grillowanie - 1500 przepisów (strona:78/100)

DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 468

zapakować w woreczek, plastikowy pojemniczek, opisać i zamrozić. A gdy uzbieramy odpowiednią ilość, różnych gatunków, po prostu odmrażamy je i przygotowujemy pyszny pasztet. Mięsa mogą być gotowane, smażone, pieczone, grillowane. Przyprawiane w najróżniejszy sposób. Czym bardziej urozmaicone tym lepiej.Składniki:- ok.1200-1300g mięs różnych rodzajów*- 100-200g usmażonej wątroby drobiowej (u mnie indyczej)- 200g boczku wędzonego- 5 jaj (osobno białka

Smaczne Zdrowe
Gofry jogurtowe 303

domu ich nie robiłam mimo, że mam w czym je przygotować. Gofrownicę mam na wyposażeniu jednego ze sprzętów AGD, to takie urządzenie 3 w 1, które ma wymienne płytki: grilluje, robi sandwiche, no i gofry. Któregoś dnia otworzyłam szafkę i gdy zobaczyłam płytki do gofrów postanowiłam je przygotować na śniadanie, ale małą porcję, tylko 6 sztuk dla nas dwoje.  Gofry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawne piwne rożki 224

Wiosna wita nas, na majówkę przyszedł czas. A jak majówka to grillowanie, piknik i wycieczki za miasto. Zawsze mam dylemat co zabrać na taki wypad. Najlepiej sprawdza się małe co nieco, tak na jeden kęs. Proponuję małe piwne rożki z farszem z tuńczyka i z szynki.  Dobre na ciepło i na zimno. Przepis, który trochę zmodyfikowałam, znalazłam tutaj. Bardzo

Mia Cucina Sofieta
Dorada po śródziemnomorsku 242

oliwki i połówki pomidorków. Całość skrapiamy nitką oliwy. Dorady wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180-200° C przez około 25 minut. Upieczoną rybę podajemy z pieczonymi ziemniakami, grillowanymi warzywami, lub z mieszanką sałat skropioną oliwą i octem balsamicznym

Mia Cucina Sofieta
SZASZLYKI Z RYBY 200

Najlepiej sprobowac wczesniej paste czy nie jest za kwasna.Rybe smarujemy pasta i przekladamy na aluminiowe tacki lub na patelnie grillowa. Zarowno tacki aluminiowe jak i patelnie smarujemy odrobina oleju.Rybe grillujemy po okolo 3 minuty z kazdej strony.Szaszlyki doskonale pasuja do pieczonych ziemniakow i sosu czosnkowego.Smacznego

Przysmaki Karolki
Salatka na Dzien Czosnku 5821

dzis przyzadze. Pomyslow szukalam tym razem w glowie, bo na wertowanie ksiazek kucharskich czy internetu zabraklo mi czasu.Tak oto Dzien Czosnku uczcze prosta salatka ze sosem czosnkowym i kawalkiem grillowanego miesa w marynacie czosnkowej.Danie w swej prostocie bardzo dobre. Salatka jest lekka, ozezwiajaca. A miesko aromatyczne i soczyste.Przepis na sos czosnkowy dostalam od kuzynki Meza, Ona zas znalazla

Przysmaki Karolki
Wiosenne lenistwo i pyszna salatka 201

wysiew ogorkow i cukini. Ciekawe czy podobnie jak rok temu i teraz bedzie urodzaj tej ostatniej?Tak piekny dzien byl tez dobra okazja by rozpoczac sezon grillowy. A do grillowanych mies byla pyszna salatka, ktora goraco polecam.Salatka brokulowa IISkladniki: 1 brokul 2 jajka ugotowane na twardo okolo 5 surowych pieczarek 4 ugotowane ziemniaki 2 ogorki konserwowe sos czosnkowy sol, pieprz

Przysmaki Karolki
Warsztaty "ryby i owoce morza" w Mastercooku 183

owoce morza” prowadzonych przez Piotra Kucharskiego. Warsztaty były nagrodą za nadesłanie przepisu z użyciem ryb w konkursie na stronie Smaki Wrocławia. Mój przepis który został doceniony przez Jury to Grillowany dorsz z pietruszkowym pesto.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Hamburgery 205

Mój hamburger - dodatkowo zaliczył cebulkę :) Składniki:ok  600-800 gr mięsa wołowego zmielonego z niewielką ilością tłuszczyku :)pół cebulisól, pieprzWykonanie:Łaczymy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety. Grillujemy ok 3 min.  Do przygotowanej rano bułki dajemy mięso, plasterek sera, sałatę, cebulę, pomidor, ogórek kiszony- ketchup, musztarde czy majonez do wyboru I do smaku.Hamburger podałam z frytkami

Smaki Edyty
Tzatziki 254

Tzatziki, są podstawową przystawką w kuchni greckiej- podajemy ją z pieczywem- pitta bread, z pieczonym, smażonym I grillowanym mięsem. Dla ciekawostki - nazwa tzatzyki pochodzi z tureckiej przystawki cacik- która jest bardziej płynna od greckich tzatzików.Uwielbiam tzatziki, mogłabym je jeść - oczywiście obok sushi- na śniadanie, obiad I kolację :) Są proste w wykonaniu, świetnie prezentują się do obiadu

Smaki Edyty
Shark steak na pomarańczowo 157

steki z rekina ( żarłacza błękitnego) marynowane w soku z cytryny i pomarańczy , listkach Kafiru i pieprzu. Mięso z rekina (bez ości)- doskonale sprawdza się w różnych potrawach - smażone, pieczone, grillowane, gotowane lub do zupach. Łączy się z wieloma przyprawami , a że używane jest w wielu kuchniach świata możemy podawać go na dziesiątki sposobów - od najprostszych do super wykwintnych. U mnie

Buniabaje w kuchni
Chicken burger - bułka z kurczakiem na szybko 240

bułka będzie idealnym rozwiązaniem. I co najważniejsze wiemy jaki skład będzie miał nasz chicken burger bo dajemy do środka bułka to co chcemy.      Składniki : * grillowana pierś z kurczaka w ulubionych ziołach * bułka ciabatta  * sałata masłowa * pomidor * kiszony ogórek * czerwona cebula * dowolny sos  * ketchup Przygotowanie : Bułkę przekroić na pół i podgrzać . Na jeden połowie układamy sałatę

Magiczne Życie Marty
Prosta sałatka z kurczakiem 647

tego pyszny sos. Zapraszam ! Prosta   sałatka   z   kurczakiem       Składniki : * mix sałat u mnie roszponka * ogórek zielony * pomidor * czerwona cebula * grillowana pierś z kurczaka  * zielone nadziewane oliwki * sos * pieprz , sól do smaku          Przygotowanie : Na talerzu układamy sałatę , pokrojoną w kostkę cebulę , pomidora oraz ogórka

Magiczne Życie Marty
KURCZAK Z GROSZKIEM W SOSIE POMIDOROWYM. 286

organizm produkuje sam. Reszta aminokwasówmusi być przyswajana wraz z pokarmem w postaci białka pełnowartościowego, a więc takiego, które zawiera cały, pełen komplet tychdwudziestu budujących białko podjednostek.Już 140 gram grillowanej piersi z kurczaka dostarcza aż 88% dziennego zapotrzebowania na białkou kobiet, a 77% u mężczyzn.Taka sama porcja pokrywa, a nawet przewyższa ilość potrzebnej nam dziennej dawki niacyny. 100g takiej

W kuchni Karmel-itki