grillowane pieczarki - 506 przepisów (strona:23/34)

Orientalny burger z grilla 159

się ciepło. Ostatnio czytałam gdzieś że jesteśmy w czołówce krajów w których grilluje się dużo, a nawet bardzo dużo. Bo kto z nas wyobraża sobie majówkę w Polsce bez grillowania? Coraz chętniej sięgamy po nowe, ciekawe przepisy na grilla. menu pojawiają się warzywa, ryby. Widzę to również na moim blogu, często zaglądacie do moich grillowych propozycji i puszkujecie nowych. Dlatego(...)także przepis na: – najlepszy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami Ilość porcji: 3 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 500 g mielonego z wołowiny – 5-6 łyżek pasty mild curry Patak’s – pół cebuli żółtej lub czerwonej

nietylkopasta.pl
Burgery z serem halloumi i pieczarkami 215

podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni. Złożyć burgery. Na dno każdej bułki położyć 1 łyżkę wystudzonego sosu, na sos sałatę, na sałatę pieczarki, na pieczarki podsmażony ser, ser polać sosem (1 łyżka), położyć plaster czerwonej cebuli i całość zamknąć górą bułki. Burgery podawać bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą(...)smak. "Halloumi to cypryjski ser z mleka owczego, z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Jest to ser o zwartej konsystencji świetnie nadający się do smażenia lub grillowania" - Kwestia Smaku . "Sriracha to tajski sos z przetartych papryczek chili z dodatkiem czosnku, octu, cukru i soli. Nazwa sosu pochodzi od nazwy miejscowości Si Racha" - Wikipedia .   Źródło przepisu: Kitchen

Gospodyni Miejska
Szaszłyki z grilla z polędwiczką wieprzową 109

minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Szaszłyki z  grilla z polędwiczką wieprzową Składniki – 5 sztuk: Polędwiczka wieprzowa – 1 sztuka Papryka czerwona – 2 sztuki Cebula czerwona – 2 sztuki Pieczarki – 5-6 sztuk Marynata: Olej sezamowy – 3 łyżki Papryka wędzona – 1 łyżka Oregano – 1 łyżka Tymianek – 1 łyżka Sos sojowy – 2 łyżki Czosnek – 2 ząbki Wykonanie – marynata: W miseczce mieszamy(...)mięso i warzywa kroimy w równe kawałki i marynujemy w marynacie przez kilka godzin. Po tym czasie nadziewamy kawałki mięsa na patyki do szaszłyków (warto wcześniej patyki natłuścić) i grillujemy z obu stron

Kuchnia Bon Appetit
Kasza gryczana&pieczone warzywa&wieprzowina w sosie sojowym 262

pieprzu i soli, łyżeczce curry, łyżce sosu sojowego i oliwie. Zostawiamy na 15 minut.  Wszystkie warzywa myjemy, kroimy w kostkę. W garnku na 1 łyżeczce oliwy podsmażamy pieczarki, a gdy będą złote dodajemy pozostałe warzywa. (tym zabiegiem skróciłam sobie czas pieczenia, gdyż naprawdę miałam mało czasu). Smażymy na średnim ogniu ok. 7 minut co chwilę mieszając. Chodzi(...)posypujemy je przyprawami, następnie polewamy oliwą i mieszamy. Pieczemy w piekarniku ok. 25-30 minut. 5 minut przed wyciągnięciem posypujemy mozarellą (fetą lub innym żółtym sere, wg uznania). Mięso grillujemy.    Nielubiana przez Naczelnego kasza gryczana zyskuje powoli jego uznanie! Cóż, może kiedy się pokochają

Kitchens Alphabet
Ciepła sałatka z jarmużem, grzybami, bakłażanem 214

niego goryczkę 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni 3. Pieczarki kroimy na pół jeśli większe to na ćwiartki 4. Bakłażana osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę, razem z pieczarkami przekładamy na blachę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika, pieczemy ok 15 min 5. Składniki na pesto miksujemy na pastę, jeśli jest za gęsta dolewamy oleju 6. Kiedy warzywa się(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy jarmuż, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieczemy ok 15 min aż stanie się chrupiący 8. Ser halloumi kroimy w plastry i grillujemy na suchej patelni 9. Łączymy warzywa z pesto, podajemy ze zgrillowanymy serem i świeżym awokado pokrojonym w plastry

Słodki Kompromis
Środowe pomysły 141

białego wytrawnego wina. Gdy alkohol odparuje dolewamy porcjami (ok. 100 ml) wodę. Gdy tylko ryż wciągnie płyn, dolewamy kolejną porcję. Po dwóch porcjach wody dolewam jeszcze dwa kieliszki wina. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę i balnszujemy na patelni. Dodajemy do ryżu razem z łyżeczką kurkumy i pół łyżeczki soli. Na koniec dodajemy groszek zielony – może być mrożony(...)kilku powodów. Przede wszystkim pasuje do risotto równie dobrze jak parmezan. Niemniej jednak jest mniej tłusta niż większość serów. Poza tym uwielbiam smak wędzonego sera.   Grillowana feta z miodem, sezamem i cukinią. Smak fety z miodem i sezamem poznałam w jednej z gdyńskich restauracji – Dwa w jednym. Mają proste i smaczne dania w rozsądnej cenie. Feta z miodem

Kucharzyca
Pstrąg z pieczarkami, z grilla 102

brandy, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1 żółtko, masło, cytryna, sól, pieprz Ryby oczyścić, usunąć skrzela i ewentualnie oczy, umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Pieczarki oczyścić, umyć. Każdą przekroić wzdłuż na pół a następnie w grube półplasterki. Podsmażyć na 2 łyżkach masła. Gdy już są podsmażone dodać brandy i smażyć do odparowania płynu. Wymieszać z posiekaną(...)aluminiową złożyć na pół, posmarować masłem, położyć dwa plasterki cytryny, na nich rybę, na wierzchu ryby położyć plasterek masła. Rybę zawinąć w folię tak, aby nie mógł w trakcie grillowania wyciekać sos. Rybę ułożyć na grillu, grillować około 25 – 30 minut. Tak przygotowana rybę można upiec w piekarniku. zastawa

królestwo garów
WOLOWINA PO BURGUNDZKU W KREMOWYM SOSIE POMIDOROWO-BAZYLIOWYM 144

nada niezwykłego delikatnego smaku oraz aromatu, a serkiem z czosnkiem i ziołami możemy posmarować kawałki sera feta, który dalej panierujemy w bułce tartej i smażymy na patelni lub grillujemy (danie podajemy na sałacie i polewamy ulubionym sosem np. winegret ) - kremowe serki Apetina nadają każdemu daniu nowego wymiaru smaku. Wołowina po burgundzku jest idealna na niedzielny lub świąteczny obiad. Mamy(...)buraczkami z chrzanem.  Smacznego ! ------------------------------------------------------------------------ Liczba porcji: 4 Czas przygotowania : 3,5 godziny ------------------------------------------------------------------------ SKŁADNIKI: 800 g wołowiny bez kości 200 g wędzonego boczku 3 ząbki czosnku 300 g pieczarek 300 g szalotek lub małych cebulek 3 duże cebule 3 marchewki 2 duże pomidory 1 pietruszka (korzeń) 3 liście laurowe 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżka mąki

Moja Książka Kucharska
Szynka pieczona 201

wolałem grillować, piec itp., tak by jak największa ilość tłuszczu się wytopiła...      Przypomnę, że tłuszcz utrudnia trawienie białek.      Aga też lubi piec i grillować. W 4 lata zajechaliśmy: 3 prodiże i reperowaliśmy kombiwar, a jak już był w planie piekarnik, to pieczenie w kombiwarze wspierane było po 1. modlitwą, by nie padł do reszty(...)wjechał do domu piekarnik parowy i powoli coraz więcej potraw ląduje w piekarniku na różne sposoby! Składniki: szynka tzw. kulka (u mnie były 2 szt, o masie około 3kg) pieczarki (dowolna ilość, najlepiej małe) śmietanka 18% (może być też 30%) czosnek granulowany majeranek papryka słodka kminek mielony sól pieprz 2-3 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia  rękaw do pieczenia

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Łosoś grillowany z warzywami w curry 188

przygotować na grillu (lub tradycyjnie w piekarniku). Wspaniały łosoś i cudowne letnie warzywa - połączenie idealne :) SKŁADNIKI: (3 porcje) 60 dag filetu z łososia 1 mały kalafior 30 dag małych pieczarek 1 papryka 1 cukinia 1 cebula 3 cienkie plasterki masła czosnkowego pieprz cytrynowy przyprawa do ryb (u mnie Vegeta W smak - Do ryb) przyprawa curry Vegeta olej 1. Łososia przekroić(...)Cukinię i cebulę pokroić w plasterki, paprykę w paseczki. Wszystkie razem wymieszać. Oprószyć vegetą i curry, nalać na rękę troszkę oleju i natrzeć warzywa. Przełożyć je na tackę do grillowania. 3. Łososia ułożyć na folii aluminiowej, na każdy kawałek położyć cieniutki plasterek masła czosnkowego i zawinąć. Grillować ok 20 minut

Kto ugości moich gości?
Jajka w koszulkach w sosie meurette 158

patelni podsmażamy boczek aż się zrumieni. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok. Na tej samej patelni podsmażamy drobno posiekaną szalotkę. Po kilku chwilach dodajemy też pokrojone na ósemki pieczarki, zmiażdżony bokiem noża czosnek razem z łupinką, podsmażony wcześniej boczek i smażymy jeszcze przez chwilę. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wlewamy wino, dodajemy listek laurowy, pół pęczka natki pietruszki(...)szklanką wycinamy okrągłe kształty, tak żeby pozbyć się skórki, a kromki miały kształt koła (te "odpadki" przydadzą się później do wytarcia sosu z patelni, uwierzcie mi, że rewelacja). I grillujemy kilka minut w piekarniku, aż będą rumiane i chrupiące.  Teraz jajka: gotujemy wodę z łyżką octu z białego wina. Woda ma leciuteńko bąblować tylko, ledwo ledwo. Nie może wrzeć

Marder&Marder Manufacture
Wegetariańskie szaszłyki z kabaczka i pieczarek 174

były przepyszne.   Na 5 szaszłyków:   0,5 kg pieczarek 1 młody kabaczek 1 duża cebula 3 ząbki czosnku przyprawa do grilla sól, pieprz 4 łyżki oliwy   Pieczarki w zależności od ich wielkości pokroić w plasterki lub cząstki, ale nie grubsze niż 2 cm. Następnie posolić je, popieprzyć i odstawić.   Zmiażdżyć czosnek i dodać go do oliwy(...)papierowym ręcznikiem. Osuszone cząstki kabaczka wymieszać w przygotowanej oliwie i marynować przez ok. 20-30 minut.   Cebulę pokroić w płatki.   Gotowe produkty nakładać na patki naprzemiennie i grillować na niezbyt dużym ogniu ze wszystkich stron. Najlepiej sprawdza się tu grill elektryczny

Jadło i czytadło
10 pomysłów na kurczaka 282

nich mój ulubiony przepis na pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem, które koniecznie musicie wypróbować tego lata! Zobaczcie także inne inspiracje obiadowe: 21 pomysłów na kasze! 10 pomysłów na pieczarki 16 dań z zielonymi warzywami 11 przepisów z oliwkami 12 zdrowych przepisów z bobem i fasolką szparagową 40 pomysłów na letnie obiady 30 pomyslów na cukinie Kasza pęczak z pieczonym(...)ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola

Moja smaczna kuchnia
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym na grilla 219

pieczarki. Po kilku minutach na średnim ogniu dodać mięso mielone. Smażyć całość kilka minut aż mięso straci różowy kolor. Odstawić do ostygnięcia. Ugotowany ryż wymieszać z podsmażoną cebulką, czosnkiem, pieczarkami i mięsem doprawiając odrobiną soli i pieprzu. W zależności od upodobań całość można przyprawić słodką papryką, suszonym oregano, posiekaną natką pietruszki, lub (moje ulubione) sosem słodko-pikantym. Z papryk odciąć(...)farszu i lekko ubić. Tak faszerowaną paprykę zamknąć wieczkiem z ogonkiem i zawinąć dokładnie w srebrną folię spożywczą. Odstawić do lodówki na 1h aby farsz się „przegryzł”. Grillujemy około 15-20 minut w zalezności od stopnia rozpalenia grilla. Uwagi Jeżeli nie jesteście na diecie do farszu można dodać zółtego sera startego na tarce o drobnych oczkach. Można równiez

Mr. Taste