grillowane pieczarki - 506 przepisów (strona:17/34)

Wegański bekon z grzybów portobello 192

Wegański bekon z grzybów portobello to po prostu pyszne grillowane grzybki, które dzięki marynacie z wędzonej słodkiej papryki i sosu BBQ smakują “bekonowo” :).   Grzyby portobello to bardziej mięsista odmiana dobrze znanych nam białych pieczarek. Mają one dużo większe od nich kapelusze – ja zwykle kupuję paczkę 400 g składającą się z 3 pieczarek. Im większe świeże grzyby, tym większe

Lamarida.pl
Szaszłyki z dorsza 163

sokiem z cytryny i odstawić na czas krojenia papryki i pieczarek. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, pieczarki zaś przekroić na pół. Nabijać naprzemiennie na wykałaczkę. W szklance wymieszać 3 łyżki oliwy z ziołami i skórką cytrynową. Polać szaszłyki w trakcie grillowania. Grillować przez około 15 - 20 minut

Karola gotuje
Sos tatarski 191

mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie. Składniki: 200g majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula pół szklanki marynowanych pieczarek 4 ostre ogórki piri piri 1 łyżeczka cukru Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami, musztardą i chrzanem. Odstawiamy. Drobno

Gotowanie i blogowanie
Dietetyczny szaszłyk 197

opcja grill. Filet kroimy na 3 kawałki, pieczarki obieramy i usuwamy nóżki. Na patyczek  nabijamy mięso, pieczarkę, kawałek papryki i cebulę - powtarzamy kolejność. Szaszłyki posypujemy z każdej strony ostrą papryką i ziołami. Wkładamy do piekarnika na środkowy ruszt wyłożony folią aluminiową. Grillujemy 10 min, następnie obracamy i pieczemy kolejne 10 minut. Szaszłyka zajadamy z pomidorem doprawionym solą i pieprzem

Alutka-Gotuje
10 przepisów na fit dania z grilla 495

zanadrzu z myślą o kolejnym grillu :). Burgery z pieczarek Dietetyczne dania na grilla – burgery z pieczarek Szparagi w szynce parmeńskiej Fit dania na grilla – szparagi w szynce Sałatka z kalafiora Sałatka na grilla z kalafiorem Szaszłyki wegańskie Szaszłyki z grilla Grillowane ziemniaki Ziemniaki z grilla – przepis Grillowana cukinia z oscypkiem Grillowana cukinia z oscypkiem Dorada z grilla

Mama z miasta
Drobiowe szaszłyki. 245

Chcąc sobie przypomnieć lato i grillowanie na ogrodzie, robię na obiad szaszłyki ( w piekarniku ).                                          Składniki: 2 x cukinia, czerwona i żółta papryka, 500g piersi z kurczaka, kilka średnich cebul, 400g pieczarek, gotowa przyprawa do szaszłyków, patyczki do szaszłyków, oliwa

W kuchni u Moniki
Pieczarki nadziewane – na grilla 219

trochę odmiany w postaci nadziewanych pieczarek. Składniki: Dowolna ilość dużych pieczarek Ser lazur złocisty Wykonanie: Z pieczarek usuwamy nóżki ( łatwo się je wykręca ). Nie obieramy ich, tylko myjemy i osuszamy. Do kapeluszy nakładamy pokruszony/ pokrojony ser lazur. Układamy na grillu i czekamy. Oczywiście grillujemy tylko z jednej strony. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Szaszłyki z pieczarkami po tajsku i ananasem 149

Słoneczna pogoda, jak i weekend sprzyjają grillowaniu :) Większości z Was grill kojarzy się tylko i wyłącznie z mięsem, ja jednak polecam Wam wypróbować wegetariańskie szaszłyki, których smak na pewno przypadnie Wam do gustu-pieczarki w lekko pikantnej, tajskiej marynacie wraz ze słodkim ananasem, który nadaje lekkości i orzeźwienia.  Takie szaszłyki mogą być dodatkiem, jak i również mogą stanowić samodzielne

Kraina Miodem Płynąca
Przepisy kuchni Bałkańskiej 169

mięty Bagietka z pastą truflową Czerwone wino (Kadarka) z brzoskwiniami Gruszkowa Rakija Grillowana cukinia Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, miąższ wykroić łyżeczką. Połówki cukinii włożyć do gotującego się bulionu na ok. 5 minut, a następnie osączyć. Cebule obrać i posiekać, podsmażyć na gorącej oliwie, . Pieczarki pokroić w kostkę, dodać do cebuli , smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem(...)pozostawić w lodówce na kilka godzin a najlepiej na całą noc.   Z mięsa uformować podłużne, wąskie kotleciki (grubości cygara lub kciuka, długości ok. 5-8cm). Grillować z każdej strony do zarumienienie. Miąższ z wydrążonych cukinii przysmażyć na patelni z dodatkiem pomidorów, czosnku i soli. Zredukować o uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wino z brzoskwiniami Tym zajmuje się Wojtek. Pokroił

MarciochaKucharzy
Bakłażan rolowany // Aubergine rolls 163

Wartość kaloryczna:   350 kcal Składniki: 1 średni bakłażan 200 gramów mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 pieczarki ¼ kulki mozzarelli 2 razy po ½ łyżeczki oliwy ½ łyżeczki harissy/sambalu lub ostrej papryczki w innej postaci sól i pieprz Przygotuj: patelnię grillową patelnię z nieprzywierającym dnem naczynie do zapiekania Podaj z: sałatką Najpierw trzeba zająć się bakłażanem. Kroję(...)delikatnie oliwą*, grilluję z dwóch stron po około 2 minuty, aż utworzą się paski a bakłażan zmięknie. Po odwróceniu na drugą stronę delikatnie solę. Wstawiam piekarnik, który będzie potrzebny do wykończenia roladek. Cebulę siekam i wrzucam na patelnię by ją dobrze zeszklić na małym ogniu w niewielkiej ilości oliwy. Dodaję czosnek, a po minucie dość drobno posiekane pieczarki. Kiedy dojdą

Bazując na smaku
Roladki wołowe z papryką i pieczarkami 179

sumie dopisała. Mam nadzieję, że korzystacie w przepisów prezentowanych na blogu. Dzisiaj dla odmiany od grillowanych dań proponuję roladki wołowe. Składniki: Wołowina ( dowolna ilość, taką na zrazy którą można pokroić w plastry ) Sól Pieprz Musztarda francuska 1 papryka czerwona 1 papryka żółtka 300 gram pieczarek Plastry szynki szwarcwaldzkiej 1 cebula Niewielka ilość oleju Bulion / woda 100 ml śmietany

Smaki Ewy
Wegetariańskie szaszłyki 157

Cukinie i bakłażan kroimy na plasterki, papryki w duże kostki, rzodkiewkę na pół a pieczarki pozostawiamy całe. Wszystkie warzywa zalewamy marynatą i pozostawiamy w lodówce na ok. 2 -3 godziny.  Następnie warzywa nabijamy na patyczki do szaszłyków, polewamy marynatą która nam została i grillujemy

Łycha smaków