się jeszcze podszkolić ;) W lipcu udało mi się opublikować 11 przepisów: Dania obiadowe: Ekspresowe zielone curry z kurczaka Gulasz piwny Grillowany kurczak z frytkami z batatów Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami
Cooking MonsterSzaszłyki mogą być pieczone w piekarniku, ale ze względu na sezon grillowy, równie dobrze mogą być grillowane... pewnie będą jeszcze smaczniejsze Składniki: 1-1,3 kg mięsa z udek kurczaka 3 duże cebule 500 g pieczarek ulubiona przyprawa do mięsa ok. 3-5 łyżek oleju (Rapso) Dodatkowo: patyczki do szaszłyków (ja mam długie metalowe) Wykonanie: Mięso z kurczaka pokrojone
IMPRESJA SMAKUteraz bedzie urodzaj tej ostatniej?Tak piekny dzien byl tez dobra okazja by rozpoczac sezon grillowy. A do grillowanych mies byla pyszna salatka, ktora goraco polecam.Salatka brokulowa IISkladniki: 1 brokul 2 jajka ugotowane na twardo okolo 5 surowych pieczarek 4 ugotowane ziemniaki 2 ogorki konserwowe sos czosnkowy sol, pieprz, zielona pietruszka Brokul nalezy zblanszowac. Ziemniaki i jajka nalezy ugotowac.Do miski
Przysmaki Karolkibakłażana Smalec z wędzonego boczku Muffiny pizzowe Prażone migdały z papryką Chipsy z jarmużu Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Francuski pasztet z wątróbki Potrawy na ciepło Mini pizza Chili con carne Bigos Paszteciki z pieczarkami Paszteciki z brązową soczewicą Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak
Codziennik Kuchennyszpinak, śmietankę, wyciśnięty czosnek, sery i gotujemy ok. 10 minut, aż do połączenia składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki myjemy i wyjmujemy z nich nóżki. Do środka kapeluszy wkładamy plasterek boczku i zalewamy je sosem szpinakowo-serowym. Grillujemy ok. 15 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytwstępie powiem, że przepis podpatrzyłem u Kariny z bloga Jak pączek w maśle . To najprostsze z możliwych bułki pszenne. Proste i zwykłe, bo takie właśnie najlepiej pasują do grillowanej kiełbasy. Nie będziemy się bawili we wstępne rozczynianie drożdży. Sprawdziłem - nie trzeba. Bułki i bez tego wychodzą doskonałe. Zatem wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Ciasto(...)łyżeczką wydrążamy środek. Solimy, pieprzymy, skrapiamy z obu stron oliwą. I chowamy do lodówki. Robimy farsz: paprykę, pieczarki i dymkę kroimy w kostkę, taką nie za małą. Wrzucamy do miski, solimy, dajemy troszkę oliwy, sosu sojowego, mieszamy i wykładamy na tackę do grillowania. Grillujemy. Suszone pomidory kroimy na niewielkie kawałki, oliwki na ćwiartki, ser feta w małą kostkę. Przekładamy wszystko
Marder&Marder Manufacturedużych oczkach, bułki przekrawamy na pół i smarujemy cienką warstwą margaryny (takiej do kanapek). Na każdą nakładamy porcję pieczarek, posypujemy serem. Zapiekamy aż bułeczki będą chrupiące a ser się stopi ok. 10 minut w 150 stopni C opiekanie z grillowaniem lub zwykły 180 stopni C. Zapiekanki podajemy z keczupem lub ulubionymi dodatkami. Smacznego
Pani na deserImprezowa przekąska Składniki placki do tortilli 3 szt mięso z kurczaka 40 dkg pieczarki 6 szt ser żółty 5 dkg ketchup pikantny sól i pieprz przyprawa curry kurkuma sok z … Czytaj dalej Tortille z grillowanym kurczakiem curry
czarrna od kuchnimiejsce farszu mięsnego - farsz grzybowy. Na zdjęciu widzisz grillowane plastry cukinii przekładane kremowym migdałowo-grzybowym nadzieniem, a wszystko zwieńczone ostrym pomidorowym sosem, nadającym śródziemnomorski ton całej potrawie. Pyszna i lekka propozycja na letnie spotkania z przyjaciółmi. Danie pochodzi z książki „Vegan für fit” A. Hildmann. Składniki na 2 porcje: 500g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka listków
Roślinna - blog wegańskipomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Gulasz warzywny z cukinią Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii(...)hummusem i chrupiącą cukinią Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką Sałatka z soczewicy i cukinii Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Świderki z salami, cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy
Moja smaczna kuchniakostkę, włożyć do marynaty, wymieszać i odstawić na 2-3h a najlepiej na całą noc do lodówki. Pieczarki wymyć i pokroić. Cukinię i cebulę pokroić w krążki. Pomidory umyć. Na patyczki nabijać mięso i warzywa na przemiennie. Przygotowane szaszłyki grillować z każdej strony 5-6 minut. Podawać z MUSZTARDĄ KIELECKĄ GRILLOWĄ. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z AnetąMięso z kurczaka ze względu na swoją dostępność oraz cenę jest najczęściej wybieranym mięsem przez Polaków. Wykorzystujemy go nie tylko do przygotowania obiadów, ale możemy stworzyć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!warto,oj warto.Skrzydełka uwielbiamy w ogóle i nie ma praktycznie bez nich soboty.W sezonie letnim często grillujemy,ale o piekarniku też nie zapominamy.Wczoraj pojawiły się zarówno z grilla jak i pieczone.Pychotka. 12 dużych skrzydełek 1 cebula ok 1 kg pieczarek sól,pieprz 3 ząbki czosnku przyprawa do kurczaka(u nas pikantna) 1,5 łyżki sosu sojowego Skrzydełka
Niespełnione zdolności kulinarneoknem słońce, jest ciepło więc sezon grillowy w pełni. Grillowanie to przede wszystkim spotkanie w gronie znajomych, przyjaciół i rodziny, jednak warto zadbać aby takie spotkanie urozmaicić dobrym jedzeniem. Pokażę Wam dziś jak przygotować szybko drobiowe szaszłyki z grilla. Przygotowanie tego dania jest niezwykle proste, a swoim wyglądem zachwycą niejedną osobę. Warto zatem znać przepis i przy najbliższej okazji przygotować(...)dużą kostkę. Cukinię myjemy i kroimy w grubsze półplasterki. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na wzdłuż na pół. Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie, a następnie nadziewamy na nie przygotowane wcześniej składniki. Kolejność nie ma znaczenia, po prostu tak jak chcecie :) Szaszłyki smarujemy oliwą i grillujemy aż kurczak będzie miękki. Porada: Nie należy zbyt długo grillować kurczaka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!plastry sera - 2 plastry chudej wędliny - 2 suszone pomidory - oregano Sposób przygotowania: - na talerzach ułóż sałatę, pokrojone pieczarki, posyp kukurydzą i mini grzankami; - upieczonego (wcześniej upieczony burak może być przechowywany w lodówce - wówczas może być dodawany do sałatek czy kanapek) lub grillowanego w plastrach dodaj do sałatki, - przyrządź tosty: 1 tost = 1 plaster sera, 1 plaster wędliny i 1 suszony
MintTaste