Surówka z białej kapusty i marchewki – prosta w wykonaniu surówka na słodko-kwaśno. Idealnie smakuje zarówno z młodą kapustą, jak i tą nieco starszą :) Polecam
Kulinarne PrzebojeSer halloumi polecany jest do grillowania lub smażenia. Jeszcze nie gościł w mojej kuchni więc kupiłam kostkę na spróbowanie i żałuje, że tak późno bo trafia
Monia miesza i gotujeSkładniki: 10-12 młodych niedużych ziemniaków 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 szalotka 2 łyżki masła 1/2 łyżki siekanej pietruszki gałązka szałwii 2 ząbki czosnku sól, pieprz
czarrna od kuchniSkładniki: 1 cukinia 1 bakłażan 1 czerwona papryka garść czarnych oliwek kilka pieczarek 3-4 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy do szaszłyków 2 łyżki masła garść
czarrna od kuchniCześć :D Często prosty sposób okazuje się być najlepszym sposobem :D Tak też było w przypadku mojej karkóweczki :D Chcąc przyprawić mięso do pieczenia nie zaglądałam
Pieprzyć z FantazjąSłodycz rodzynek miesza się z wytrawnym smakiem oliwek, dla których tło stanowi pikantna przyprawa – chermoula. Orzechy nadają chrupkości kremowemu bakłażanowi. Poezja. Czas: 60 minut Poziom
Niedzielny kucharzKolejny raz postanowiliśmy w naszym daniu wykorzystać szparagi. Carbonara ze szparagami to dość nietypowe połączenie składników – kto by się spodziewał, że boczek, szparagi i jajko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Co zamiast mielonego? Jeśli zadajecie sobie to pytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna
Niedzielny kucharzAromatyczne i pełne smaków wegańskie danie, które zachwyci także mięsożercę: ma niebywały smak, pochodzący z połączenia wielu przypraw i różnych technik przygotowania składników. Czas: 60 minut
Niedzielny kucharzSzparagi smakują zawsze i na każdy posiłek. Dziś przedstawiam szparagi dość szybkie w przygotowaniu i jakże pyszne. Szparagi tak podane to idealna przekąska czy śniadanie, polecam
Moje Małe CzarowanieLubicie słodko kwaśny dip ze smażonej cebuli? Moje dzieci uwielbiają ten sos jak również chipsy o tym samym smaku. Ja za chipsami nie przepadam, więc zrobiłam
codojedzeniaBiałe kiełbaski, razem ze szparagami grillowane smaku im nadały, a mięta i olej smakowy, ostrości oraz świeżości dodały. Pak choy olejem zostało wyostrzone, włoskimi
Moniki SmakołykiNie samym mięsem człowiek żyje. No dobra ryba to też mięso wg niektórych. Ja jednak uważam że mięso to drób, wołowe, wieprzowe, jagnięcina czy dziczyzna a
Kuchnia w oparachTak przygotowany schab jest pyszny, delikatny i idealnie skomponowany z musztardowym posmakiem, który nadaje mu marynata jogurtowa (*). Do tego nadaje się do grillowania o każdej porze
Di gotujeCzy u Was też tak gorąco? U mnie od paru dni wciąż pięknie świeci słońce. Dlatego większość czasu spędzam z dziećmi a to na rowerkach, a
Słodkie okruszki