Sezon grillowy w pełni, pogoda dopisuje. Dlatego też dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pyszną przekąskę grillową jaką są pieczarki pieczone z majerankiem. Właściwie
Zrób to smacznieSezon na szparagi jeszcze trwa. Zielone szparagi im są młodsze tym znacznie lepsze. Szparagi z jajkiem sadzonym to moja propozycja na fajne śniadanie, szybki obiad albo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Risotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 20 dag żółtego sera 1 pęczek rzodkiewek 1 krótki ogórek 4 jajka 1/2 pęczka koperku 1 jabłko 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1
Qchnia po prostuSos BBQ fot. Moja Książka Kucharska Sos barbecue. Jak zrobić sos barbecue. Domowy sos barbecue to pyszny dodatek zazwyczaj do grillowanych potraw. Sos może mieć gęstą
Moja Książka KucharskaChaczapuri to gruziński placek z serem. Sama potrawa jest bardzo prosta bo jest to ciasto drożdżowe z farszem serowym. My w tym postanowiliśmy nadać grillowaniu troszkę
Kuchnia w oparachSzybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie. Dziś zapraszam Was na bardzo szybkie i niezwykle proste ciasto z owocami. Uwielbiane przez całą moją
Słodkie okruszkiSkładniki: 2 filety z kurczaka 3-4 plastrów surowego boczku 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1 czerwona papryka 1 cebula kilka pieczarek Marynata: 3 ząbki
czarrna od kuchniSkładniki 1 kg ugotowanych ziemniaków 3 kg startych ziemniaków 4 cebule 2 jajka wędzony boczek sól, pieprz, maggi, majeranek jelitka wieprzowe Przygotowanie Jelita namoczyć w zimnej
Gaździnka warzyJak wiadomo do kiełbas z ogniska najlepiej pasują sałatki ziemniaczane. A że mieliśmy okazję urodzinowo ogniskować, zrobiłam tę właśnie sałatkę. Najwięcej zabawy jest oczywiście przy obieraniu
KardamonovyGuacamole to świetna przekąska imprezowa, szczególnie przyjemnie smakuje z grillowanym mięsem. Lekko pikantna, a zarazem orzeźwiająca pasta idealnie pasuje do tortilli oraz świeżego pieczywa. Guacamole najlepsze
Kuchcik gotujeNie kupuj keczupu – zrób własny, domowy keczup, zdrowszy i smaczniejszy niż ze sklepu! Poziom trudności – łatwiej już nie można Co jest w keczupie kupionym
Niedzielny kucharz-1 kg skrzydełek Marynata: -zioła prowansalskie -łyżka miodu -2 łyżki octu winnego -4 łyżki oleju -łyżka sosu sojowego -kilka ząbków czosnku -pieprz -sól Czosnek przeciskamy przez
Kulinarne przemysleniaNadszedł czas grillowy. Ciężkie, rozgrzewające dania zamieniamy na grillowaną kiełbasę, karkówkę czy szaszłyki z boczku. Jestem ciekawa czy majówka będzie ciepła czy chłodna. Dzisiaj zapraszam Was
Kuchnia w oparachNajchętniej podaję je na mieszance sałat z dodatkiem pomidorków koktajlowych i suszonych pomidorów, skrapiam oliwą i wykładam na to krewetki. Dużo krewetek :) Składniki: krewetki boczek oliwa
cinnamonandmintfood