Jednym z symboli kuchni polskiej jest domowa kiełbasa. Z jednej strony ma niepowtarzalny aromat i zapach, a z drugiej – smakuje wyśmienicie i jest obowiązkowym składnikiem każdego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 2 pomidory 1 ser halloumi 2 dymki ze szczypiorem 2 łyżki poszatkowanej świeżej bazylii 2 łyżeczki oliwy z oliwek sól ziołowoczosnkowa pieprz ziołowy Sposób przygotowania
Qchnia po prostuSkładniki: 6 pieczarek do faszerowania 400 g mięsa mielonego ok. 70 g fety (1/3 opakowania) 3-4 suszone pomidory ulubiona mieszanka ziołowa pieprz masło natka pietruszki
czarrna od kuchniSurówka z brokuła i jabłka – szybka, prosta i pełna witamin :) To kolejna na blogu propozycja na surówkę z surowym brokułem w roli głównej (wcześniej pojawiła
Kulinarne PrzebojeOpowiem Wam historię. Właściwie to nic takiego... Ale zawsze staram się przed samym przepisem sprzedać Wam jakąś opowieść więc i nie inaczej będzie tym razem. Otóż
Marder&Marder ManufactureNie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Już na dobre zaczęliśmy sezon grillowy, zjadamy nadprogramowe ilości kiełbasek i wypijamy wiele litrów wina. Na deser proponuję dołożyć jeszcze te grillowane banany z czekoladą . Jeśli
Słodkie GotowanieNajlepsza marynata do karkówki zawsze wychodzi mi z tego co mam pod ręką. Mieszam próbuje i jeszcze coś dorzucę. Tym razem w mojej marynacie dominuje świeży
Monia miesza i gotuje8 udek (podudzi) z kurczka, sok z pomarańczy, skórka otarta z pomarańczy, łyżka posiekanego świeżgo tymianku i rozmarynu, sól, pieprz, łyżka miodu, 2 łyżki oleju Wyjąć
królestwo garówDelikatne szparagi otulone chrupiącym boczkiem i doprawione aromatyczną, smakowitą kruszonką. Czy to nie brzmi dobrze? Zapewniam, że smakuje jeszcze lepiej i przygotowanie tego pysznego dania jest
Smaczna PyzaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuSezon na szparagi jeszcze trwa i właśnie dlatego powinniśmy z niego korzystać póki możemy. Dziś pokażę Wam może nie dosłownie przepis, a raczej podpowiedź jak możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szparagi, plastry szynki dojrzewającej (tyle plastrów ile mamy szparagów), olej lub oliwa, Szparagi umyć, odłamać końce (końce zawsze zostawiam i dodaję do zupy...). Każdego szparaga owinąć
królestwo garówPyszny ogórkowy orzeźwiający sosik. Z dodatkiem mięty nabiera jeszcze większej świeżości. Ilość mięty oczywiście zależy od naszych upodobań. Taki sosik jest świetnym dodatkiem do grillowanej karkówki
Monia miesza i gotujeOd firmy Jamar otrzymałam przesyłkę z kilkoma produktami. Jednym z ich był mus jabłkowy. Nowość od firmy. Mus jabłkowy Jamar to 100% naturalna esencja i słodycz
Kuchnia w oparach