grill - 12274 przepisów (strona:425/819)

Pieczarki duszone. 203

posiłku dania - tak, to jest właśnie dodatek. Wyobraźcie sobie, ile zyskuje zwykły schabowy, kiedy znajdą się na nim takie duszone pieczarki? A pieczona pierś z kurczaka? Plaster karkówki z grilla? Że o kotlecie z tofu lub sera nie wspomnę? Bardzo zyskują! A jak niewielkim kosztem. Naprawdę - prościzna! ;) Składniki: 250 g pieczarek mini 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki

zadanie-gotowanie
Cytrynowa pierś kurczaka i warzywny makaron 224

smaku przyprawami (sól, pieprz) i dokładnie wymieszać. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki do zamarynowania na minimum 2h (a najlepiej na całą noc). Kawałki mięsa kłaść na rozgrzanym grillu (lub na patelni grillowej) i piec przez 15 minut. W tym czasie przygotować dodatki. Marchew i pietruszkę obrać ze skóry, cukinię umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować makaron warzywny

Dietolog
Śniadanie: kanapki z papryką źródłem witaminy C 209

lepiej. W przypadku kanapek to, że trochę cukru będzie to nie problem, bo to w końcu węglowodan i będzie strawiony. UWAGA ❗ Natomiast kiedy taki ketchup damy do mięsa z grilla, lub kiełbasy na gorąco, to będzie on fantastyczną pożywką dla różnych patogenów w naszym układzie pokarmowym. Będzie wspomagał  rozmnażanie szkodliwych bakterii, czy też pasożytów... Przepis na domowy ketchup

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pieczony kurczak na obiad z brukselką i batatami 228

olej do smażenia Do miski wlej miód. Dodaj musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Wymieszaj marynatę z kurczakiem i odstaw na godzinę. Nastaw piekarnik na 200ºC na grilla. Ułóż mięso w żaroodpornym naczyniu i wstaw do piekarnika. Zmniejsz temperturę do 180ºC. Piecz przez godzinę. Ugotuj brukselkę w lekko osolonej wodzie. Odcedź, opłukaj zimną wodą. W rzuć na patelnię

codojedzenia
Sałatka "norweska" z grillowanym łososiem 241

oczkach marchew. Pomidory kroimy na pół. Całość posypujemy 1/2 parmezany oraz połową grzanek. Wykładamy również rukolę.   Filet myjemy, posypujemy sola oraz pieprzem i grillujemy (na patelni grillowej lub grillu elektrycznym). Można to również zrobić w tosterze  z nakładką np do pannini :) Grillowanie powinno potrwać około 5 minut do zarumienienia ryby. Łosoś wykładamy na sałatę, posypujemy pozostałymi grzankami oraz

ChilliJemy
Burger z szarpaną wołowiną i colesławem z czerwonej kapusty 308

fast food". Jednym z najstarszych lokali serwujących hamburgery w USA jest restauracja Louis Lunch w New Haven , w stanie Connecticut  gdzie mięso jest pieczone na kilkudziesięcioletnich żeliwnych grillach gazowych i serwowane na chlebie tostowym, ewentualnie z plastrem pomidora i cebulki, natomiast bez ketchupu czy musztardy. Składniki na 10 szt Czas przygotowania: 2,5 h szarpana wołowina  (przepis

Słodki Kompromis
Flaki z parmezanem 248

mnie trwało to ok 40 minut. Gotowe flaki doprawić majerankiem.  Można podać bez żadnych dodatków. Można też flaki rozlać do miseczek, posypać mocno parmezanem i wstawć pod grill w piekarniku. Zapiekać aż parmezan się zrumieni. Kolejnego dnia przed zapiekaniem doprawiłam flaki pastą pomidorową i ta wersja była najsmaczniejsza. Smacznego

Stare Gary
Grillowana tortilla z warzywami i domowym sosem czosnkowym 209

ziół – u mnie Zioła Małgorzaty. Tak przygotowane warzywa układamy na połówce tortilli. Możecie je na tym etapie posypać startym żółtym serem (ja dziś pominęłam). Tortillę grillujemy (u mnie grill z funkcją opiekacza). Jeśli nie macie takiego urządzenia, a jedynie np. patelnię grillową warto dodać do tortilli odrobinę sera, żeby się nie rozpadała podczas obrotu. Tak przygotowaną tortillę podajemy

Słodkie okruszki
Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 143

oliwek i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie na każdą kromkę nałożyć farsz z pomidorów i sera. 3.  Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z funkcją grilla do momentu aż kromki się zrumienią. 4.  Przed podaniem doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą, posypać świeżą posiekaną bazylią i pokrojonymi w plasterki oliwkami

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczony kurczak z kratką z boczku i domowy sos pieczeniowy 157

Temperatura - 180ºC - termoobieg Czas - 15 minut Wyjmujemy kurczaka i nakładamy na niego boczek w kratkę.  Trafia do piekarnika na 15 minut.  Etap IV - ostatni: Temperatura - 180ºC - grill, grzałka górna + wiatrak Czas - 15 minut W tym czasie kurczak powinien przysmażyć się od góry, boczek stanie się chrupiący, tak jak i skórka, a wszystkie warzywa powinny ładnie się podpiec

Cooking Monster
Szybki patent na resztki z kurczaka – zapiekana z penne i sosem pomidorowym 266

stopni. W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym wymieszaj makaron z kurczakiem. Polej sosem pomidorowym, wymieszaj dokładnie. Posyp wierzch mozarellą, a później parmezanem. Zapiekaj przez 15 minut, wstawiając naczynie blisko grila. Podawaj z sałatą, np. z rukolą, skropioną delikatnie sokiem z cytryny o oliwą. Artykuł Szybki patent na resztki z kurczaka – zapiekana z penne i sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Niedzielny

Niedzielny kucharz
Kofte z jagnięciny-pyszny obiad na patyku 185

wymieszaj z mieloną jagnięciną. Dokładnie wymieszane mięso wstaw do lodówki na dwie godziny. Namocz 16 drewnianych patyczków. Obklej patyczki mięsem i grilluj na patelni grillowej. Ja grillowałam na elektrycznym grillu około 4 minut, obracając kofta co pół minuty. Ugotuj bulgur na sypko. Upieczoną i oczyszczoną paprykę zmiksuj z ciecierzycą , oliwą i przyprawami. Warto uprażyć nasiona kminu i dopiero je zmiksować

codojedzenia
Nadziewane papryczki pardon – pimientos de pardon 201

pestek jeśli jest ich bardzo dużo. Napełnij papryczki serem i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą i wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika nastawionego na funkcję grilla. Piecz papryczki przez 10 minut. Podawaj na ciepło lub zimno. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Nadziewane papryczki

codojedzenia
Pierś faszerowana serem i warzywami. Przepis krok po kroku. 201

sobą olej, pieprz, curry i sól.   Sylikonowym pędzelkiem posmaruj piersi dokładnie po wierzchu i piecz 20 minut w 200 °C jeśli posiadasz włącz funkcję grilla w piekarniku.   Tak przygotowaną pierś podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!   Jeśli chcecie więcej przepisów na piersi z kurczaka dajcie znać w komentarzu

kuron.com.pl
Pieczarki faszerowane szynką i żółtym serem 204

Farsz ma być położony obficie, z tzw. ” górką”, bo podczas zapiekania opadnie.  Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i przełożyć na nie grzyby, wstawić do piekarnika z termoobiegiem i opcją grill    i piec 20-25 minut. Podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego

Gosia gotuje