grill - 12274 przepisów (strona:424/819)

Omlet z jabłkami i chrupiącą skorupką 149

ogniu. Za pomocą specjalnej łopatki podważać boki omleta. Jak już spód jest podpieczony a góra lekko ścięta to posypać górę omleta pozostałym cukrem. Wstawić patelnię do piekarnika z nagrzanym grillem. Piec aż góra z cukrem nabierze złotego koloru. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Prosta i pyszna surówka Coleslaw 653

mnóstwo i co najważniejsze – jest po prostu smaczna. Idealna do dań typu fast food, a także codziennego obiadu. Moim zdaniem najlepiej spisuje się na wszelkiego rodzaju imprezach i grillach – wszystkim smakuje i nie wymaga dużo uwagi. Surówka Coleslaw: 1 mała główka kapusty (ok. 1,5 kg) 2 nieduże marchewki 1 nieduża cebula 1/2 szklanki majonezu 1/3 szklanki mleka

Poezja smaku
Omlet z wędzonym łupaczem 205

czasu aż spód omleta będzie rumiany, a masa prawie ścięta.  Wierzch omleta polać śmietaną ze startym żółtym serem i wstawić do piekarnika pod górną grzałkę (opiekacz lub grill) i zapiekać do  czasu aż wierzch będzie rumiany, a ser roztopiony. Natychmiast podawać z ulubioną mieszanką sałat i świeżym pieczywem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Szkockie placuszki ziemniaczane 172

trójkąty i smażyć na suchej patelni aż będą rumiane.  Placuszki ziemniaczane są najsmaczniejsze na ciepło, świeżo usmażone, można jednak zrobić je wcześniej, a później odświeżyć na patelni, grillu lub w opiekaczu.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Domowy kebab z piersi kurczaka 503

kebab z piersi kurczaka przypadnie do gustu dzieciom, ale także dorosłym na imprezie. Musicie go wypróbować w swojej kuchni. Do przygotowania potrawy przydadzą się wam patyczki na szaszłyki do grilla, by ustabilizować nasz kebab w piekarniku. Możecie spróbować inne moje przepisy – zobaczcie kanapkę nowojorską a’la reuben a także kanapkę z zapiekanym boczkiem . Zobacz mój film z przygotowania

Kuchennyviral.pl
Zupa paprykowa z grzankami 150

użyć mixu papryk. Każdą z papryk przekroić na pół, wyciągnąć ziarna. Ułożyć na blasze do pieczenia skórką do góry, skropić oliwą z oliwek. Włożyć do piekarnika ustawionego na opcję grill. Zapiekać w temperaturze 160 stopni do momentu aż skórka papryki lekko się przypali. Paprykę wyjąć z piekarnika, przykryć folią aluminiową i zaczekać aż wystygnie. Gdy zimna, delikatnie zdjąć z niej

mecooks
Domowe bułki do hot dogów 398

pojemnika wypiekacza, wszystkie składniki w podanej w przepisie kolejności i włączyć wyrabianie ciasta na 10 minut, po czym wyłączyć automat. Bułeczki można podawać z parówkami, frankfurterkami czy kiełbaskami z grilla. Bułki, podobnie jak sklepowe, mają delikatnie słodki smak. Do przepisu należy użyć suchych drożdży Instant (znanych również jako Fast-Rising, Rapid-Rise, Quick Rise). Zapewniają one szybsze rośnięcie ciasta

Gospodyni Miejska
Zupa gulaszowa z pieczoną papryką 179

grubsza kostkę a pieczarki w ćwiartki. Paprykę kroimy na pół, wyciągamy pestki i układamy na blaszce piekarnika (najlepiej na papierze do pieczenia) skórką do góry. Wstawiamy do piekarnika na grilla lub termoobieg na 200 C i pieczemy aż skórka będzie mocno przypieczona, prawie czarna. Taką paprykę wyciągamy z piekarnika, jeszcze gorącą wkładamy do woreczka, zawiązujemy szczelnie i zostawiamy

Kulinarna Patilogia
Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym 164

Smażymy do zeszklenia, wlewamy śmietanę, dodajemy gorgonzolę. Gotujemy do momentu aż ser się roztopi. Dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz. 2. Sznycle posypujemy solą, pieprzem i przyprawami. Grillujemy na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej posmarowanej łyżeczką oleju.  3. Sznycle wykładamy na talerz, polewamy wcześniej przygotowanym sosem

Szefowa kuchni
Souvlaki łosoś w zdrowej misce 155

przełóż na miskę. Pokrój łososia na kawałki i włóż do marynaty. Wymieszaj tak aby cały łosoś pokrył się marynatą i marynuj przez 15 minut. Rozgrzej grillową patelnię lub grill i ugrill cukinię z paprykę. Następnie grilluj porcje łososia, około 3-4 minuty z każdej strony w zależności od grubości filetów. Ugrillowane warzywa wymieszaj z sałatą, pietruszką, pomidorami, ogórkiem, oliwkami, cebulą

codojedzenia
Tortilla z jajecznicą 149

pieprz 1 łyżeczka masła 1. Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz, często mieszając smażymy aż się zetną. Wszystkie warzywa kroimy.  2. Tortillę podgrzewamy chwilę w grillu elektrycznym lub na patelni. Na każdy z placków wykładamy: sałatę, usmażone jajka, kiełki, pomidora, paprykę, ogórka, szczypior.  3. Każdy z placków składamy, przekrawamy na pół

Szefowa kuchni
Tygodniowy przegląd śniadaniowy – 6 przepisów na zdrowe słodkie śniadania 262

porcję), wycinamy twarde środki. Rozgrzewamy patelnię grillową, bez tłuszczu. Smarujemy plastry ananasa z jednej strony syropem z agawy (wygodnie zrobić to szczeciniastym pędzlem), posypujemy lekko cynamonem. Układamy na grillu posmarowaną stroną do dołu, smarujemy syropem i osypujemy cynamonem z wierzchu. Grillujemy ananasa z obu stronę do miękkości, po 5-7 minut na stronę. Na talerzykach rozkładamy porcje jogurtu waniliowego, układamy

Karo in the Kitchen
Tarta za szpinakiem i suszonymi pomidorami 349

warzywa. Całość zalać sosem, posypać startym serem i piec kolejne 20 minut w 180 stopniach. Gdy masa się zetnie można przełączyć grzane piekarnika na funkcje grill od góry i lekko zarumienić całość. Krok po kroku: 1. Margarynę posiekać z mąką i jajkiem 2. Zagneść ciasto 3. Rozwałkować ciasto 4. Przełożyć ciasto do formy

KuchniaWeDwoje.pl
Crème brûlée 171

podaniem deseru posypujemy każdy równą warstwą cukru i opalamy je specjalnym palnikiem do crème brûlée. Dekorujemy świeżymi owocami i miętą Gotowe. * wskazówka Jeśli nie mamy opalarki, możemy wykorzystać funkcję grill w piekarniku. Ustawiamy maksymalną temperaturę w piekarniku i układamy foremki. Musimy kontrolować cały czas poziom karmelizacji, aby nie spalić deserów. Po kilku sekundach cukier powinien się rumienić. Wyciągamy i schładzamy

I LOVE LIFE
Ziemniaki boulangère (pieczone w bulionie) 693

pieprz do smaku 500 ml bulionu drobiowego parówki drobiowe u mnie  Hańderek dodatkowo 30 g masła  opcjonalnie ser żółty, grube plastry do położenia obok parówek na grillu, pyszny i chrupiący dodatek! Poszatkuj cebulę na plasterki lub jeśli masz tarczę do malaksera użyj tej z małymi otworami. Ziemniaki poszatkuj w cienkie plastry. Parówki pokrój w plasterki lub zetrzyj

Z Kuchni Do Kuchni