grill - 12274 przepisów (strona:340/819)

Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT 89

obiad. Podzieliłam się nim z Wami 10 stycznia 2016 i stwierdziłam, że to najwyższy czas, by trochę go odnowić. Pieczone szaszłyki to świetny pomysł na weekendowy obiad, czy na grill. Nie wymagają wielkich zdolności kulinarnych, a smakiem zachwycą każdego. Ich plusem jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Polecam podawać je z domowym sosem Tzatziki (przepis TUTAJ

Be Fit Be Strong
Roladki schabowe ze szparagami FIT 129

Mniam! Przygotowanie szparagów jest niezwykle proste, dlatego warto włączyć je do codziennej diety nawet w ich najprostszej wersji. Na moim Instagramie w Stories znajdziecie również przepis na szparagi z grilla Przy podziale na 5 porcji, jedna roladka to około 135 kcal, B: 21,1g, T: 3,6g, W: 4,6g. Składniki na 3-5 porcji: – 500g zielonych szparagów (15 sztuk

Be Fit Be Strong
Jak udekorować stół na Wielkanoc - trzy przepisy dla każdego na Wielkanoc! 118

namawiać Cię będę do ekologicznych rozwiązań i serwetek bawełnianych, są wielokrotnego użytku, sprawdzą się na wielkanocnym stole, ale również, już w niedalekiej przyszłości na niejednym przyjęciu letnim w ogrodzie, grillu czy na co dzień w kuchni.  P odpowiem Ci, jak niedużym nakładem pracy możesz wyczarować ładną dekorację z ich użyciem. Wystarczy w odpowiedni sposób złożyć serwetkę i opleść jajko

SMYKWKUCHNI
Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego 122

surówka zasmakuje od pierwszego wejrzenia. Idealna do obiadu ale i do potraw z grilla. Kapusta, ogórek , cebula typowo polskie składniki, które z pewnościa macie w domu. Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min   Składniki ⅓ świeżej kapusty kilka ogórków kiszonych czerwona cebula 1 łyzka soku z cytryny

Apetyt na Zielone
Klops z jajkiem – przepis 117

wykładam resztę mięsa, dociskając. Wierzch oprószam majerankiem. Piekę 45 min w 180st (grzanie góra – dół) na środkowej półce. Potem na 5-10 min piekę z funkcją grilla by wierzch ładnie się zarumienił. Zostawiam do przestudzenia przed krojeniem. Artykuł Klops z jajkiem – przepis pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Chlebek ziołowy odrywany 1132

Bardzo aromatyczny, chrupiący z zewnątrz, w środku puszysty chlebek, który idealnie pasuje do mięs, serów, wędlin z grilla ale chyba najlepiej smakuje solo bez zbędnych dodatków jeszcze ciepły… A przepis ten pochodzi z jednej z grup kulinarnych @mojakuchnia, do której mam przyjemność należeć, gdzie wspólnie powstają oto takie pyszności i nie tylko…   Składniki: 600g mąki pszennej 30g świeżych drożdży

W garach u Gosi
Chlebek ziołowy odrywany 129

Bardzo aromatyczny, chrupiący z zewnątrz, w środku puszysty chlebek, który idealnie pasuje do mięs, serów, wędlin z grilla ale chyba najlepiej smakuje solo bez zbędnych dodatków jeszcze ciepły… A przepis ten pochodzi z jednej z grup kulinarnych @mojakuchnia, do której mam przyjemność należeć, gdzie wspólnie powstają oto takie pyszności i nie tylko…   Składniki: 600g mąki pszennej 30g świeżych drożdży

W garach u Gosi
Łosoś w sosie miodowo-musztardowym 105

zrobić szczelny pakunek. Wstaw rybę do piekarnika na 10-12 minut. Po tym czasie wyjmij rybę, usuń folię z góry, posmaruj resztką sosu miodowo-musztardowego, przełącz piekarnik na funkcję grill lub grzanie od góry i wstaw ponownie na 5-6 minut. Łosoś powinien się nieco przyrumienić. Łososia wyjmij z piekarnika, posyp posiekaną pietruszką i podawaj z cząstkami cytryny! Artykuł Łosoś

nietylkopasta.pl
Tortillewe trójkąciki 124

plasterku sera, trochę mięsa, plasterki ogórka, pomidora oraz paseczki papryki. 4.    Zwijamy tworzą trójkąt a wystający brzeg wkładamy w środek trójkąta. 5.    Zapiekamy na elektrycznym grillu, można również w gofrownicy lub piekarniku. 6.    Gotowe, podajemy z ulubionym sosem. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Keto pizza (Paleo, LowCarb, bez glutenu) 110

znaczną część wody tak, aby powstał gęsty sos. Sos ostudzić, zblendować na gładko i wyłożyć na podpieczony spód do pizzy. Na to wyłożyć liście szpinaku i ser. Zapiekać pod grillem przez kolejne 10 – 15 minut. Notes Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (samego spodu, całości zależy od użytych dodatków): Wartość energetyczna: 154 kcal Tłuszcz: 9,2 g Węglowodany

Modern Cave Girl
Roladki z karkówki 1566

przepis który wymaga większego wkładu pracy. Jedne i drugie roladki z karkówki są bardzo smaczne. Nie można pominąć roladek z piekarnika, przepisu na roladek pieczonych w rękawie czy na grillu. Choć te ostatnie nie należą do moich ulubionych, ale to już co kto lubi na pewno grillowana karkówka i roladki z karkówki mają wielu swoich wielbicieli.  Pomysł na karkówkę

Dieta moja pasja
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 109

uzyskać podpalany efekt, należy delikatnie opalić bezę palnikiem do crem brulee lub wstawić na 30 st lub do zarumienienia do piekarnika nagrzanego do 200 st z włączoną funkcją grill (grzałka na górze). Sernik przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego! Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską   Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Sernik cytrynowy na biszkoptach

moj przepis na
Kebab z kurczaka po libańsku 159

mięso pokryło się marynatą. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na noc lub na 24 godziny.  Zamarynowanego kurczaka nadziać na szpadki do szaszłyków i grillować na dobrze rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony.  Kebaba z kurczaka po libańsku podawać w chlebku libańskim (flatbread) lub zwykłej tortilli z dodatkiem sałatki libańskiej , hummusu i/lub sosu czosnkowego. Smacznego

Codzienne Gotowanie
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE MARYNOWANE W MIODZIE I SOSIE SOJOWYM 82

mnie to doskonałe połączenie smakowe. A że powoli, małymi kroczkami zbliża się wiosna, rozpocznie się grillowanie to powiem Wam, że tak marynowane mięso doskonale nada się na grilla .  Składniki na polędwiczkę wieprzową marynowaną w miodzie i sosie sojowym : * około 400 g polędwiczki wieprzowej * 5 łyżek oleju * 2 łyżki płynnego miodu * 3 łyżki sosu sojowego (użyłam  Skworcu ) * pół płaskiej

Zrób to smacznie
Wege mussaka z orzechowym beszamelem 113

Wyłóż beszamel na wierzch zapiekanki. Wstaw mussakę do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 25 minut. Na kilka minut przed końcem zwiększ temperaturę do 230 stopni, lub włącz opcję grill, żeby przyrumienić wierzch. Wyjmij z piekarnika, odstaw do przestudzenia, podawaj. Smacznego! Artykuł Wege mussaka z orzechowym beszamelem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz