obiad. Podzieliłam się nim z Wami 10 stycznia 2016 i stwierdziłam, że to najwyższy czas, by trochę go odnowić. Pieczone szaszłyki to świetny pomysł na weekendowy obiad, czy na grill. Nie wymagają wielkich zdolności kulinarnych, a smakiem zachwycą każdego. Ich plusem jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Polecam podawać je z domowym sosem Tzatziki (przepis TUTAJ
Be Fit Be StrongMniam! Przygotowanie szparagów jest niezwykle proste, dlatego warto włączyć je do codziennej diety nawet w ich najprostszej wersji. Na moim Instagramie w Stories znajdziecie również przepis na szparagi z grilla Przy podziale na 5 porcji, jedna roladka to około 135 kcal, B: 21,1g, T: 3,6g, W: 4,6g. Składniki na 3-5 porcji: – 500g zielonych szparagów (15 sztuk
Be Fit Be Strongnamawiać Cię będę do ekologicznych rozwiązań i serwetek bawełnianych, są wielokrotnego użytku, sprawdzą się na wielkanocnym stole, ale również, już w niedalekiej przyszłości na niejednym przyjęciu letnim w ogrodzie, grillu czy na co dzień w kuchni. P odpowiem Ci, jak niedużym nakładem pracy możesz wyczarować ładną dekorację z ich użyciem. Wystarczy w odpowiedni sposób złożyć serwetkę i opleść jajko
SMYKWKUCHNIsurówka zasmakuje od pierwszego wejrzenia. Idealna do obiadu ale i do potraw z grilla. Kapusta, ogórek , cebula typowo polskie składniki, które z pewnościa macie w domu. Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min Składniki ⅓ świeżej kapusty kilka ogórków kiszonych czerwona cebula 1 łyzka soku z cytryny
Apetyt na Zielonewykładam resztę mięsa, dociskając. Wierzch oprószam majerankiem. Piekę 45 min w 180st (grzanie góra – dół) na środkowej półce. Potem na 5-10 min piekę z funkcją grilla by wierzch ładnie się zarumienił. Zostawiam do przestudzenia przed krojeniem. Artykuł Klops z jajkiem – przepis pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeBardzo aromatyczny, chrupiący z zewnątrz, w środku puszysty chlebek, który idealnie pasuje do mięs, serów, wędlin z grilla ale chyba najlepiej smakuje solo bez zbędnych dodatków jeszcze ciepły… A przepis ten pochodzi z jednej z grup kulinarnych @mojakuchnia, do której mam przyjemność należeć, gdzie wspólnie powstają oto takie pyszności i nie tylko… Składniki: 600g mąki pszennej 30g świeżych drożdży
W garach u GosiBardzo aromatyczny, chrupiący z zewnątrz, w środku puszysty chlebek, który idealnie pasuje do mięs, serów, wędlin z grilla ale chyba najlepiej smakuje solo bez zbędnych dodatków jeszcze ciepły… A przepis ten pochodzi z jednej z grup kulinarnych @mojakuchnia, do której mam przyjemność należeć, gdzie wspólnie powstają oto takie pyszności i nie tylko… Składniki: 600g mąki pszennej 30g świeżych drożdży
W garach u Gosizrobić szczelny pakunek. Wstaw rybę do piekarnika na 10-12 minut. Po tym czasie wyjmij rybę, usuń folię z góry, posmaruj resztką sosu miodowo-musztardowego, przełącz piekarnik na funkcję grill lub grzanie od góry i wstaw ponownie na 5-6 minut. Łosoś powinien się nieco przyrumienić. Łososia wyjmij z piekarnika, posyp posiekaną pietruszką i podawaj z cząstkami cytryny! Artykuł Łosoś
nietylkopasta.plplasterku sera, trochę mięsa, plasterki ogórka, pomidora oraz paseczki papryki. 4. Zwijamy tworzą trójkąt a wystający brzeg wkładamy w środek trójkąta. 5. Zapiekamy na elektrycznym grillu, można również w gofrownicy lub piekarniku. 6. Gotowe, podajemy z ulubionym sosem. 7. Smacznego
Kulinarna Chwilaznaczną część wody tak, aby powstał gęsty sos. Sos ostudzić, zblendować na gładko i wyłożyć na podpieczony spód do pizzy. Na to wyłożyć liście szpinaku i ser. Zapiekać pod grillem przez kolejne 10 – 15 minut. Notes Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (samego spodu, całości zależy od użytych dodatków): Wartość energetyczna: 154 kcal Tłuszcz: 9,2 g Węglowodany
Modern Cave Girlprzepis który wymaga większego wkładu pracy. Jedne i drugie roladki z karkówki są bardzo smaczne. Nie można pominąć roladek z piekarnika, przepisu na roladek pieczonych w rękawie czy na grillu. Choć te ostatnie nie należą do moich ulubionych, ale to już co kto lubi na pewno grillowana karkówka i roladki z karkówki mają wielu swoich wielbicieli. Pomysł na karkówkę
Dieta moja pasjauzyskać podpalany efekt, należy delikatnie opalić bezę palnikiem do crem brulee lub wstawić na 30 st lub do zarumienienia do piekarnika nagrzanego do 200 st z włączoną funkcją grill (grzałka na górze). Sernik przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego! Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Sernik cytrynowy na biszkoptach
moj przepis namięso pokryło się marynatą. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na noc lub na 24 godziny. Zamarynowanego kurczaka nadziać na szpadki do szaszłyków i grillować na dobrze rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony. Kebaba z kurczaka po libańsku podawać w chlebku libańskim (flatbread) lub zwykłej tortilli z dodatkiem sałatki libańskiej , hummusu i/lub sosu czosnkowego. Smacznego
Codzienne Gotowaniemnie to doskonałe połączenie smakowe. A że powoli, małymi kroczkami zbliża się wiosna, rozpocznie się grillowanie to powiem Wam, że tak marynowane mięso doskonale nada się na grilla . Składniki na polędwiczkę wieprzową marynowaną w miodzie i sosie sojowym : * około 400 g polędwiczki wieprzowej * 5 łyżek oleju * 2 łyżki płynnego miodu * 3 łyżki sosu sojowego (użyłam Skworcu ) * pół płaskiej
Zrób to smacznieWyłóż beszamel na wierzch zapiekanki. Wstaw mussakę do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 25 minut. Na kilka minut przed końcem zwiększ temperaturę do 230 stopni, lub włącz opcję grill, żeby przyrumienić wierzch. Wyjmij z piekarnika, odstaw do przestudzenia, podawaj. Smacznego! Artykuł Wege mussaka z orzechowym beszamelem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz