grill - 12274 przepisów (strona:347/819)

Dynia makaronowa zapiekana z sosem al ragu 118

wierzch każdej połowy sos. Na wierzch pokrusz ser pleśniowy, posyp parmezanem. Wstaw do piekarnika nastawionego na 210 stopni na 20 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia włącz funkcję grill, żeby ładnie przypiec wierzch. Podawaj zapiekankę w łupinach. Smacznego! Artykuł Dynia makaronowa zapiekana z sosem al ragu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Souvlaki - greckie szaszłyki 139

się w chlebku pita, ale można podać je także bardziej tradycyjnie - na talerzu z dodatkiem frytek i warzyw (cebuli, ogórka, pomidora) oraz sosu tzatziki . Souvlaki to idealne danie na grilla! Z dodatkiem świeżego pieczywa, tzatzikow i sałatki greckiej z pewnością zyska wielu fanów.  Souvlaki - greckie szaszłyki Składniki:  500g karkówki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano duża

Codzienne Gotowanie
Bakłażan z Paneer w ostrym Curry Faceta w Kuchni 124

obierz, ja tak wolę i pokrój na ok. 1/5-2 cm talarki. 🛠️ Możesz go smażyć na patelni, bakłażan bardzo zasyca olej, więc mój jest lekko pomalowany olejem i pieczony pod grillem w piekarniku. 🛠️ W międzyczasie pieczenia bakłażan, pokrój ser w kostkę, rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej dwie, trzy łyżki oliwy i smaż kostki sera, dość mocno z każdej strony. 🛠️ Rozgrzej dużą

RafalCook
Quesadilla z naleśników 121

papryka szynka natka pietruszki Jak zrobić quesadilla z naleśników : Najpierw paprykę kroimy w cieniutkie piórka, szynkę w paski, ser ścieramy na tarce. Następnie na rozgrzanej, suchej patelni lub na grillu elektrycznym kładziemy placek naleśnika, układamy na nim kawałki szynki, papryki, posypujemy natka pietruszki i serem. Potem przykrywamy drugim naleśnikiem, dociskamy. Zaraz potem smażymy ok 5 min z każdej strony. Kroimy

Dorota Smakuje
Sałatka z makaronem orzo i kurczakiem 233

przepis nie został jeszcze oceniony) Sałatka z makaronem orzo czyli potocznie mówiąc sałatka z makaronem w kształcie ryżu, jest idealna na przyjęcie rodzinne czy grilla. Swoim wyglądem i smakiem zachwyci wszystkich. Uwielbiam sałatkę posypaną dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i natką pietruszki. Pamiętajcie, aby majonez dodać dopiero przed podaniem, by nie wchłonął się w makaron 🙂 Jeśli lubicie łatwe sałatki, sałatka

Kuchnia Bazylii
Czy przemysł spożywczy może istnieć bez przypraw? 219

bardzo wiele. Ważne by była dobrze dobrana i naturalna. W przemyśle mięsnym przyprawy ekologiczne podkreślają smak kiełbas, wędlin, szynek i innych wyrobów mięsnych. Są też idealne do dań z grilla. To one nadają smaku i wyjątkowego zapachu. To one sprawiają, że choć wielu producentów używa tych samych mięs czy podobnych technik produkcji, to jednak każdy finalny wyrób jest inny

Słodkie okruszki
Sałatka z grillowanym halloumi i winogronem 143

łyżki soku z cytryny duża szczypta oregano sól i pieprz Sałatka zgrillowanym halloumi i winogronem - jak zrobić?  Halloumi pokroić na plastry (około 0,5cm) i zgrillować na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej, ewentualnie usmażyć na patelni z powłoką nieprzywieralną.  Przygotować winegret - do małego słoiczka wlać oliwę, sok z cytryny, dodać oregano oraz sól i pieprz. Energicznie potrząsnąć

Codzienne Gotowanie
Pasteis de nata 108

masą do wysokości 3/4, wstawić do piekarnika, piec ok 12-15 minut, aż masa budyniowa się zetnie i będzie przypieczona. Opcjonalnie można pod koniec pieczenia włączyć na minutę funkcję grill.  Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, pozostawić na 10 minut, następnie wyjąć z foremek. Najlepiej smakują na ciepło oprószone cynamonem. Smacznego

Obiad gotowy
Drink High Noon 117

Drink High Noon to kolejny pomysł na pyszny, ale zarazem orzeźwiający napój alkoholowy. Muszę przyznać, że ja lubię pić takie drinki zwłaszcza podczas letnich spotkań przy grillu ze znajomymi czy rodziną. Jest on idealnie orzeźwiający, a takie smaki The post Drink High Noon appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Keto fondant dyniowy (Paleo, LowCarb) 164

keto fondant dyniowy „na raty”. To znaczy wyłożyć najpierw pierwszą część ciasta do kokilki, zapiec przez kilka minut, położyć na wierzchu czekoladę, przykryć pozostałą częścią ciasta i wstawić pod grill na kolejne kilka minut. Lub nawet całkiem po upieczeniu wsadzić w niego czekoladę tak, aby upłynniła się pod wpływem ciepła. Oczywiście można go upiec także za jednym zamachem, jednak wtedy

Modern Cave Girl
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 132

pięknych, wiosennych dniach z temperaturą dwadzieścia kilka stopni, nadchodzi weekend z dużo niższą temperaturą. Wielka szkoda, bo mieliśmy nadzieję na rozpoczęcie sezonu grillowego… Niestety przy takich temperaturach ani grilla ani nawet wycieczki rowerowej nie będzie… Za to będziemy mieli sporo czasu na pracę w ogrodzie Żeby Wam osłodzić weekend zapraszam na dość nietypowy makowiec z cytrynowym kremem, popularnie

UgotujmyTo.pl
Peperonata. 114

łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka kaparów sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Papryki ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 200 i włączyć funkcję grill. Piec papryki, aż ich skórka będzie czarna, następnie obrócić i piec aż uzyskasz taki sam efekt. Czas pieczenia to ok. 40 minut. Gorące papryki przełożyć do naczynia ze szczelnym przykryciem

Codziennik Kuchenny
Burgery z indyka z fetą i sosem tzatziki 113

minut, następnie obracamy kotlety i ponownie wstawiamy do piekarnika, pieczemy kolejne 7-10 minut. Bułki do burgerów kroimy na pół i podpiekamy kilka minut w piekarniku lub na grillu. Cebulę kroimy w piórka. Na spodzie każdej bułki umieszczamy 1 łyżkę sosu, liść sałaty, następnie burgera z indyka, polewamy 1-2 łyżkami sosu, dekorujemy czerwoną cebulą, kiełkami i pokruszoną fetą. Smacznego

Be Fit Be Strong
Zupa dyniowo-cebulowa z grzanką. Nasz kulinarny hit tej jesieni. PRZEPIS 105

wyjdzie bardzo gęsta, dolej trochę wody. Bagietkę pokrój na kromki, na każdej wyłóż porcję startego sera, wstaw na kilka minut do piekarnika pod górną grzałkę – najlepiej użyć funkcji grill. Zupę rozlej do miseczek, na każdą połóż grzankę, wyłóż porcję odłożonej wcześniej cebuli oraz posyp posiekaną natką. Rada: Zupa będzie jeszcze lepsza, gdy razem z wodą wlejesz także pół szklanki

Kulinarna Polska