grill - 12274 przepisów (strona:351/819)

OGÓRKI W ZALEWIE CURRY 111

Ogórki w zalewie curry to kolejna moja propozycja na zamknięcie ogórków w słoikach. Idealny dodatek do obiadu, grilla, kanapek czy jako przekąska imprezowa. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Ogórki są pyszne, chrupiące i aromatyczne a wręcz uzależniają, przyznam, że jak otworzę słoik to potrafię sama go opróżnić :) Składniki: * 2,5 kg ogórków gruntowych * 1 litr wody * 300 g cukru

Zrób to smacznie
Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory. 213

Wami moim przepisem na cukinię marynowaną. To mój sprawdzony sposób na chrupiącą, jędrną cukinię w delikatnej zalewie octowej. Taką cukinię wykorzystuję podobnie jak ogórki konserwowe. Podaję do obiadu, do grilla, czy do kanapek na kolację. Dobrze się też sprawdza na imprezach jako zakąska, czy unikatowy składnik do wszelkiej maści sałatek z majonezem. Polecam :) Składniki ( na 5 słoików

Kuchnia z widokiem na ogród
Dlaczego śniadaniownia to świetny biznes? 116

być także pełne witamin świeżo wyciskane soki. O jakich potrawach nie należy zapomnieć? Jajka w wielu postaciach; Tosty oraz grzanki; Omlety wytrawne oraz na słodko; Boczek oraz kiełbasa z grilla; Wiele wariantów różnych kanapek; Pasty oraz wędliny do pieczywa; Wszelkiego rodzaju dodatki warzywne. Wyposażenie śniadaniowni Zanim otworzymy nasz lokal, konieczne jest sporządzenie stosowanego biznesplanu. Powinniśmy w nim zawrzeć wszelkie potrzeby

ProstePesto.pl
Sos tzatziki + film 99

tzatziki czyli grecki klasyk na bazie jogurtu z dodatkiem ogórków, czosnku i koperku to znakomita propozycja do potraw z grilla. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, sprawdzi się również jako dodatek do frytek, ryb, warzyw czy pieczywa.     składniki na 2 porcje 4 średnie ogórki gruntowe 2-3 ząbki czosnku 200 g jogurtu greckiego pęczek koperku czarny pieprz sól

Smakowite Dania
Makaron żytni z indykiem, cukinią i karmelizowaną papryką 128

minut. W tym czasie makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją z opakowania. Potem cukinie myjemy, kroimy w centymetrowe plastry, oprószamy solą i pieprzem i grillujemy dwie minutki na grillu elektrycznym lub patelni grillowej. Następnie paprykę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię z niewielką ilością oleju, oprószamy cukrem trzcinowym i podsmażamy aż się lekko skarmelizuje. Na końcu śmietanę wlewamy

Dorota Smakuje
Makaron z cukinią, porem oraz kiełbasą krakowską 151

dente. Odcedzamy. Pomidorki rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Oprószamy solą oraz ziołami prowansalskimi. Skrapiamy niewielką ilością oleju. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, wybierając funkcję grill. Zapiekamy przez kilka minut, aż pomidorki zmiękną i puszczą sok. Na dużej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Wrzucamy kiełbasę krakowską i smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy pory. Smażymy dalej

Smaki Na Talerzu
Cukinia marynowana z curry na zimę 179

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną marynowaną cukinię z curry. Tak przygotowana cukinia jest idealnym dodatkiem do obiadu, różnego rodzaju wędlin, mięsa z grilla itp.. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania cukinii marynowanej będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie 6 słoików o pojemności 700 ml do 2 kg cukinii około 350-400 gramów cebuli (w zależności

Uwaga Babcia Gotuje
Ogórki krokodylki z chili i czosnkiem na zimę. Domowe przetwory. 215

Domowych przetworów ciąg dalszy. Dziś zapraszam ogórki z chili i czosnkiem. Krokodylki. Mocno pikantne, doskonałe jako zakąska, lub zagryzka na zakrapianej imprezie. U mnie sprawdzają się i do grilla i do obiadu. Przygotowuje się je bardzo prosto i szybko. Jeśli tylko lubicie takie smaki to zachęcam do przygotowania. W zimie jak znalazł :) Składniki ( na 4 słoiki

Kuchnia z widokiem na ogród
Chleb na zakwasie żytnim (wegański) 126

Chleb na zakwasie żytnim to przepis mojego taty, wielokrotnie udoskonalany i często przez niego przygotowywany. Chleb ten posiada chrupiącą skórkę, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i

WegePrzepis
Buraczki z cebulką do obiadu 130

przygotowaniu! Wystarczy ugotowane lub upieczone buraczki zetrzeć, a później wymieszać z cebulką, olejem i przyprawami Tak przygotowane można podawać do ryb, mięs, dań obiadowych, a nawet potraw z grilla.   Inne pomysły na obiad: ** Fasolka po bretońsku ** Zapiekanka z cukinią ** Szaszłyki drobiowe z ananasem ** Złociste placki z pieczarkami i wędliną   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje

Kulinarny S.O.S.
Sałatka Cezar w pucharkach na imprezę 174

ćwiartki 4 pomidorki koktajlowe 2 plasterki cebuli cebuli czerwonej grillowany filet z kurczaka pokrojony na plasterki ( na 5 porcji 1 duży) Dodatkowo grzanki (użyłam chleb tostowy który opiekłam w grillu) sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sok z połowy cytryny 1 niepełna łyżka miodu szczypta soli Dodatkowo pucharki udekorowałam sezamem  w tym celu rant pucharka zamaczamy

Andzia Pichci
Najlepsze przepisy na dania z cukinią 512

e-przepisykulinarne.pl/2016/05/wiosenna-surowka-z-ogorkiem-cukinia-i-rzodkiewka/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2016/05/surowka_wiosna.jpg" _builder_version="4.5.5" _module_preset="default"] Pyszna, lekka surówka idealna do obiadu, jako dodatek do wędlin czy na grilla. [/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2" _builder_version="4.5.5" _module_preset="default"][et_pb_blurb title="Cukinia Faszerowana Kaszą Jaglaną I Mięsem" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2016/06/cukinia-faszerowana-kasza-jaglana-i-miesem/" url_new_window

e-PrzepisyKulinarne
Etno Roztocze – plac zabaw z marzeń 124

urodziny dla dzieci lub swoje. Szczegóły na ich stronie WWW. Na miejscu jest sklepik, gdzie kupicie podstawowe artykuły żywnościowe oraz przemysłowe niezbędne do przyjemnego funkcjonowania. Jest miejsce na ognisko, grill, a nawet rozbicie namiotu! Miejsce zabaw stworzone jest na terenie dawnej szkoły podstawowej w Topólczy. Piękny, zielony i spory teren w zaciszu (mimo, że przy samej drodze) z wysokimi drzewami

Pasja Smaku
PIZZA Z MALINAMI, TRUSKAWKAMI, WANILIĄ I MASCARPONE 169

łatwa w przygotowaniu. Możecie użyć gotowego spodu do pizzy lub pizzę własnego wypieku, co jest bardzo łatwe, wymaga jedynie nieco więcej czasu. Będzie świetnym uzupełnieniem do letniego bufetu czy grilla. Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 15 min. Porcja dla 4 osób: ● 1 okrągły spód do pizzy (gotowy lub własnego wypieku, przepis poniżej) ● 200 g truskawek ● 125 g malin ● 10 listków mięty

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska