mozzarelli łyżeczka masła (5 g) łyżeczka proszku do pieczenia (4 g) przyprawy Czas przygotowania: 10 minut Ilość : 2 porcje Przygotowanie Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Rozgrzej grill elektryczny lub patelnię grillową (u mnie o wymiarach ). Na rozgrzaną powierzchnię wylej ciasto i wypiekaj około 5-8 minut w zależności od mocy sprzętu. Włóż dowolne składniki i ponownie krótko przypiecz
WegePrzepismuffinki z rabarbarem. Muffiny to taka pyszna, podzielna słodkość, z którą za bardzo nie trzeba się cackać. Po upieczeniu można je zapakować w folię i zabrać w gości, na grilla, zrobić z nich jadalny podarunek, oczywiście gdy je bardziej dekoracyjnie przyozdobimy. Te słodko-kwaśne babeczki są bardzo smaczne, można je zrobić także z innymi sezonowymi owocami. Ale wiosną bardzo polecam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMasz już pomysł na obiad, ale brakuje Ci pomysłu na surówkę? Surówka z czerwonej kapusty i marchwi to idealny dodatek do dań zarówno mięsnych jak i potraw z grilla. Surówka z czerwonej kapusty to prawdziwa bomba witaminowa, która w dodatku wspaniale smakuje. Czerwona kapusta jest bogata w liczne witaminy i minerały, które posiadają właściwości ochronne i lecznicze. Przepis na surówkę
Alle Dobre!Cześć, dziś zapraszam na łatwą, pyszną surówkę z młodej białej kapusty-jest idealna do obiadu czy dań z grilla. Zapraszam SKŁADNIKI -pół dużej główki młodej kapusty białej, lub jedna mała główka -1 mała cebula -1 mały ogórek zielony -pół dużej marchewki -sól, pieprz -koperek -ok 3 łyżki śmietany kwaśnej 18% Kapustę, ogórka, cebulę szatkujemy. Marchew trzemy na tarce o dużych
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudobra, kończę go i publikuję. Jutro znowu nie wiem gdzie wylądujemy i kiedy wrócimy. Jeżeli chodzi o pichcenie na wakacjach, nie odpuszczam. Machnęłam dziś dwie marynaty do mięs z grilla, camemberta, rzodkiewki i szaszłyki. Nie będę się rozpisywać teraz na ich temat, przepisy niedługo pojawią się na blogu. W tym tygodniu może wrzucę rzodkiewki, mieliśmy z nimi dość ciekawy obiad
Kardamonovygroszku i rukoli → Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem → Szparagi z parmezanem i czerwonym pieprzem → Młode ziemniaczki w boczku zapiekane w kapuście kiszonej → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla Artykuł Pieczone młode ziemniaki ze szparagami z pesto z groszku i rukoli pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakSałatka z selerem naciowym to prosta i smaczna sałatka na każdą okazję jak i bez okazji. Świetnie sprawdzi się na imprezach rodzinnych, na grillu, ale także na kolację. Sałatka z selerem naciowym jest kolorowa, chrupiąca, łatwa w przygotowaniu i pożywna. W sałatce oprócz selera naciowego, znajdziemy też szynkę, jajka, kukurydzę, paprykę, pora i sos, który idealnie łączy wszystkie składniki
Alle Dobre!Bigos z młodej kapusty przez Paulina 2021-06-04 Sernik z murzynkiem przez Paulina 2021-05-31 Mizeria z ogórków przez Paulina 2021-05-22 Szaszłyki z grilla przez Paulina 2021-05-15 Pstrąg z piekarnika przez Paulina 2021-05-10 Artykuł Młoda kapusta z boczkiem pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć
To Musisz WiedziećPolewamy je oliwą zmieszaną z octem balsamicznym, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy szparagi z przyprawami, a najlepiej wszystko dobrze wcieramy. Przyprawione szparagi rozkładamy na blaszce, pieczemy w piekarniku pod grillem około 2 – 4 minuty. Grillowane szparagi układamy na talerzu razem z burratą. Całość skrapiamy gremolatą i ewentualnie gęstym octem balsamicznym. Serwujemy od razu
Tajemnice Smakuprosta i efektowna sałatka, którą szykujemy głównie wiosną i latem. To niesamowite, że z kilku składników można wyczarować coś tak pysznego. - prosta sałatka włoska - idealna do dań z grilla - super szybka do zrobienia
AniaGotuje.plWitam Was późną porą i zapraszam po przepis na smaczną i łatwą do przygotowania sałatkę. Można podać ją na śniadanie, kolację czy do mięs z grilla. Jeżeli będzie to opcja grillowa to możecie pominąć szynkę, ale nie jest to konieczne. Sałatkę robi się szybko a jej smak wzbogacony jest domowym sosem jogurtowo czosnkowym. Do sałatki użyłam makaronu w kształcie ryżu
Ewa w kuchnioraz czerwone porzeczki. Wino o raczej lekkiej budowie i średnim finiszu. Niezwykle eleganckie i pełne klasy znakomicie odnajdzie się jako aperitif. Z czystym sumieniem zaserwowałabym je do drobiu z grilla czy pieczonych/grillowanych ryb, niekoniecznie tylko tych o białym mięsie. Czytaj także: [Notka]: 3 Gardens, Langmeil, Barossa Valey Całość klasy tego bardzo dobrego wina dopełnia przepiękna etykieta zaprojektowana przez Xaviera Basa
Kate's Kitchenidealnie nadaje się do sałatek. Ten przepis pamięta dawne czasy, kiedyś robiłam taką sałatkę nagminnie. Jest wyjątkowo prosta, szybka i super nadaje się zarówno jako lunch do pracy, na grilla czy na kolację. Zielony ogórek sprawia, że nie jest ciężka, tylko przyjemnie odświeżająca. Sałatka z makaronem orzo: 250 g makaronu orzo 200 g szynki drobiowej lub wieprzowej w plastrach
Poezja smakuChlebek czosnkowy to idealny domowy wypiek, który podasz do wszelakich wypieków mięsnych z drobiu lub do dań z grilla. Chlebek z dodatkiem masła czosnkowego i świeżego koperku wygląda wspaniale i super smakuje. Z kromek możesz przygotować chrupiące grzanki z dodatkiem np. parmezanu i pomidorków. Świetny na kanapki, do past lub dipów. SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej np. tortowej
Zasmakuj Kuchni