chrupiące podpiekane ziemniaki. Przed daniem głównym można tez spróbować pikantnej zupy rybnej, idealnej na nadchodzące chłody. W menu jest też sandacz i łosoś w galarecie oraz ryba po grecku. Bardzo mi się spodobało proste menu, właściciele skupiają się przede wszystkim na jakości, a nie na ilości dań w karcie. Smażony halibut "Rybna chata" jest czynna codziennie
Kulinarne przygody Gatityjabłkowy dip czosnkowy Wykonanie: Układamy sery na desce. Dodajemy oliwki do miseczki, mus jablkowy do drugiej i dip czosnkowy. Dip czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego 1-2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę sól, pieprz Wszystkie składniki mieszamy razem- doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe
Smaki Edytymoje dziesiąte naleśniki. Zaraz po tych razowych , Fashionelkowych. Mocno czekoladowych na poniedziałkowego kopa. Makaronowych , konkursowych. Sentymentalnych a'la Manekin . Greckich rulonikach. Mamusinych trójkątach. Bankejkach . I żurawinowych placuszkach Pana Kejka . I w ogóle pierwszych pankejkach. Ale pierwsze z tiramisu. Jeśli nie na kolację
bastalenaszynka z pieprzem szynka serrano rapszonka ogórek krakersy Wykonanie: Wszystkie składniki kroimy i układamy na talerzu. Ogórki kroimy w słupki. Dip czosnkowy : 2 łyżki majonezu i 2 łyżki jogurtu greckiego mieszamy z 2 ząbkami wyciśniętego przez praskę czosnku, dodajemy pieprz do smaku. Smacznego
Smaki EdytyPEWNO! spróbują. Przygotowałyśmy ich ponad 100... Niestety, pięć minut później ... W międzyczasie oglądałyśmy wystawy przygotowane przez mleczarnie i próbowałyśmy jogurtów, serów, twarogów... ...pierogów z Lazurem podanych z jogurtem greckim i miodem, pyszne! Na koniec tego owocnego dnia usłyszałyśmy także miłą wiadomość o tym, że firma Polmlek wyraziła chęć współpracy z nami i przekazała nam mnóstwo produktów, z których z resztą
Symfonia Smakówobraniu) - 2 jajka - 180g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 60g skrobi (mąki)ziemniaczanej - 1 płaska łyżeczka soli - olej kokosowy (bezzapachowy) do smażenia Składniki sosu jogurtowo-czosnkowego: - 400g jogurtu greckiego - 1 łyżka majonezu (nie trzeba) - 2 ząbki czosnku - 1/2 pęczka koperku - sól i pieprz do smaku Koperek pokroić, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz, oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszać
Smaczne ZdroweSlatera Tender Volume I z moimi modyfikacjami na 2 porcje czas przygotowania: 45 min. Składniki: 2-3 małe bakłażany oliwa na sos tzatziki: 1 średni ogórek, kubek jogurtu typu greckiego, ząbek czosnku, łyżeczka suszonej lub świeżej mięty, sól, łyżka oliwy, opcjonalnie: nasiona czarnuszki do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Bakłażany przekrój wzdłuż na pół
Chilli Czosnek i Oliwaczłowiek na to danie spogląda, to apetytu nabiera i do zjadania placków z dynią się zabiera. Takie warzywne połączenie, w niewielkiej cenie. Placki dobrze smakują z jogurtem greckim lekko posolonym i pieprzem doprawionym. Smacznego
Moniki SmakołykiChlebek jest bardzo prosty w przyrządzeniu, nie zawiera cukru i jest bezglutenowy. Świetnie komponuje się z jogurtem naturalnym lub masłem orzechowym, polecam :) 3 dojrzałe duże banany 3 łyżki jogurtu greckiego 0/5 szklanki oleju rzepakowego jajko 1/5 szklanki mąki gryczanej 1/3 szklanki mąki amarantusowej łyżeczka cynamonu 2 łyżki wiórków kokosowych łyżeczka sody Banany miksujemy z jogurtem, jajkiem i olejem. Dodajemy wymieszane
Mienta blogduże kawałki jabłka i już jak to na jabłko przystało jesteśmy w raju :) Składniki : 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g masła 200 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 2 żółtka 2 cukry waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 8-9 jabłek antonówek 5 łyżek cukru 1 łyżka cynamonu 2 białka Wykonanie : Mąkę posiekać z zimnym masłem , dodać
Malinowa Kawiarenkaprzepisów strasznie nabrałam ochoty na Chłodnik to moja ulubiona wersja...zapożyczona z pewnej restauracji lekko modyfikowana przeze mnie.. 1 pęczek botwinki ogórek kilka rzodkiewek 4 jajka jogurt grecki duży pojemnik 100- 200ml jogurtu naturalnego sól i pieprz szklanka wody Botwinkę kroimy w bardzo drobną kostkę dusimy w małej ilości wody do miękkości... Oba jogurty mieszamy
NaKońcuJęzykaGreckich smaków ciąg dalszy... Składniki: 600 gram maki pszennej 40 gram drożdży 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru kubek ciepłej wody około 250 ml. 2 łyżki oleju 2 łyżki bazylii Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto, do momentu az przestanie sie kleić do rąk...odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Formujemy na małe porcję i znowu odkładamy
NaKońcuJęzykarurki mieszanka warzyw meksykańskich tj. kukurydza, groszek, fasola czerwona, marchewka 1/2 cukinii 5 pieczarek mała cebula 1 opakowanie Surimi około 200g. 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 4 jajka sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cukinię oraz pieczarki grillujemy ewentualnie szybsza wersja podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Ugotowane jajka kroimy w kostkę
NaKońcuJęzyka