zachwycone! Na moim blogu znajdziesz dwa przepisy na domowe pączki: Bomboloni, czyli włoskie pączki z piekarnika oraz Pączki pieczone z dodatkiem ziemniaków. 4. Co zamiast batonów? Domowe batony granola! Podobnie jak pączki, możecie razem z dzieckiem upiec domowe batony. Robi się je tak prosto, że możesz zaangażować w ich produkcję nawet przedszkolaka. Będzie miał wiele radości Takie batony będą dobrym
Wiszniówkajadłospis Pisaliśmy już wiele razy o tym, jak planujemy jedzenie na tydzień. Dokładniej: obiady, ponieważ śniadania są u nas praktycznie takie same: płatki na kilka sposobów. Jest to albo granola, albo płatki gryczane i jaglane typu overnight, czyli zalewane wieczorem wodą lub mlekiem z rozmaitymi suszonymi i świeżymi owocami. Albo, tak jest teraz zimą: płatki kukurydziane z mlekiem, siemieniem lnianym
Niedzielny kucharzSkładniki: 60 g ciecierzycy z zalewy średni banan 100 g piernika 100 ml mleka owsianego 20 g masła orzechowego szczypta cynamonu pół łyżeczki kakao + ulubione dodatki do dekoracji, np. granola, czekolada, pierniczki, owoce Sposób wykonania: Ciecierzycę odcedź z zalewy i przelej zimną wodą. Następnie przełóż ciecierzycę do miski. Dodaj do niej piernik pokruszony na małe kawałki, banana obranego i pokrojonego
365 dni dookoła kuchnidawno nie było u mnie muffinów . Właściwie to udało mi się znaleźć tylko trzy przepisy na blogu w tym typie. Są to babeczki kakaowe z cukinii , muffiny z granolą i cytrynowe muffinki z borówkami . Kiedyś tego rodzaju wypiek pojawiał się u mnie znacznie częściej. Jest to bardzo wygodna forma podawania słodkości – podzielone już na porcje, więc z wyprzedzeniem wiadomo
Modern Cave Girlprzeszło, bo największy miłośnik piernika, nie jada takich cudów. Dlatego u nas w kremie wylądowały drobno posiekane orzechy ziemne, a tak naprawdę to orzechowa granola od krukam.pl Jeśli dodajecie bakalie jak rodzynki, figii, skórkę pomarańczową, warto je wcześniej namoczyć we wrzątku. Zmodyfikowałam mocno ilość cukru w kremie, bo 2 szklanki cukru na 0,5 l mleka to dla mnie
Mieszam w Garnkuchrupiącą niespodzianką to łatwy i prosty deser. Polecam! Składniki deseru czekoladowego: (2 porcje) 2 dojrzałe banany 3 łyżeczki kakao (lub więcej, jeśli lubimy mocno czekoladowe) garść naturalnej chrupiącej domowej granoli (ewentualnie 2 ciasteczka digestive, owsiane lub inne kruche) – pominąć całkiem w wersji “bez cukru” lub “bez glutenu” orzechy włoskie do dekoracji Przygotowanie deseru czekoladowego: Do blendera włożyć obrane banany, wsypać
Moja DelicjaPodpiekamy 10 min. Na koniec ubijania białek dodajemy skrobię. Krótko miksujemy. Przekładamy ubite białka na jabłka. Pieczemy ok. 25 min. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Inne przepisy z jabłkami: Granola jabłkowa Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką Cynamonowe jabłka z prażonym kokosem Jabłka pod orzechową kruszonką
Czarnawisienkanaleśniki z owoców chlebki, krakersy i ciastka dietetyczne batoniki sosy i zupy instant np. sos do spaghetti, żurek i barszcz biały, zupę grzybową bezglutenową pizzę warzywną ekologiczną granolę do dehydratora możesz wstawić ciasto drożdżowe lub chleb do wyrastania oraz przygotować setki innych przystawek, przekąsek, deserów, ale też dania główne czy śniadania. Dehydrator pozwala też przygotować pełnowartościowe posiłki
Cztery FajeryJadłonomia" W książce znajdziemy przepisy na śniadania, małe dania, zupy, duże dania, desery, napoje i przepisy podstawowe. Na początku wita nas czekoladowa gryczanka, która bardzo mnie zaciekawiła, mamy buraczaną granolę, wietnamskie naleśniki bezglutenowe, przechodzimy dalej i mamy małe dania, gdzie wita nas tatar z suszonych pomidorów, fasolkę szparagową z kokosem, tajską sałatkę z kalarepy i wiele innych dań. Jeśli chodzi
kruche babeczkinajczęściej, ze składników, które w większości mamy w domu: Koktajle odchudzające – 4 przepisy na lepsze samopoczucie mega zdrowy baton, który sami możecie zrobić w domu Energetyczne batoniki z granoli uwielbiamy muffiny, głównie jabłkowe, jednak ostatnio cieszą się największym powodzeniem babeczki serowe na słodko: Muffiny serowe pozostałe moje przepisy, w tym pomysły na smaczne, zdrowe zupy znajdziecie w zakładce: KUCHNIA
W KawiarenceKrem migdałowy: 200 ml śmietanki 30-36% 150 g mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru (do smaku) 1 łyżeczka naturalnej esencji migdałowej (nie aromatu) 2 ½ garści drobno siekanych migdałów (granoli) Śmietankę ubijam na sztywno, dodaję mascarpone, esencję migdałową i cukier puder i składniki miksuję. Do kremu dodaję siekane migdały i delikatnie mieszam. Dodatkowo: 100 g dżemu z czarnej porzeczki Teraz
Słodki sentymentzrobienia. Wystarczy wymieszać składniki, uformować i zapiec. Chrupkość tych ciastek jest wyjątkowa, zrozumiecie o czym mówię, po tym jak spróbujecie. No i ich aromat, to coś wow - zapach niby granoli, która jest przepełniona setkami nutek orzechów i czekolady. Jeżeli pominiemy dodatek czekolady, to ciastka będą jeszcze lżejsze. Pamiętajmy, aby nie gonić się za nazwą i nie wyjadać całej brytfanki ciastek
Kuchnia Łukasza