granola - 1272 przepisów (strona:58/85)

Granola kokosowa 103

Chrupiąca i krucha domowa granola to zdrowe śniadanie dla każdego. Można ją jeść na wiele sposobów, ale najczęściej z jogurtem naturalnym lub mlekiem. Potrójnie kokosowa dzięki dodatkowi wiórków i płatków kokosowych oraz oleju kokosowego nierafinowanego, który ma cudowny kokosowy smak i zapach. Składniki na litrowy słoik: 2 szkl. płatków owsianych szkl. płatków orkiszowych szkl. wiórków kokosowych 1/2 szkl. płatków kokosa

wyzwania kuchenne
Deser czekoladowy- tylko 2 składniki 1392

tylko z 2 składników: kremówki oraz ulubionej czekolady mlecznej, którą wystarczy roztopić, wymieszać z kremówką, schłodzić, ubić i... zjeść 😋 Saute, a może z dodatkami w postaci świeżych owoców, bakalii, granoli? Hmmm, jaki będzie Twój wybór? 2 porcje: * śmietanka 36%- 200 ml * czekolada mleczna- 70 g Czekoladę połamać, przełożyć do rondelka i wraz z dodatkiem 1 łyżki kremówki podgrzać. Mieszać

Kraina Miodem Płynąca
Granola czekoladowa z żurawiną 161

owsiane prażymy na suchej patelni (kilka minut). 3. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy płatki owsiane i posiekaną żurawinę. 4. Przygotowaną masę rozkładamy na papierze do pieczenia i pozostawiamy do wystygnięcia. Granola czekoladowa jest bogata w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych), który daje uczucie sytości, - magnez (pochodzący z gorzkiej czekolady), który zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
78 przepisów na koktajle 187

zieloną sałatą Koktajl z pieczonej dyni Koktajl śliwkowo - kakaowy na maślance z kokosem i chia Koktajl z zielonym jęczmieniem Koktajl bananowy z nektarynką i śliwką Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Koktajl

Moja smaczna kuchnia
Siemię lniane - jego właściwości i zastosowanie nie tylko w kuchni 4146

dodatek do domowych wypieków : ciastek, bułek i chleba. Ja często piekę pszenne bułeczki z dodatkiem siemienia lnianego . Po uprażeniu - do posypania kanapek, sałatek, past, a także do musli i granoli. Jako składnik gomasio , czyli mieszkanki uprażonego sezamu z siemieniem lnianym i solą. Jest to pyszny i zdrowy dodatek do kanapek i sałatek. Domowe zdrowe batoniki również można wzbogacić o dodatek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kasza jaglana z groszkiem 230

połączeniu z dużą ilością czosnku i imbiru, to prawdziwa petarda! Jeśli szukacie innych sprawdzonych przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej, to polecam (poza wymienionymi powyżej) jagielnik , jaglane Kinder Country , granolę z kaszy jaglanej , jaglanicę oraz pasztet z soczewicy ze śliwką . Wszystko jest pyszne, więc zachęcam do zrobienia wszystkiego. Artykuł Kasza jaglana z groszkiem pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Pudding chia z domową granolą 222

łyżki suszonej żurawiny, jagód goji i suszonej morwy garść orzechów włoskich i brazylijskich ok. 100-150 ml płynnego miodu … Czytaj dalej Pudding chia z domową granolą

czarrna od kuchni
Śniadanie w słoiku 159

zmieniać w zależności od upodobań. Jeżeli przygotujemy je w zakręcanym słoiku to śmiało możemy zabrać ze sobą np. na piknik :) Składniki: ulubione owoce np. maliny jogurt naturalny musli lub granola miód - ewentualnie Owoce umyć. Jogurt dosłodzić ewentualnie miodem. W słoiku lub szklance ułożyć warstwami musli, jogurt i owoce

wyzwania kuchenne
DOMOWEJ ROBOTY GRANOLA – BATONY 285

Pyszne, a przy okazji zdrowe – nie możemy przejść obojętnie... Artykuł DOMOWEJ ROBOTY GRANOLA – BATONY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
MOTTO BISTRO CAFE czyli relaks od zgiełku w centrum miasta 188

śniadanie , lunch , jak i wieczorne spotkanie ze znajomymi. W weekend godziny te są lekko okrojone, ale nadal pozostają klientom szerokie widełki czasowe by bistro odwiedzić. Zamówić można jajecznicę czy granolę o poranku; zupę, makaron lub naleśniki na obiad; albo ciacho i kawę na podwieczorek. Kanapka do rzemieślniczego piwa też się znajdzie :) MOTTO BISTRO CAFE mieści się w centrum gdańskiej dzielnicy

Grunt to przepis!
Zdrowe zamienniki spożywcze 176

zdrowia chcą wyeliminować biały cukier, polecam: 👉miód 👉cukier trzcinowy  👉słodziki (stevia, ksylitol, erytrytol) 👉syrop klonowy  👉syrop z agawy, daktyli 👉melasy  Następne na liście są płatki, owsianki, granole, musli itp . Dużo osób nie wyobraża sobie śniadanka bez chrupiących płatków i ciepłego mleczka prawda? 😏 Tym mocno czekoladowym kuleczkom czy miodowym krążkom mówimy do widzenia! Zauważyliście, że lista składników

Zdrowie i pysznie na talerzu
Batony mocy- energetyczna przekąska która doda Ci poweru na cały dzień 176

proporcjami wedle uznania- dla mnie te podane tu są najwłaściwsze. Jeśli danego składnika nie macie (poza masłem i miodem/syropem) możecie go pominąć bądź zastąpić innym- orzechami włoskimi, suszonymi śliwkami, granolą, bądź tym co tam kochacie. Kiedyś nie dodawałam np. płatków ale robią fajną robotę- nadają dodatkowej chrupkości. Do całości możecie też wsypać nieco kakao- wtedy kolor będzie ciemniejszy i obtoczyć

Arbuziaki
Czekoladowa owsianka z jogurtem i borówkami 160

pomysł na proste i zdrowe śniadanie. Szczerze mówiąc jestem uzależniona od płatków owsianych w każdej postaci. Na słodko niemal zawsze sprawdzają się u mnie na śniadanie, zarówno w formie granoli, jak i gotowanych płatków na ciepło. Jeżeli śniadanie na słodko, to tylko tak!  Składniki (na 2 porcje): 1/2 szklanki płatków owsianych  1 szklanka wody lub mleka roślinnego

Mango Papaja
34 przepisy z owocami leśnymi 180

Koktajl jeżynowy na mleczku kokosowym Koktajl jeżynowy z musli i chia Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chia Koktajl z jeżyn na jogurcie Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Mrożony jogurt jeżynowy Mus jeżynowy z kokosem i chia Mus z mrożonych jeżyn Sorbet jeżynowy Sorbet jeżynowy z białym winem Jogurt z jagodami, masłem

Moja smaczna kuchnia
Chleb na zakwasie z suszonymi wiśniami 172

roku suszę wiśnie i czereśnie, potem idealnie nadają się do deserów, musli czy granoli. Czasami zostaje mi też sporo wiśni z nalewek i te również suszę, są mięsiste i smakują obłędnie, alkohol podczas suszenia odparuje a zostaje sam smak. Tym razem suszone wiśnie użyłam do wypieku pysznego bochna chleba o głębokim smaku, polecam do wypróbowania. Chleb według J.Hamelmana z bloga

Moje Małe Czarowanie