granola - 1111 przepisów (strona:43/75)

.966. odpoczynek 137

bananowe lody twarogowe podane z domową granolą bananowo-kokosową (przepis) ~ Przepis podawałam już dawno temu TUTAJ , pod zdjęciem tych lodów - jedynie w wersji kakaowej ;) Tutaj kakao zostało pominięte. Dlaczego wpis dzisiaj tak późno? Otóż...wstałam o 12... Mój organizm chyba potrzebował się zregenerować, a ja, cóż, nie będę się mu sprzeciwiać ;) Mogłabym wstawać o tej godzinie częściej

breakfast of dreams
.969. zzielenieję 181

green smoothie - szpiank, banan, ananas, jogurt, domowa granola bananowo-kokosowa ~ Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień...W domu byłam dopiero o...21.00 :D Po szkole od razu pojechałam na coroczny wernisaż (otwarcie wystawy) zdjęć, gdzie znalazły się również moje prace, potem od razu z Mamą pojechałyśmy na warsztaty kuchni wegańskiej o których pisałam wcześniej. Było wspaniale! Zrobiłam parę zdjęć telefonem

breakfast of dreams
.988. znowu tofu 149

bananowy krem z tofu podany z domową granolą malinowo-różaną~ PRZEPIS /1 porcja/ ~200g tofu naturalnego ~100g jogurtu sojowego ~średni, dojrzały banan ~sok z 1/2 cytryny ~cukier/stevia do smaku Tofu z bananem rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny i jogurt i blendujemy na gładką masę. Dosładzamy do smaku. Schładzamy w lodówce min. 5h, a najlepiej całą noc. Podajemy z ulubionymi

breakfast of dreams
.997. rabarbalove 142

budyń rabarbarowy na mleku owsianym podany z domową granolą malinowo-różaną~ PRZEPIS /1 porcja/ ~250g  rabarbaru ~szklanka mleka owsianego (lub innego) ~30g mąki z tapioki BIO Fresano ~cukier/stevia do smaku + łyzeczka cukru z wanilią Rabarbar kroimy drobno i wrzucamy do garnka małą ilością wody, dusimy do miękkości i do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać (może zostać kilka kawałków

breakfast of dreams
Chrupiąca granola. Samo zdrowie. 141

końcu śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a jak dobrze rozpoczniemy dzień, z dobrą energią i fajnym nastrojem to może cały dzień taki będzie.  :)  Dzisiaj mam dla Was granolę z mnóstwem dobroci. Idealna do chrupania z jogurtem czy mlekiem. Dodajmy świeże lub suszone owoce i mamy ucztę na całego :) Składniki: (duża porcja) 350 g płatków owsianych, 40 g siemienia

Plate of Joy
SUPERŻYWNOŚĆ - O KSIĄŻCE. GRANOLA Z JAGODAMI GOJI. 147

łatwością można przygotować w domu (np guacamole z dodatkiem spiruliny czy przygotowanie mleka konopnego). Ja polecam powolne wdrażanie i testowanie, bez terapii wstrząsowych na początek :) Na przykład przygotowanie domowej granoli z dodatkiem jagód goji.  składniki: na słoik o pojemności 1 l 2 szklanki płatków owsianych (lub orkiszowych, żytnich) ½ szklanki nasion lnu (siemienia lnianego ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki pestek dyni

bistro mama
Granola 170

Absolutnie pyszna granola. Ja nie wiem dlaczego dopiero teraz ją zrobiłam. Przepis bardzo prosty, składniki w zasadzie dowolne, a śniadanko potem bardzo pyszne i zdrowe

Ditecz
Granola "studencka" 117

Publicznie oznajmiam - uwielbiam tych ludzi i cała rodzina mojego męża była najpiękniejszym prezentem, który otrzymałam w dniu ślubu :) Tymczasem pora zejść na ziemię i zjeść śniadanie :) Na blogu publikuję granolę w sobotę, ale najczęściej jem ją w dni robocze, czyli w pracy od poniedziałku do piątku, na drugie śniadanie, jako dodatek do jogurtu naturalnego. Nazwałam ją studencką, ponieważ tym razem

bistro mama
Domowa granola 217

przez około 20-25 minut. Upieczone orzechy wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia. Kiedy przestygną połamać, dodać suszone owoce i porządnie wymieszać. Przesypać do szczelnego słoja. Tak przygotowaną granole można przechowywać przez 2-3 tygodnie i zajadać z jogurtem, mlekiem i świeżymi owocami :) SMACZNEGO

Kredowe Menu
Domowa Granola :) 240

Ostatnio pogoda taka w kratkę, raz zimno, zaraz znowu cieplej - najważniejsze, że już mamy wiosnę! :)  Dziś powracam do Was z przepisem na pyszną, chrupiącą i oczywiście domową granolę! Inspiracja - Cynamonowy Pył Składniki: 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. otrębów pszennych 1/2 szkl. płatków migdałów 3 łyżki nasion chia 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szkl

Chocolate Stop Tempting
granola 142

Powtarzam to sobie od maja ubiegłego roku i chyba jeszcze się łudzę, że jak człowiek czegoś mocno chce to tak będzie Ale dzięki temu mamy zdrowe śniadanko! Sama robię granolę, bo jak poczytałam składy łatwo dostępnych mieszanek musli, to się załamałam: aromaty, barwniki, emulgatory, regulatory … Fujjj! Dzisiejszy dzień od rana nastraja mnie pozytywnie. Kocham moich chłopaków! Bez dwóch zdań

zabawa smakiem
K... Koktajl bananowo-gruszkowy (i kilka słów o Francuzach) 161

stwierdziłam, że podzielę się z Wami ciężkim życiem ;p Bez dalszego gadania, zapraszam na szybki koktajl :) Składniki: 1/2 banana 1/2 gruszki szklanka mleka 1 jogurt naturalny 3 łyżki granoli lub innych płatków Przyrządzenie:  Mleko i jogurt wlewamy do naczynia, wktórym będziemy blendować koktajl i dodajemy owoce. Blendujemy. Wierz posypujemy orzechami, płatkami lub czymkolwiek, co podpowie Wam wyobraźnia :) Smacznego

Kitchens Alphabet
Zupa marokańska 101

Codziennie jemy ją na lunch po południu. Już niewielki talerz syci, dostarcza energii. Po tym jak pierwsze i drugie śniadanie jemy raczej „na sucho” w formie kanapek, granoli, bułeczki drożdżowej, to miska zupy sprawdza się w dalszej kolejności dnia idealnie. Po niej jemy obiad którym jest drugie danie wieczorem. Kolacja dla tych co mają ochotę, ale to raczej

Dorota Smakuje
Dalgona coffee wg Aleex 93

kryształków cukru. 4. Do 2 szklanek wlać mleko o dowolnej temperaturze. 5. Na wierzchu mleka łyżką nałożyć dalgona coffee. 6. Górę można udekorować ulubionymi dodatkami: pokruszoną czekoladą, pralinkami, granolą, płatkami migdałowymi, syropem smakowym, itp. 7. Podawać po przygotowaniu. Smacznego.  Wskazówki jak przygotować najlepszą dalgona coffee:   1. Dalgona coffee najłatwiej ubić elektrycznym mikserem. Jeśli go nie mamy, wtedy sprawdzi

W mojej kuchni
KEKS MIGDAŁOWO- CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI PEKAN 109

lekko słodki smak sprawia, że można je użyć zarówno w daniach wytrawnych (uprażone jako dodatek do sałatek i dań) jak i deserach, np. obtoczone karmelem do tarty czy do granoli. Chłodzenie: 1 godz. Proporcje na około 15-20 porcji (batonów): ● 200 g mielonych migdałów ● 100 g orzechów pekan ● 70 g gorzkiej czekolady ● 1 dojrzały banan ● 3 łyżki masła migdałowego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska