Składniki na farsz:-ok. 0,5 kg łopatki-2 ćwiartki z kurczaka-jedna czerstwa bułka-jedna cebula-2-3 ząbki czosnku-2 jajka-przyprawa barbecue-przyprawa warzywnaĆwiartki z kurczaka gotujemy jak na rosół - przepis na galaretkę z kurczaka. Składniki na ciasto w zależności od upodobań znajdziecie na naszym blogu:-ciasto makaronowe w przepisie na makaron domowy-ciasto pierogowe(...)Zalewamy rosołem - przepis na rosół również znajdziecie na naszym blogu, np. w przepisiena galaretkę z kurczakiem. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C a kiedy rosół zacznie wrzeć, zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i gotujemy przez 30 minut.W tym czasie przygotowujemy sos koperkowy, czyli do rondelka wlewamy szklankę rosołui 1/4 szklanki słodkiej
Maminek kulinarnywykonaniu a przy tym pyszny. Składniki: 2 kurczaki 2 marchewki 1 pietruszka Ziele angielski, liść laurowy Sól, pieprz Przyprawa do rosołu Ostra suszona papryka Gałka muszkatołowa Wykonanie: Pokrojone, umyte kurczaki, gotujemy w osolonej wodzie. Po zszumowaniu dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, obrane warzywa oraz przyprawę do rosołu ( tę przyprawę kupuję na targach rolnych, jest ona całkowicie naturalna ). Gotujemy do miękkości
Smaki Ewysmażymy przez kolejną minutę. Dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy a następnie wlewamy wodę lub bulion i doprowadzamy do wrzenia. Solimy do smaku i wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 12 minut, co jakiś czas mieszając. 4. Po 12 minutach dodajemy mleko kokosowe, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Gotowe! Kurczaka tikka masala najczęściej podaje się z chlebkiem
Tajskie smakimałą ilością wody do utworzenia w miarę gęstego sosu. Przed końcem gotowania na 2-3 minuty wrzucamy pieprz i żurawinę. Odstawiamy 2/ W tym samym czasie przyprawione filety z kurczaka gotujemy na parze 3/ Na talerz układamy 3 listki szałwii a następnie kurczaka, całość polewamy sosem. SMACZNEGO! DANIE odpowiednie dla nie tolerujących GLUTENU
Kuchnia PROzdrowotnadodatku cukru) pierś kurczaka garść suszonych warzyw Skworcu 20g kaszy jaglanej sól, pieprz, curry, kurkuma, ostra papryka wg. smaku natka pietruszki (przed podaniem) Sposób przygotowania: W około litrze wody gotujemy kurczaka z suszonymi warzywami (wybierając w między czasie powstałą do góry pianę) kiedy kurczak się ugotuje, a część wody wyparuje wyciągamy kurczaka dodajemy pokrojone pomidory, przyprawy według smaku i dusimy(...)małym ogniu, aż pomidory się rozpadną dodajemy kaszę i gotujemy jeszcze przez 20 minut całość zupy blendujemy, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka przed podaniem obsypujemy hojnie posiekaną natką pietruszki SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Studzę i dzielę na różyczki. Jajka gotuję na twardo. Obieram i kroję na ćwiartki. Filet z piersi kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie i kroję w kostkę. Kukurydzę odsączam z zalewy. 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki delikatnie ze sobą mieszam. Oprószam solą i pieprzem. 3. Majonez mieszam
Tradycyjna kuchnia Kasijest takie trudne. Część uczestników warsztatów tylko się przyglądała, a niektórzy bardzo ciężko pracowali ucierając pyszny domowy majonez :-). W czasie warsztatów przygotowaliśmy dwa dania: - pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, smażonym karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym z kardamonem. - pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue podane z sałatką coleslaw(...)kuchenkach. Na deser, w ramach niespodzianki Sebastian przygotował dla nas obłędny sernik z musem korzenno- śliwkowym. Pieczone dramstiki drobiowe z pikantnym sosem barbecue i sałatką coleslaw Pierś z kurczaka kukurydzianego gotowana sous vide z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami
Kulinarne przygody GatityBłyskawiczna ,, chińszczyzn- tajszczyzna" z gotowanego kurczaka. Zostały mi po prostu kawałki ugotowanego kurczaka. Użyłam orientalnych dodatków i przypraw które miałam pod ręką i po 20 minutach miałam obiad. Inaczej nie dało - nie mogłam przecież stać przy garach jak w Soczi Kowalczyk jechała po złoto :) . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniananasa z puszki 1/2 puszki kukurydzy sól, pieprz majonez śmietana lubczyk ogrodowy suszony 1. Do małego garnka wlać wodę, posolić, popieprzyć, dodać suszony lubczyk i umytą pierś z kurczaka. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Ugotowaną pierś z kurczaka wyjąć i ostudzić. 2. Do miski dodać selera, pokrojonego ananasa (bez zalewy), odcedzoną kukurydzę i pokrojoną pierś z kurczaka. 4. Posolić, popieprzyć
Ugotowaćsproszkowanych przypraw: cynamonu, kminu rzymskiego, ostrej papryki, garam masala 1 łyżeczka startego na drobnych oczkach imbiru sól W misce mieszamy jogurt z przyprawami, dodajemy pokrojonego w 2 cm kostkę kurczaka i odstawiamy na 30 minut do zamarynowania. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso wraz z marynatą. Sos: 700 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki(...)przez 1 minutę podsmażamy czosnek. Dodajemy przyprawy i smażymy kolejną minutę. Wlewamy sos pomidorowy, dodajemy cukier i odrobinę soli. Gotujemy 15 minut, aż sos zredukuje się. Dodajemy podsmażonego kurczaka, gotujemy na małym ogniu jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę. Danie podajemy z ryżem, chlebkami naan, jogurtem i natką pietruszki. Smacznego
Smakowity Blog Kulinarnytymianek. Chwilę gotujemy i doprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku. Z kurczaka zdejmujemy skórę. Mięso przyprawiamy ulubioną przyprawą do kurczaka i wkładamy na patelnię z sosem. Kurczaka gotujemy aż mięso będzie odchodziło od kości. Do sosu można dodać soczewicę i ugotować ją w sosie, wtedy danie będzie bardziej sycące (zieloną soczewicę lepiej namoczyć przed gotowaniem - szybciej się
IMPRESJA SMAKUlodówki truskawki myjemy, kroimy w plasterki wstawiamy wodę na ryż oliwę podgrzewamy na patelni i podsmażamy na niej kurczaka na drugiej patelni z odrobiną wody karmelizujemy cukier, wlewamy wino, gotujemy kurczaka kroimy w plasterki i obsmażamy je z dwóch stron na złoty kolor do wina wrzucamy truskawki, podgrzewamy. na talerzu układamy piramidki z plasterków kurczaka przełożone plasterkami truskawek. serwujemy
Luźna Kuchniaokoło 2 cm kostkę. Składniki marynaty połączyć i dodać do kurczaka. Odstawić do lodówki. Wymieszać wszystkie suche składniki ciasta. Posiekać drobno papryczkę chilli i dymkę. Do kurczaka dodać roztrzepane jajko. Dokładnie wymieszać aby jajko pokryło każdy kawałek mięsa. Mąkę z przyprawami wrzucić do worka, dodać mięso i wymieszać tak aby ciasto dokładnie pokryło wszystkie(...)porcjach. Po usmażeniu osączyć z oleju papierowym ręcznikiem. W międzyczasie ugotować ryż. Wymieszać wszystkie składniki sosu. W woku podsmażyć chili i czosnek. Dodać sos i gotować mieszając, aż zgęstnieje. Dodać kurczaka, podgrzewać chwilę cały czas mieszając aby pokrył się sosem. Posypać dymką i sezamem. Podawać z ryżem. Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę
Mania GotowaniaDaria kontrolowała, czy danie dobrze smakuje i oceniała, czy udało mi się powtórzyć jej kulinarny sukces. No i udało się! Wy też musicie tego spróbować. Składniki: podwójna pierś kurczaka łyżka oliwy z oliwek kawałek imbiru (ok. 4cm) słodka czerwona papryka strączek ostrej zielonej papryczki (lub mniej, jeśli nie chcemy, by danie było zbyt pikantne) puszka pomidorów lub passaty(...)skórkę cytrynową, paprykę pokrojoną w kostkę i posiekaną ostrą papryczkę. Zalać rozdrobnionymi pomidorami. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Do gotującego się sosu wrzucić pokrojone na kawałki (ok. 3cm) piersi kurczaka. Gotować wszystko 10-15 min., aż sos odparuje i dobrze oblepi mięso. Podawać z brązowym ryżem ugotowanym "al dente
Kulinarne InspiracjeSkładniki: 500 filetów kurczaka 5 średnich ziemniaków 3 marchewki 5 jaj 150 g żółtego sera Sól, pieprz Sos: 1 awokado 5 łyżek majonezu 2 ząbki czosnku 50 g szczypiorku Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę dokładnie myjemy, oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie przez(...)razie będą odczuwalne małe, twarde grudki w sałatce. Jaja gotujemy na twardo przez ok. 10-12 min. Po ugotowaniu jaja szybko zanurzamy w zimnej wodzie i oczyszczamy. Filet z kurczaka gotujemy przez ok. 15-20 min we wrzącej, osolonej wodzie. Wszystko dokładnie studzimy. Póki się wszystko gotuje zabieramy się do przygotowania sosu: majonez, oczyszczone awokado i czosnek dokładnie miksujemy
Kuchnia Łukasza