puszcze – 300 g* ser żółty ( plastry ) – 6 szt* olej – 50 ml* sól* pieprz* papryka* świeża bazyliaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Namoczoną wcześniej fasolę gotujemy do miękkości.Ryż gotujemy al dente.Filety z kurczaka oczyszczamy , kroimy na 4 kawałki , lekki rozbijamy tłuczkiem , a następnie oprószamy z każdej strony solą , pieprzem i ostrą papryką.Kukurydzę odsączamy z zalewy.Pomidory wraz z zalewą wlewamy
Ostra na Słodkooliwek Pierś z kurczaka kroimy w plastry obtaczamy w przyprawach, podsmażamy na oleju dodajemy ziarna słonecznika i smażymy do momentu az kurczak nie będzie surowy.Jajko gotujemy na twardoKapustę pekińska, cebulę oraz ogórka kroimy drobno, dodajemy kukurydze oraz majonez i przyprawiamy do smaku.Pomidor, jajko kroimy w plastry. Ser Feta w grubsza kostkęNa plackach tortilli
NaKońcuJęzykaPierś z kurczaka to wprost uniwersalne mięsko . Delikatne ,smaczne i najważniejsze szybko jest gotowe. To ostatnie decyduje że ta część drobiu , króluje w mojej kuchni. Dzisiaj zrobiłam w sosie jogurtowym . Kiedyś używałam śmietany i był to sos śmietanowy . Składniku ( 4 osoby) 2szt piersi ( jeśli są małe to 4szt) 1 jogurt 200g ( najczęściej używam typu greckiego(...)skłonność do szybkiego przypalenia się ,sos byłby gorzki) dodaję maki , kilka ruchów łyżką i wlewam bulion , cały czas mieszam aby kluski z tego nie zrobiły się. Chwilkę jeszcze gotuję tak to wygląda Teraz dodaje podgrzany jogurt (jeśli dodałabym zimny to sos zważyłby się ) tak wygląda po dodaniu jogurtu Teraz wkładam do sosu podsmażone piersi i ok 10 minut
Eli Gotowaniepłaskiej łyżeczki tymianku 1/2 płaskiej łyżeczki majeranku 1/2 płaskiej łyżeczki cząbru 1 średnia cytryna 8 łyżek sosu sojowego 3 łyżki oliwy Do podania pieczone lub gotowane ziemniaki Instrukcje Z nóg z kurczaka usuwamy ewentualny nadmiar tłuszczu i skóry oraz pozostałości np. chrząstek czy kości. Płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na pół na osobno udka i podudzia(...)ciepło, z sosem z pieczenia oraz z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami, które przygotowujemy równolegle. Uwagi Jeśli chcemy nieco bardziej podkreślić cytrynowe nuty, dodajmy 1–2 łyżki soku z cytryny do mieszanki sosu sojowego i oliwy, w której leżakujemy mięso. Cytryną możemy pokropić również pieczone ziemniaki jeśli to z nimi podajemy kurczaka. Pokrewne inspiracje Filet z kurczaka zapiekany pod boczkiem
Kulinarna Pokusaprzygotowanie potrawy nie wymaga pięciu garnków i trzech desek do krojenia (chwilowo mam unieruchomioną nogę, więc pomaga mi w sprzątaniu) :) Zapraszam do gotowania! Składniki (dla 4 osób): makaron tagliatelle (lub inny ulubiony makaron) 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę* 1 cebula, drobno posiekana 1 puszka pomidorów w zalewie 125 g serka mascarpone 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 ząbek czosnku(...)później), cukier i ocet. Gotujemy na średnim ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy mascarpone, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. 3. Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu. Polewamy naszym sosem z kurczakiem, posypujemy świeżo posiekaną bazylią, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i podajemy. Smacznego! *Zamiast z kurczakiem, makaron możemy podać z tuńczykiem z puszki. Jeżeli zdecydujecie się
My Culinary Artgrillowanym kurczakiem Sałatka z kurczakiem i brokułem Ta sałatka z kurczakiem i kalafiorem jest pyszna i może być hitem domowej imprezy. SKŁADNIKI: 2 ćwiartki z kurczaka, 1/2 szt kalafiora 1 łyżeczka kurkumy do gotowania kalafiora 1 łyżeczka soli do gotowania kalafiora ½ łyżeczki cukru do gotowania kalafiora 1 duży pomidor 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu Winiary, 1 ząbek czosnku(...)łyżki oleju, mieszamy i zostawiamy mięso na 30 minut w lodówce. W garnku z kurkumą, solą i cukrem gotujemy kalafiora podzielonego na różyczki, kalafior ma być chrupiący i zwarty, a następnie go odcedzamy i studzimy. Gdy mięso z kurczaka się zamarynuje smażymy je na patelni grillowej z obu stron. Przygotowujemy sos: do metalowej miski przekładamy 2 łyżki majonezu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękażdego innego) 300g wędzonego udka kurczaka (moze być piers, ale jest mniej soczysta) 4-5 suszonych pomidorów sól i pieprz 1. Kurczaka i suszone pomidory kroimy w kostkę. 2. Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. 3. Na patelnię wrzucamy kurczaka i pomidory. Delikatnie podsmażamy, chodzi przede wszystkim o podgrzanie składników. Całość doprawiamy pieprzem według uznania. Dodajemy
Perfect home liferównie smaczna moja ulubiona sałatka z wędzonym kurczakiem. opakowanie makaronu muszelki 3 wędzone udka z kurczaka 2 pomidory 1 ogórek wężowy sól pieprz majonez Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Pomidory, ogórka i kurczaka kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i ozdabiamy bazylią
VioletoweKucharzeniegruszki obrane i pokrojone na ćwiartki. Po uduszeniu owoców wyjmujemy je i odkładamy na bok. Teraz do wywaru dodajemy curry i śmietanę lub jogurt oraz kurczaka, mieszamy i jeszcze chwilę dusimy. W międzyczasie gotujemy makaron. Na końcu nakładamy do misek makaron, na niego kurczaka z sosem curry a na wierzch gruszkę i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego
Kuchenne Wariacjeekspresowe śniadanka. Jeśli nie macie na nie pomysłu zapraszam. Składniki: jajko kukurydza z puszki sałata lodowa czerwona cebula ocet lub krem balsamiczny pierś z kurczaka ulubiona przyprawa do drobiu papryka czerwona cieciorka gotowana na parze ( Bonduelle) ser kozi sałatkowy ( Danmis) Sposób przygotowania: Kurczaka doprawić i usmażyć bez użycia tłuszczu. Sałatę lodową, paprykę, cebulę i ser kozi pokroić. Dodać ugotowane
Wielki apetytTym razem romans z Pascalem i kurczakiem. Kuchnia Lidla - ciąg dalszy (kopiuję ze strony Lidla), jednak moja miłość skierowana jest w stronę Okrasy. Składniki: podudzie kurczaka
Brzuszki ŁakomczuszkiSposób przygotowania: 1. Makaron ugotować i zlać zimną wodą żeby się nie sklejał. 2. Paprykę pokroić w grubą kostkę. Pomidory również. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości papryki. 3. Kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. 4. Dodać rozrobiony w połowie szklanki wody koncentrat. 5. Całość doprawić solą, pieprzem, chilli i dodać ketchup (sos od ketchupu
A Ty Smakuj Mniechrupiący boczek dzięki któremu mięso jest soczyste i aromatyczne. Słodka żurawina i ostry chrzan równoważą się w smaku. Całość duszona w śmietanie. Podałam do nich gotowany kalafior i kluski śląskie. Składniki: 3 piersi z kurczaka 9 łyżek żurawiny Kresto 2 łyżeczki chrzanu z słoika 1 kulinarne inspiracje kurczak ze śliwką w boczku Kamis 150 g boczku wędzonego (cieniutkie plasterki(...)patelnię wlać śmietanę, zagotować i przełożyć obsmażone piersi. Doprawić do smaku solą, tymiankiem i kolendrą. Dusić na lekkim ogniu obracając z wszystkich stron około 10-15 min. Podałam z gotowanym kalafiorem i kluskami śląskimi
Ala piecze i gotujegotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Po ugotowaniu warzywa i mięso wyjmujemy a na bulion wsypujemy wcześniej wypłukaną kaszę. Gotujemy ok 30 minut. Pokrojone w kostkę warzywka oraz pokrojoną w paski pierś z kurczaka dorzucamy do naszego bulionu z kaszą. Doprawiamy do smaku, posypujemy natką pietruszki i ... zjadamy
Walijskie Pichceniesolą, wlewamy bulion warzywny, resztę pokrojonych pieczarek i gotujemy dalej na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszać. Gdy zupa jest gotowa wlewamy śmietanę, mięso kurczaka rozdrabniamy, doprowadzamy do wrzenia, już nie gotujemy. Zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy świeżym koperkiem. Smacznego! The post Zupa pieczarkowa ze śmietaną i koperkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię