gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:56/372)

Pasztet z królikiem. 172

proszku,  przyprawy do mięsa po zmieleniu: 2 łyżki majeranku, sól, pieprz Marchew, cebulę, pietruszkę, seler obrać i umyć. Mięso pokroić na mniejsze kawałki - królika, ćwiartki kurczaka i boczek. W dużym garnku (ja gotowałam w 10 litrowym) zagotować wodę. Na wrzątek włożyć królika, mięso z kurczaka, boczek oraz jarzyny (marchew, cebulę, pietruszkę, seler). Po kilku minutach zebrać wytworzoną pianę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pierogi z mięsem - przepis podstawowy 4021

jajko gorąca woda ( zagotować i odczekać 10 minut) szczypta soli 1 łyżka masła lub oliwy Farsz: gotowane mięso z rosołu bez skór, kości i chrząstek (kurczak i wołowina w proporcji 3:1) 1/2 gotowanego korzenia marchewki 1/2 gotowanego korzenia pietruszki 1 żółtko sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny i tymianek do smaku (ale umiarkowanie) 1 łyżeczka przyprawy warzywnej (opcjonalnie) 1 ząbek

Kuchnia Prezydentowej
Curry z kurczakiem i warzywami w sosie kokosowym 291

piekarnika na około 45 minut. Pomidory pelati drobno kroimy i wraz z sokiem dajemy na patelnię na której smażyliśmy kurczaka. Redukujemy sos, zalewamy śmietaną i mleczkiem kokosowym. Marchew kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Wrzucamy na patelnię i gotujemy do miękkości(...)Dodajemy część posiekanej kolendry. Doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Cukinię kroimy w półplastry i dodajemy do ugotowanej marchwi. Pozostałą kolendrę siekamy i dodajemy do sosu. Mieszamy. Gotujemy około 5 minut. Wyjmujemy kurczaka z piekarnika, polewamy go miodem i jeszcze na chwilę wkładamy do piekarnika (już bez przykrycia). Przed podaniem kurczaka dodajemy do przygotowanego sosu. Podajemy z ryżem ugotowanym

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka z kurczakiem, ananasem, grzankami i z sosem chili 351

łyżka sosu z chili tajlandzkiego1/3 szklanki soku z ananasaSałaty szarpiemy w dłoniach, rzodkiewki, ogórek, pomidory, ser, paprykę, ananas - kroimy w paseczki, połówki albo w kostkę. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w małej ilości wody z kostką drobiową do wyparowania wody,aż do momentu przysmażenia się mięsa. Warzywa z serem, podsmażonym kurczakiem i grzankami mieszamy. Polewamy sosem wykonanym

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym 196

Składniki:2 piersi kurczaka5 gałązek selera naciowego6 łyżek żurawiny suszonej4 łyżki pestek dyni4 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki majonezusól, pieprzPrzepis:Piersi kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Seler naciowy kroimy w kostkę. Dodajemy go do ostudzonego kurczaka razem z żurawiną i pestkami dyni. Następnie dodajemy majonez i jogurt

Emcia Pichci
Szaszłyki z kurczaka i brukselki 180

chrupiący po prostu wielkie MNIAM ! :) Składniki (na 3 szaszłyki): pierś z kurczaka 300g mrożonej brukselki sól, pieprz, tymianek oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem i spora ilością tymianku brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrozi (nie może się rozgotować!) nabijamy na drewniane patyczki kolejno kurczaka, brukselkę, kurczaka itd. smarujemy obie strony szaszłyka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szpinakowy krem Franczeski z piersią kurczaka i kiełkami 125

topionym) - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 kostka rosołowa (lub bulionetka) - kiełki z rzodkiewki - 8 ząbków czosnku - śmietana 18 volt - 5 kromek chleba na grzanki - podwójna pierś z kurczaka - szczypka tymianku - sól - pieprz Gotujemy bulion (kostkę rosołową) z niepokrojoną marchewką i pietruszką. Dodajemy 4 rozgniecione ząbki czosnku. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, posypaną szczyptą tymianku

upichcona
Karnawałowe kuleczki z kurczaka 483

Karnawałowe kuleczki z kurczaka to świetna przystawka podawana na zimno która tylko zaostrzy apetyt na danie główne.Składniki na ok 32-35szt :150 g gotowanej lub smażonego filetu z kurczaka1 nieduża cebula50-70 g serka kanapkowego4 kawałki pomidora suszonego (w oliwie)4 łuskane orzechy włoskieróżne dodatki do obtoczenia (orzechy, sezam, papryka słodka, curry, szczypiorek, koperek, ... )Przygotowanie :Ugotowanego lub usmażonego

Mechanik w kuchni
Ryż z kurczakiem a'la risotto 284

oleju. Dodajemy ryż, mieszamy i smażymy razem z cebulką przez minutę ciągle mieszając. Dodajemy wodę, solimy, zmniejszamy ogień i gotujemy aż ryż wchłonie wodę. 2. W tym czasie przygotowujemy mięso (oddzielamy od kości i rozdrabniamy lub jak używamy piersi z kurczaka kroimy w kostkę) przyprawiamy papryką, przyprawą do kurczaka i odstawiamy. Drugą połowę cebuli podsmażamy, dodajemy posiekany ząbek czosnku, pokrojone(...)pieczarki i smażymy. Kurczaka dodajemy jak już woda z pieczarek wyparuje i chwile ra zem podsmażamy. 3. Gdy ryż się ugotuje, dodajemy do niego kurczaka z cebulką, groszek (jeżeli mrożony to dodajemy chwilę przed końcem gotowania się ryżu), oregano, sól, pieprz, ściągamy z ognia i dodajemy śmietanę dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mmm Pycha!  Zajrzyj

NA MOIM TALERZU
Makaron z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie 268

kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie „.Soczyste mięso , kremowy sos … Efekt nieziemski!Zdecydowanie do powtórzenia!SKŁADNIKI: ( na 2 porcje )- makaron tagiatelle – 150 g – filet z kurczaka – 200 g – orzechy ( włoskie i laskowe ) – 100 g – śmietana 30% – 125 ml – śmietana – 18% – 125 ml – białe wino(...)szczypta – gałka muszkatałowa – 1 szczypta – chilli – 1 szczypta – koperek – 1 pęczek – olej do smażenia – 100 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Makaron gotujemy al dente. Filet z kurczaka oczyszczamy. Kroimy w ukośne polędwiczki. Posypujemy solą , pieprzem i chilli. Podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Ubijamy

Ostra na Słodko
Sałatka z kurczakiem i żółtym serem 459

SAŁATKA Z KURCZAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM WITAM SERDECZNIE  MAM DLA WAS DZISIAJ SAŁATKĘ,KTÓRĄ WYMYŚLIŁAM OSTATNIO I SMAKOWAŁA WSZYSTKIM PROSTA I SMACZNA  SPRÓBUJCIE SAMI SKŁADNIKI: GOTOWANA LUB PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA ŻÓŁTY SER KUKURYDZA OGÓRKI KONSERWOWE SŁOICZEK SELERA CZERWONA PAPRYKA SZCZYPIOREK MAJONEZ, ŚMIETANA I ODROBINA KETCHUPU SÓL , PIEPRZ  PRZYGOTOWANIE: PIERŚ,PAPRYKĘ I OGÓRKI KROIMY W KOSTKĘ, SELER

Swojskie jedzonko
Zupa po tajsku z kurczakiem, cukinią i makaronem ryżowym 165

curry chilli kolendra sól, pieprz    Ugotować wywar na mięsie z kurczaka. Mięso wyjąć i dodać pokrojoną w słupki marchewkę oraz cukinię (5 minut później, ze skórką). Cebulę zeszklić na maśle i połączyć z zupą. W międzyczasie mięso oddzielić od kości i przełożyć do garnka. Gotować do miękkości warzyw. Makaron dodać do zupy zgodnie z opisem na opakowaniu. (Mój(...)minuty, więc wrzuciłam go tyle czasu przed końcem.) Na końcu wlać mleczko kokosowe i doprawić do smaku (curry, chilli, kolendrą oraz solą i pieprzem). (*) Zupę gotowałam na udkach. Można użyć piersi z kurczaka. Wtedy należy przyrządzić wywar z warzyw a mięso pokrojone w kostkę uprzednio podsmażyć na patelni i następnie dodać do gotującej się zupy

Di gotuje
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem, czyli co zjeść gdy znudzi nam się kurczak 205

przygotować- kiedyś w końcu się nudzi. Pojawia się wówczas dylemat co w takim razie zjeść? Indyka! Mięso z indyka nie cieszy się tak dużą popularnością, jak to z kurczaka. Uważane jest za niezbyt dobre, suche i mało aromatyczne. Jednak odpowiednio przygotowany indyk jest bardzo smaczny i apetyczny.  Jakie są zalety mięsa z indyka? Ze względu na małą zawartość(...)kotleta układamy pokrojone pomidory Na nich układamy szpinak i zwijamy całość w rulon, który spinamy za pomocą wykałaczki Gotujemy na parze przez 15 minut I takim sposobem otrzymujemy aromatyczne, smaczne i lekkostrawne roladki, a tym samym świetny substytut piersi z kurczaka. Nie jest to danie szalenie trudne w przygotowaniu a efektowne, co stanowi bardzo duży plus. Warto więc trochę

peanutbuttermonster
Makaron z szpinakiem i kurczakiem 1895

sosie śmietanowym. Jest to prosty i bardzo smaczny pomysł na szybki obiad. Zachęcam do wypróbowania Post Makaron z szpinakiem i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Risotto po mediolańsku ze smażonym kurczakiem 254

miękkości (ale nie rozgotowania!) pod przykryciem na raczej małym ogniu, często mieszając. Zwykle czas gotowania wynosi ok. 20 minut. Na koniec powinniśmy otrzymać kleisty ryż, który wchłonął cały dolany płyn. W międzyczasie na osobnej patelni rozgrzewamy na silnym ogniu 1 łyżkę masła. Dodajemy kawałki kurczaka, w miarę możliwości każdy osobno, solimy. Podsmażamy ze wszystkich stron przez(...)minuty, po czym dolewamy resztę wina. Zagotowujemy do odparowania cieczy, po czym smażymy jeszcze ok. 2 minut do lekkiego zrumienienia. Na 2-3 minuty przed końcem gotowania ryżu dodajemy parmezan oraz smażonego kurczaka. Dokładnie mieszamy. Risotto podajemy na ciepło niezwłocznie po przygotowaniu. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-61 {margin: auto;} #gallery-61 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text

Kulinarna Pokusa