łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka suszonej papryki słodkiej 1/3 łyżeczki suszonej papryki ostrej 1 mały ząbek czosnku torebka ryżu (125 g) + sól do gotowania 1 łyżeczka oleju (do smażenia) 1 łyżeczka sezamu (do posypania) Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy na pół a następnie w podłużne paski. W pojemniku mieszamy mięso ze skórką cytrynową, sosem sojowym oraz przyprawami. Odstawiamy na kilka
Bulliołyżeczki cynamonu 1 łyżeczka suszonej papryki słodkiej 1/3 łyżeczki suszonej papryki ostrej 1 mały ząbek czosnku torebka ryżu (125 g) + sól do gotowania 1 łyżeczka oleju (do smażenia) 1 łyżeczka sezamu (do posypania) Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy na pół a następnie w podłużne paski. W pojemniku mieszamy mięso ze skórką cytrynową, sosem sojowym oraz przyprawami. Odstawiamy na kilka
Bulliozastąpiłam go gorgonzolą - było pysznie. SKŁADNIKI: 200g. rozdrobionego szpinaku(mrożonka) 100g. gorgonzoli 200 g. filetu z kurczaka 3 ząbki czosnku 150g. kwaśnej śmietany (jogurt naturalny) łyżeczka drobnych suszonych pomidorów 2 łyżki masła sól, pieprz, vegeta makaron (u mnie świderki) WYKONANIE: makaron gotujemy aldente z dodatkiem soli, filet kroimy na wąskie paski, smażymy z dodatkiem przypraw i suszonych pomidorów
Kuchnia Beatymasywna, dość ciężka. Ciepło rozprowadza się powoli. Tu możemy gotować i smażyć bez użycia tłuszczu. Mięso na niej się nie ścina,ale gotuje. Łatwa w utrzymaniu czystości. Przeznaczona do wszystkich typów kuchenek. Do dzieła! Składniki -pierś z kurczaka- ilość dowolna -vinaigrette classico oliwa z oliwek + ocet balsamiczny z Modeny - Karahi Chicken Masala Skworcu -suszone oregano- moje pochodzi z Sycylii. Sama
Z Kuchni Do Kuchnioliwek aby masło się nie spaliło. Wrzucamy posiekany ząbek czosnku oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość smażymy około 5 minut, doprawiając solą, pieprzem i słodką papryką. W tym czasie gotujemy brokuła podzielonego na różyczki w osolonej wodzie (około 10 minut) oraz makaron w osobnym garnku (woda na makaron powinna być tak słona
Mango Papajapatelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim przez 3-4 minuty marchewkę i pietruszkę. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy gorącym wywarem z kurczaka. Dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy przez 5 minut. W tym czasie na pozostałym na patelni maśle podsmażamy kapustę włoską i por. Dodajemy do reszty składników. Gdy warzywa będą miękkie
Gotowanie moimi oczamiząbki czosnku Kolendra lub natka pietruszki do posypania Wykonanie: Grzyby mun namaczamy we wrzątku lub wrzącym rosole drobiowym. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Na rozgrzanym oleju podsmażamy obrane i przeciśnięte przez praskę czosnek i imbir. Kurczaka kroimy w paski. Przesmażamy z czosnkiem i imbirem. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy sos sojowy, a następnie odsączone grzyby, pędy bambusa
Pyry na Gazkurczaka na 20 min. Dodajemy mąki, mieszamy by kurczak połączył się z mąką. W woku, lub na patelni na głębokim oleju smażymy kurczaka- porcjami ( ja smażyłam w trzech częściach). Kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach kuchennych. Składniki na sos:250 ml soku pomarańczowego2 łyżki sosu sojowego2 łyżki cukru2 łyżki winnego octupół łyżeczki oleju sezamowegosól, pieprz2 ząbki czosnku1 łyżka startego(...)imbir, szczypta soli i pieprzu ( oprócz wody i mąki ziemniaczanej) zagotowujemy w garnku. Rozrabiamy mąkę z wodą i dodajemy do soku z przyprawami . Gotujemy do zgęstnienia- jak za gęste dodajemy soku pomarańczowego. Na koniec dodajemy kurczaka i delikatnie mieszamy drewnianą łyżka w sosie. Do obiadu na łyżce oleju sezamowego podsmażyłam pół brokuła i całą marchewkę. Kurczaka możemy podawać z ryżem
Smaki EdytyNowa odsłona Sałatki z kurczakiem na Mixie różnych świeżych kapust. Ja mam mix kapusty już kupiony-gotowy, ale można bez problemu skomponować swój własny:) Sałatka bardzo
Gotowanie PatkiSkładniki udka z kurczaka, 4szt ziemniaki, 500-700g cebula, 1 duża szt cebula czerwona, 1 duża szt przyprawa chińska, 1 opak tymianek, 1
Gotowanie moimi oczamiudka i skrzydełka z kurczaka (ok 3 udka i skrzyełka) marynata 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżka miodu
Gotowanie jest łatwe1 kurczak ok 1,7 - 2 kg pół kaczki ok 1,5 kg 3 marchewki 1 cebula ziele angielskie listek laurowy pół gałki muszkatołowej sól pieprz
Gotowanie jest łatwe2 piersi z kurczaka 1 cebula 100 g grzybów leśnych (opieńki) 1 papryka sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano bazylia 60 g żółtego sera mieszanka
Gotowanie jest łatwepodwójna pierś z kurczaka sól pieprz biały curry indyjskie 1 cebula 400 g śliwek węgierek 3 łyżeczki cukru 200 ml rosołu 1 dynia hokkaido sól pieprz
Gotowanie jest łatwepodwójna pierś z kurczaka 3 duże ziemniaki 1 marchewka 1 mały brokuł 300 g śmietany kremówki 1 jajko sól pieprz pieprz staropolski oregano bazylia natka pietruszki
Gotowanie jest łatweMój ostatni przepis na Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie cieszył się Waszym ogromnym uznaniem. Dlatego dziś chciałbym zaprezentować kolejny przepis na
kulinarnyJaGdy z Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z
Gosia gotujeUwielbiam pasty do pieczywa i robię je dosyć często. Z kurczaka, jajek, czy taką jak ta typowo wegetariańską. Są świetną alternatywą dla kupnych serów czy wędlin
Gosia gotujeDziś proponuję kolejne danie z filetów z kurczaka " SOCZYSTE KOTLETY" -możemy je podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem, jak kto lubi.
Kuchnia BeatyBrazylianka Ciasto cygan Brzoskwiniowe wydmy Szach-mat Filet z kurczaka w warzywnym sosie
Ala piecze i gotujeCiekawa odmiana dla tradycyjnych, niedzielnych schabowych. Składniki :1 podwójna pierś z kurczaka200 g mrożonego szpinaku100 g fety1 łyżka masła2 łyżki śmietany 18 %1-2 ząbki
charlotte gotuje100g)100g sera lazurpęczek bazyliisólpieprz olej do smażenia (chyba że mamy bardzo tłusty boczek - wtedy nie potrzebujemy dodatkowego tłuszczu)PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy na patelni.Dorzucamy kurczaka pokrojonego w kawałki. Smażymy i doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego.Dodajemy kurczaka z boczkiem. Serki
Moje Kuchenne Rewelacje