KURCZAK Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ

KURCZAK Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ

KURCZAK Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ

Curry DHANSAK   to danie z kuchni indyjskiej. Tradycyjne powinno zawierać soczewicę. Składniki: 1 szklanka czerwonej / zielonej soczewicy 2-3 szklanki bulionu z kurczaka kawałki z kurczaka np.filety puszka pokrojonych pomidorów z puszki 1 łyżeczka zmielonego kminku 1 łyżeczka kminku w ziarnach 1 łyżeczka zmielonej kolendry 1/4 łyżeczki soli pół łyżeczki kurkumy łyżeczka czerwonej pasty curry kawałek około 2-3 cm kawałka świeżego korzenia imbiru 1 świeże/sproszkowane zielone chili ( ja dodałam sproszkowane... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

curry, kurczak, ryż, imbir, pasty, pasta, zielona soczewica, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, pierś, piersi, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, gulasz, kurczak curry, ryż smażony, dania z kurczakiem, pasta z kurczaka, pierś z kurczaka w pomidorach, gotowany kurczak, kurczak z czosnkiem, kurczak z ryżem, dania z piersi kurczaka, gulasz z piersi kurczaka

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.