Pomysł na oryginalne i bardzo ciekawe śniadanie tortillę z jajecznicą i szynką. To danie możecie przygotować praktycznie z każdymi dodatkami, które lubicie, na które w danej chwili macie ochotę. Ja wykorzystałem do jego przygotowania szynkę oraz pomidora. Oczywiście nie zapominajmy o jajku :) W tym przepisie połączymy klasyczną jajecznicę, podaną w odrobine bardziej nietypowy sposób. Składniki podaję na jedną porcję, więc(...)talerze, możemy udekorować posiekanym drobno szczypiorkiem. Dla tych, co lubią ketchup, możemy ją nim polać. Nabierze jeszcze większego charakteru. Smacznego! Artykuł Tortilla z jajecznicą i szynką pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pokrojonej na plasterki 1/3 długiego ogórka lub 1 ogórek gruntowy 1 duży ząbek czosnku 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka jogurtu greckiego sól pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szynkę kroimy w kostkę. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki sałatki łączymy. Solimy i pieprzymy do smaku. Sałatkę ozdobiłam natką pietruszki
Smak mojego domuMoi Drodzy, bardzo krótki wpis z banalnie prostym przepisem. Jeśli zadajecie sobie pytanie co zrobić z kilkoma zbędnymi szparagami, odpowiedź brzmi - zjeść je na śniadanie. Wystarczy
W kuchni wieczoremliście laurowe 3-4 ziela angielskie Uwaga: ilość kiełbasy i szynki dostosowujemy do własnych upodobań, dodatek szynki można pominąć i dodać więcej kiełbasy Mam dla Was kod rabatowy na zakupy na https://www.skleppodlaskachata.pl/ Otrzymacie 10 % rabatu na hasło: slodkieokruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (w osolonej wodzie). Kapustę kiszoną obgotowujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego(...)większą kostkę) i opcjonalnie kawałek szynki (również pokroiłam w kostkę). Całość chwilę smażymy, pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Mieszamy składniki. Następnie dodajemy partiami naszą kapustę kiszoną (należy ją odcedzić, wyjąć ziele i liście laurowe), mieszamy składniki i zostawiamy chwilę pod przykryciem. W razie potrzeby można dodać niewielką ilość wody z gotowania kapusty. Zostawiamy na kilka
Słodkie okruszkizielone ogórki 100 g słonecznika (można więcej) Sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie Makaron gotujemy, odcedzamy i studzimy. Szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Jogurt, majonez i musztardę mieszamy z ząbkiem czosnku i przyprawami. Wszystkie składniki mieszamy,p olewamy sosem sałatkę
Cukier&PuderSezon na figi trwa. W tym roku jakoś wyjątkowo piękne i duże sztuki mi się trafiają a więc korzystam i kupuję. Najlepiej smakują mi na surowo
Monia miesza i gotujegarść prażonych orzechów nerkowca 2 ząbki czosnku 1/2 szkl. oliwy 1/2 szkl. startego parmezanu sól do smaku Do podania: starty parmezan, prażone orzechy nerkowca 6-8 plastrów szynki parmeńskiej Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rukolę, uprażone na suchej patelni orzechy, czosnek, oliwę i parmezan blendujemy na gładką masę, tak by powstało pesto. Jeśli trzeba - solimy do smaku
psgotujemykalafiora ) - zielona cebulka ( spora garść ) - masło - sól, czosnek mielony Wykonanie Kalafiora dzielę na większe różyczki, gotuję w osolonej wodzie na pół miękko. Odcedzam, przestudzam. Kiedy kalafior się gotuje przygotowuję pozostałe składniki: szynkę ( ew. kiełbaski ) kroje w kostkę, zieloną cebulkę w paseczki, ser scieram na grubszych oczkach tarki. Lekko przestudzony kalafior układam ściśle obok siebie w naczyniu żaroodpornym na każda różyczkę
Kuchnia z widokiem na ogródsmaczne danie. Jest to danie smażone z ryżem, warzywami , krewetkami i szynką. Danie smażone wymaga odpowiedniego tłuszczu do smażenia . Wybór padł na olej rzepakowy. W mojej kuchni często używam oleju rzepakowego do domowego majonezu i sosów do sałatek. W tym przepisie wykorzystałam go do podsmażenia warzyw i szynki z aromatycznymi przyprawami. Bardzo często używam olejów roślinnych w mojej kuchni(...)czerwone chili 2 – 3 łyżeczki curry w proszku ½ – 1 łyżeczki kajeńskiego pieprzu 2 łyżki świeżej kolendry, drobno pokrojonej 4 łyżki oleju rzepakowego 250 g krewetek, gotowanych bez skorupki 300 g szynki 3 łyżki natki pietruszki, pokrojonej Sałatka 50 g rucoli 10 rzodkiewek 1 ogórek 2 łyżki oleju rzepakowgo sól do smaku Zacznij od gotowania ryżu. Opłukaj ryż zimną
codojedzenianajważniejsze szybkie w przygotowaniu przystawki. Sprawdź przepis na Wegetariańskie tortille Melon w szynce szwarcwaldzkiej Składniki: żółty melon 18 plastrów szynki szwarcwaldzkiej Przepis: Melona obieramy ze skóry, następnie kroimy w paseczki o szerokości ok. 1 cm i długości ok. 4 cm. Każdy paseczek zawijamy w plasterek szynki szwarcwaldzkiej. Koreczki z fety, winogron i melona Składniki: różowe winogrona dowolny ser feta żółty(...)feta będzie na samym dole. Będziemy mieli wtedy pewność, że koreczek będzie stał nam na talerzu. Artykuł Błyskawiczne przystawki na przyjęcie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Długo się zastanawiałam nad kupnem szynkowara. Nie kupiłam ale dostałam do przetestowania z sklepu internetowego Przyjemnegotowanie z akcesoriami kuchennymi klik . Dzisiaj mogę powiedzieć tylko,że żałuję
Ala piecze i gotujeNiżej podaję Wam przepis na moją ulubioną wersję pizzerinek Zobacz też: Pizzerinki czyli mini pizze Quesadilla z kurczakiem Przepis na mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Drukuj przepis Porcji: 8 Czas gotowania: 20 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków Szynki ze spiżarni Balcerzak kilka pieczarek 2 garście startego, żółtego sera mała czerwona cebula 8 łyżeczek ketchupu bazylia
Kuchnia Bazyliikostkę, myjemy i przekładamy do garnka. 2. Zalewamy wywarem rosołowym, ewentualnie dolewamy wody i gotujemy. 3. Paprykę kroimy w paseczki i pod koniec gotowania dodajemy do ziemniaków. 4. Szynkę również kroimy w paseczki, obsmażamy na rozgrzanym oleju i dodajemy do zupy. 5. Wrzucamy serki topione, doprawiamy solą oraz pieprzem. 6. Gotujemy do chwili rozpuszczenia się
Kulinarna Chwilakoperek łyżka masła jajka sól – ja użyłem soli himalajskiej -> możecie ją kupić TUTAJ pieprz Przepis: Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzątku ok. 2 minuty. Następnie każdy z nich owijam w szynkę. Szparagi następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez ok. 10 minut. W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki. Koperek drobno siekamy. Na patelni
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!parmeńska – 3 plastry Suszone pomidory – 6-7 sztuk Ser Pecorino Romano - 4 łyżki startego Suszona bazylia, sól, pieprz Dodatkowo do przyozdobienia: kapary, płatki sera Pecorino i szynka parmeńska Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, a następnie obieramy i przekrajamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka, które rozgniatamy widelcem z 2 łyżkami oleju z suszonych pomidorów. Do żółtek
Kuchnia Bon Appetit