fasolę z cukinią i warzywami w sosie pomidorowym : * 500 g białej fasoli * 1,5 średniej cukinii * 3 średnie marchewki * 2 średnie ziemniaki * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * 250 ml passaty pomidorowej * 1/3 szklanki wody+ około 2,5 litra wody do gotowania fasoli * 1 łyżka masła * 3 liście laurowe * 5 ziaren ziela angielskiego * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku(...)dnia z fasoli odlać wodę, w której się moczyła. Fasolę przełożyć do garnka, dodać ziele angielskie i liście laurowe. zalać 2,5 litrami wody. Gotować całość, aż fasola będzie na wpół miękka. Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w niedużą kostkę, cebule obrać, pokroić w większą kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, cukinię pokroić wzdłuż na ćwiartki, następnie w plasterki. Na patelni
Zrób to smacznieobrać. Pora pokroić w cienkie plasterki. Selera, pietruszkę i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w zapałkę. Kapustę poszatkować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Kurczaka podzielić na ćwiartki, włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Gdy się zagotuje dodać przyprawy. Dodać marchewkę, pietruszkę, selera, kapustę i pora. Gotować 15 minut od zagotowania. Dodać ziemniaki. Gotować 15 minut
królestwo garówSkładniki na koktajl numer 1 marchewka kawałek imbiru kawałek cytryny Składniki na koktajl numer 2 marchewka jabłko (gruszka) woda Zobacz koktajl słoneczny nr 1 Mmm
NA MOIM TALERZUmarchewka 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku olej rzepakowy lub oliwa z oliwek odrobina oregano Słonecznik zalewamy na noc wodą. Jeśli mamy ugotowaną marchewkę to dodajemy do słonecznika (ja gotuję przy okazji, gotowania czegoś innego), jeśli nie to ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę i paprykę siekamy w kostkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dusimy na oleju
Cynamonowe szczęściewody 1/2 szklanki schłodzonej śmietany kremówki kawałek selera 1 brokuł 1 pietruszka 1 łyżeczka kurkumy Wykonanie Umyć pory,obrać marchewkę i pietruszkę. Do garnka włożyć mięso,marchewkę ,pietruszkę ,seler ,zalać wodą i gotować do miękkości .Na wierz garnka włożyć sito .Do sita por ,brokuł i gotować warzywa na parze .Gotowy bulion przecedzić ,przestudzić .Zmiksować w blenderze warzywa z bulionem ,dodać
mojej kuchniłyżeczką majeranku, tymianku, słodkiej papryki oraz 1/3 łyżeczką ostrej papryki. Podsmażone mięso przekładam do większego garnka i wlewam 3 litry wody. Następnie dodaje pokrojone warzywa kapustę marchewkę, por, seler i pietruszkę korzeń. Gotuje od momentu zagotowania wody 15 minut. Po tym czasie wsypuje ryż i całość gotuje do momentu aż warzywa i ryż zmięknie. Na koniec dodaje koncentrat pomidorowy ponownie
Kulinarne przygodySurówka z marchewki i brzoskwini z dodatkiem majonezu to jedna z moich ulubionych. Co prawda źródłem tego przepisu nie jest moja mama, ale i tak szczerze
zadanie-gotowanieduża marchewka łyżka agaru szklanka wody łyżeczka cynamonu dwie garści rozynek łyżeczka karobu łyżeczka masła orzechowego WKONANIE: Marchewkę obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach. startą marchewkę blendujemy z tofu szklankę wody gotujemy,dodajemy agar (energicznie mieszamy i gotujemy ok 3 min) agar z cynamonem dodajemy do zblendowanych składników, ponownie blendujemy do ciasta dodajemy rodzynki, całość mieszamy ciasto przelewamy
healthy dreamsziemniaków - 4 jajka - 2 ogórki kiszone - cebula czerwona - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka groszku - 500-800 ml majonezu - 4 łyżki musztardy sarepskiej - pieprz - sól Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Groszek i kukurydzę odcedzamy na sitku. Ugotowane i ostudzone warzywa kroimy w drobną kostkę, jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę
Kulinarne życiePiękny Jaś Karłowy firmy Kupiec 2 marchewki 140g selera 1 jajko 4 łyżki otrębów owsianych 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonej cebuli opcjonalnie czosnek siemię lniane i słonecznik do posypania Sposób przygotowania: Marchewkę i seler obieramy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości wrzucamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćudka wędzone -marchewka -por, część zielona -pietruszka -dwa ząbki czosnku Udka obieramy ze skóry, i ściągamy zbędny tłuszcz, zalewamy dwoma litrami wody i z obraną marchewką, pietruszką i czosnkiem oraz porem gotujemy około godziny. Przelewamy przez sito. Dodatkowo do zupy: -8 dużych buraków, obranych pokrojonych w kostkę -sól, pieprz -szczypta cukru -łyżka octu z wina musującego -łyżka śmietany 12% Buraki
BaRepaskopru 1 płaska łyżka kminku sól pieprz woda Sposób wykonania : Oczyszczoną i opłukaną kapustę drobno szatkujemy, wsypujemy do większego garnka. Zalewamy wodą , dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i cebulę , oraz pozostałe składniki. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Nadmiar wody odcedzamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Baldachim kopru wyjmujemy i wyrzucamy. Podajemy do obiadu np. z ziemniakami i mięsem
Przepisy i porady kulinarnebędzie wiadomo, chodzi o to, by ciasto było bardzo elastyczne i dobrze się rozwałkowało na cieniutki placek. Składniki na farsz:kapusta kiszona (może być z marchewką)suszone grzybycebulaSposób przyrządzenia:W garnku gotujemy kapustę do miękkości, którą wcześniej bardzo drobno pokroiłam. W osobnym garnku gotujemy, także do miękkości, namoczone dzień wcześniej suszone grzyby (gotujemy je w tej samej wodzie
upichcickażdej strony tylko kilka minut, w celu zamknięcia porów. Podsmażone mięso zalewamy bulionem, tak aby zakrył mięso; dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę 1 marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa.W szklance mieszamy 2 łyżki mąki z wodą i zaciągamy nasz sos. Następnie dodajemy śmietanę, jogurt naturalny i koperek lub natkę pietruszki
Walijskie PichcenieSkładniki: 6 sztuk marchewka ugotowana, 1 średni seler korzeniowy gotowany, 4 sztuki pietruszka gotowana, 10 sztuk ziemniaki gotowane w mundurkach, 5 średnie ogórki kiszone, 1 łyżeczka sól morska, 2 łyżki musztarda rosyjska Prymat, 300 ml majonez ziemniaki ugotować w mundurkach i wystudzić = pokroić w kosteczkę marchew, seler, pietruszkę obrać, ugotować i wystudzić = pokroić w kosteczkę ogórki kiszone pokroić w kosteczkę
W Mojej Kuchni Lubię