gordon - 304 przepisów (strona:18/21)

Zupa krem z dyni 219

Jeśli lubicie zupy (a my bardzo) to mamy dla Was idealną propozycję – zupa krem z dyni . Skorzystajcie z przepisu jeśli jeszcze jest czas i możemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Risotto z zielonym groszkiem 261

Wbrew pozorom risotto to bardzo proste w przygotowaniu danie. Jednak musimy cały czas pilnować ryżu aby nie przypalił się do patelni. Jest to danie jednogarnkowe , więc

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bananowa tarta z bitą śmietaną 227

Nie przepadacie za pieczeniem ciast? W takim razie proponuję Wam pyszną bananową tartę, która nie wymaga pieczenia. Spód ciasta będzie zrobiony z herbatników. Przygotowanie tarty jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczki w porach 524

Jeśli szukacie szybkiego i sprawdzonego pomysłu na niedzielny obiad- to polecam Wam polędwiczki w porach . Przepis jest niezwykle prosty, wymaga dosłownie kilku składników, a z całą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
NIEBIAŃSKA KUCHNIA RAMSAYA – PASJA SMAKU 113

Dawno, dawno temu, przed Kuchennymi koszmarami i Hell’s Kitchen, przed... Artykuł NIEBIAŃSKA KUCHNIA RAMSAYA – PASJA SMAKU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zdrowy deser z mango, jogurtu i macerowanych malin 173

„ Deser z mango i jogurtu naturalnego przekładany pierniczkiem ” zdobył bardzo dużą popularność. I nie dziwi mnie to. W końcu połączenie soczystego i dojrzałego mango

Moja Delicja
Rozgrzewający makaron vermicelli z chilli, imbirem i trawą cytrynową 240

Bardzo rozgrzewające, wyjątkowo pikantne danie. Idealne na mroźne dni. Obecność papryczki chilli przyśpiesza nasz metabolizm. Danie bardzo łatwe do przygotowania, niestety wymaga kilku orientalnych składników, ale

Moja Delicja
Pizza z patelni 198

Chyba wszyscy lubią pizzę. A najlepsza jest ta, przygotowana we własnym domu. Nie wiedziałam jednak, że pizze można również przyrządzić na patelni. Gotowe spody podgrzewa się

Moja Delicja
Chrupiąca szynka parmeńska ze szparagami 165

Składniki (1 osoba): 3 szparagi 3 plasterki szynki parmeńskiej 2 łyżki oliwy sól pieprz 1. Blanszujemy szparagi w osolonym wrzątku około 3 minut, aż będą jasnozielone

My Culinary Art
Sajgonki z paluszkami krabowymi/ Spring rolls with crab sticks 245

Składniki (7-8 sajgonek): 7-8 listków kwadratowego papieru ryżowego 19cm  (przygotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu) 5 paluszków krabowych 1 duża dymka garść listków

Tajskie smaki
Sałatka z roszponki, selera naciowego i sera gorgonzola 242

Wiosna się zbliża wielkimi krokami. Powoli będziemy zatem odchodzić od gorących zup i pieczonych mięs na rzec lekkich sałatek i zimnych przekąsek. Połączenie roszponki, selera naciowego

Kolizje Smaków