galaretka - 14130 przepisów (strona:728/942)

Biszkopt z olejem 321

Cudowny, puszysty, jasny biszkopt z dodatkiem oleju. Ten biszkopt sprawdza się fantastycznie głównie latem, gdy pieczemy dużo ciast z owocami i galaretką. Jest cudowny do tortów. To bardzo uniwersalny i sprawdzony biszkopt. Gorąco polecam

AniaGotuje.pl
Golonka z indyka pieczona z czosnkiem i miodem 149

przy tym daniu jest praktycznie żadna :-) Trochę czekania i tyle. Golonki po upieczeniu są lekko słodkie od czosnku i miodu, bardzo soczyste a skórka perfekcyjna.. czyli mięciutka jak galaretka

AniaGotuje.pl
Kostka biszkoptowa z truskawkami 216

ciasto jest kwintesencją sezonu na truskawki :-) - delikatny i puszysty biszkopt - akcent masy śmietanowej - galaretka z truskawkami

AniaGotuje.pl
Uniwersalny krem śmietanowy do tortów 386

Super prosty i super uniwersalny krem śmietankowy z mascarpone. - tylko 3 składniki - gotowy w 5 minut Polecam do: - tortów bezowych  i gofrów -  deserów z galaretką i owocami -  tortów jako masa do przełożenia - do  naleśników  i placków Gorąco polecam również bardzo lekką wersję kremu kokosowego do tortów

AniaGotuje.pl
KAKAOWA SZARLOTKA Z BUDYNIEM 184

zamrażarki. Pieczemy ok. 30 - 40 minut. Ciasto wyciągamy z blachy dopiero kiedy całkiem przestygnie. Możemy posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Smacznego :) MAŁA RADA:  Do jabłek możemy dodać galaretkę cytrynową

Pani na deser
BISZKOPT Z 6 JAJ 169

termoobieg lub 170 st. C ustawienie góra - dół ok. 30 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Ciasta do których m.in. wykorzystałam biszkopt to  CIACHO Z NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ Ciasto biszkoptowe podzieliłam na połowę i piekłam w dwóch blaszkach o wymiarach 25/40 cm około 20 minut. Temperatura 150 st. C termoobieg. Smacznego

Pani na deser
Placki dyniowe, placki z dyni 151

przepisie. Doskonale również smakują np z dodatkiem startego ziemniaka, cebuli i czosnku – wersji wytrawnej. Doskonałe z dżemem domowym, jakimś najlepiej kwaskowym. my wcinaliśmy je z galaretką z czarnej porzeczki. Były po prostu rewelacyjne. Jak dla mnie przepis świetny, bo zrobienie placków zajmuje chwilę – w zasadzie tyle, co starcie dyni na tarce i wymieszanie składników. Czasu smażenia nie liczę

Mieszam w Garnku
Chiński budyń imbirowy – deser bez glutenu 296

mleka z cukrem i wlanie zagrzanego mleka do soku imbirowego. Po 5-6 minutach deser powinien być gotowy. Konsystencję ma jednak średnio ciekawą – można ją porównać z lekko stężałą galaretką albo dwudniowym, kwaśnym mlekiem.   Inną metodą jest dodanie soku z imbiru do mleka w temperaturze pokojowej, następnie podgrzanie i ścięcie go przez parowanie deseru już poporcjowanego – mleko nabiera odpowiedniej

Karo in the Kitchen
Muffiny pełne czekolady 136

mleka 40 g gorzkiego kakao 300 g mąki tortowej 10 g proszku do pieczenia 5 g sody 1 tabliczka gorzkiej czekolady 10 cukierków "mieszanki wedlowskiej" (oprócz tych z galaretką) Wykonanie: Jajka ubić mikserem z cukrem. Masło rozpuścić, mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Do masy jajecznej stopniowo i na przemian dodawać masło z mlekiem oraz

Trufelkowo
Tort holenderski z kremem Chanitylly i wiśniami 225

malują. Do wykonania tego tortu potrzeba po prostu trochę czasu, a efekt smakowy spełni Wasze oczekiwania. Składniki: ciasto francuskie mrożone (2 arkusze po 275 g) 3 łyżki galaretki lub dżemu z czerwonej porzeczki Składniki na lukier: 100 g (7 pełnych łyżek) cukru pudru 2 łyżki wódki (można zastąpić rumem lub koniakiem) Składniki na krem Chanitylly: 750 ml śmietanki

Kuchnia u Krysi
Kisiel brzoskwiniowy 194

brzoskwinie są najsmaczniejsze – słodkie i soczyste! Warto wykorzystać je na tak pyszny deser. Zapraszam serdecznie na Hellozdrowie.pl po przepis na: Kisiel brzoskwiniowy z ksylitolem – klik! Zobaczcie też: Galaretka z cydru Owocowy deser z nasionami chia Owoce zapiekane pod koglem-moglem z płatkami jęczmiennymi Artykuł Kisiel brzoskwiniowy pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 197

Kryni58 i często z niego korzystam, jeśli zostają mi jakieś resztki ciast- te bajaderki są wyjątkowo smaczne :) Składniki 450-500 g pokruszonych resztek ciast (bez kremów, żelatyny, owoców, galaretek), herbatników, kruchych ciastek, biszkoptów itp. 1/2 szklanki rodzynek namoczonych w wodzie lub w rumie 1/3 szklanki dowolnych pokruszonych orzechów lub migdałów około 2 lub 3 łyżki drobnego brązowego cukru

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Biały torcik 221

Hej! A teraz przepis na wyjątkowe okazje. Ciasto jest baaardzo smaczne, wyjątkowo lekkie jak na torty i fajnie wygląda. Moje dziecko kiedy zobaczyło ukrojony kawałek od

Tylko pysznie
Dżem z cukinii 151

Łatwe Tanie Przepis na zaskakujący dżem z cukinii. Składniki 1 kg cukinii 3 łyżki wody 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 galaretka agrestowa sok i skórka z połowy cytryny Sposób przyrządzenia 1 Cukinię dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i przerzucić do garnka, dodać wodę. […] Artykuł Dżem z cukinii pochodzi

PysiaGotuje.pl
Czekoladowe babeczki z filiżaneczki (gotowe w 5 minut) 204

sobą do koleżanki – będzie ekspresowe pieczenie Oczywiście lekko je urozmaicimy w dodatki. Ja na pewno zaproponuję jakieś owoce lub przygotuję owocową piankę na wierzch (śmietanka, jogurt, galaretki i puder). Polecam Wam taką wersję. Na pewno kiedyś podzielę się z Wami przepisem na takie brownie Składniki: (na 2 porcje) 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru trzcinowego 3 płaskie łyżki

Słodkie okruszki