słodkiej śmietanki 30% ? 2 łyżki cukru pudru ? 2 łyżki żelatyny Masa arbuzowa ? 1,5 kg miąższu arbuza bez pestek ? wydrążone kulki z arbuza do dekoracji ok. 30 sztuk ? 1 galaretka truskawkowa ? 3 łyżki żelatyny Wykonanie: Biszkopt ? Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. ? Wrzucić żółtka, ubić tylko do połączenia składników. ? Wsypać przesianą mąkę i wymieszać delikatnie łyżką(...)Trzeba to robić bardzo szybko, bo masa tężeje. ? Wstawić do lodówki. Masa arbuzowa ? Żelatynę zalać zimną wodą i zamieszać. ? Połowę arbuza zmiksować i zagotować z pozostałym miąższem. ? Wymieszać z galaretką i żelatyną, aż się rozpuszczą ale już nie gotować. ? Wystudzić i tężejącą wylać na masę serową. ? Na wierzchu ułożyć wydrążone kulki arbuza i wstawić torcik do lodówki
To co kochamdelikatny wzorek z maku. Elegancko wygląda wyłożony na talerzyk, ale również można go podać bezpośrednio w pucharkach. Składniki na 4 porcje: Warstwa pomarańczowa ? 2 szklanki kompotu z suszu ? 1 galaretka pomarańczowa ? 4 gruszki z kompotu Warstwa biała ? 1 mały jogurt naturalny ? 1 płaska łyżka żelatyny ? 1 łyżeczka płaska maku ? opcjonalnie 1 łyżeczka cukru Dekoracja ? gwiazdki czekoladowe ? migdały zblanszowane – posypka(...)Wykonanie: ? Zagotować kompot i rozpuścić w nim galaretkę cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. ? Żelatynę zalać 4 łyżkami wody, odczekać 2 minuty i wstawić na 30 sekund do mikrofali. ? Połączyć jogurt z żelatyną, makiem i ewentualnie cukrem dokładnie mieszając. ? 4 pucharki posmarować bardzo delikatnie olejem i wlać masę jogurtową na dno pucharków. ? Wstawić do lodówki aż jogurt stężeje
To co kochampieczenia Masa mleczno-maślana ? 200 g masła ? 3/4 szklanki cukru pudru ? 5 łyżek mleka w proszku ? 5 łyżek gorącej wody Jabłka ? 1 kg obranych i startych jabłek ? 1 galaretka cytrynowa Polewa czekoladowa ? 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady ? 1/4 szklanki śmietanki 30% ? 1 łyżka masła Wykonanie: Biszkopt ? Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier cały czas ubijając. ? Wrzucić żółtka i delikatnie(...)Dodać mleko w proszku przesiane przez sitko i po łyżce gorącej wody cały czas ucierając. Jabłka ? Obrane i starte jabłka na tarce o grubych oczkach zagotować razem z suchą galaretką. Chwilę poddusić. Polewa czekoladowa ? Zagotować śmietankę, dodać pokruszoną czekoladę i masło. Mieszać, aż się rozpuści. Składanie ciasta ? Biszkopt położyć na tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub aluminiową. ? Na biszkopt wylać gorące
To co kochamplastry, resztę w ósemki. ? Na każdy plaster schabu położyć plaser brzoskwini i połówkę ciemnego winogrona. ? Resztę winogron wysypać na środek, ułożyć ozdobnie w kwiatek kawałki brzoskiń. ? Zalać całość tężejącą galaretką, polewając każdy plaster mięsa. Można użyć pędzla, aby równomiernie posmarować galaretką
To co kochamgoździki i zdjąć sznurek. Galareta ? Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać żurawinę i odstawić do ostygnięcia. ? Roladę pokroić w plastry i ułożyć na zakładkę na półmisku. ? Zalać całość tężejącą galaretką, polewając każdy plaster mięsa. Można użyć pędzla, aby równomiernie posmarować galaretką. Odstawić do schłodzenia na kilka godzin
To co kochamPianka powstaje wyłącznie z dowolnej, ulubionej galaretki i wrzątku. Wystarczy miksować ją tak długo, aż napuszy się i będzie wyglądać jak kolorowa chmurka. Zobacz ten super prosty przepis. - bez pieczenia - tylko galaretka i woda - rewelacyjny dodatek do ciast - możesz ją podać jako samodzielny deser
AniaGotuje.plZobacz inne przepisy na pyszne ciasta z kremem: Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję Obłędny bananowiec na biszkopcie Ciasto Kusząca Pannica – biszkopt z kremem orzechowym i galaretką Biszkopt z galaretką i mascarpone Ciasto Kokosowa Blondynka Artykuł Ciasto Słodki Zazdrośnik – pyszny biszkopt z kremem kawowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnewkładamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto Kajmakowy Bambo – murzynek z kremem Zobacz inne przepisy na ciasta z kremem: Ciasto Wścibskiej Sąsiadki – puszysty biszkopt z kremem i galaretką Obłędny bananowiec na biszkopcie Biszkopt z galaretką i mascarpone Ciasto Kuszący Junaczek – biszkopt z czekoladą i słonecznikiem w karmelu Biszkopt z masą budyniową Artykuł Ciasto Kajmakowy Bambo – murzynek
e-PrzepisyKulinarneblaszka 25x35cm ***używam szklanki 250ml*** BISZKOPT -4 jajka -5 łyżek cukru -pół szkl mąki pszennej tortowej -łyżka mąki ziemniaczanej -łyżeczka proszku do pieczenia JABŁKA -1,5 kg jabłek -galaretka cytrynowa KREM -750 ml mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka -łyżka mąki pszennej tortowej -200g masła -3 łyżki nutelli lub dowolnego kremu czekoladowego(...)JABŁKA Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, mamy mieć 1,5kg startych jabłek Prażymy je do miękkości- mieszając by się nie przypaliły. Do uprażonych jabłek dodajemy galaretkę cytrynową, mieszamy by się rozpuściła i gorące jabłka wykładamy na biszkopt. Od razu na gorące jabłka wykładamy podłużne biszkopty. Ciasto odkładamy do wystudzenia, możemy okryć ściereczką KREM Do miski dajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwadze 200 g 1 budyń śmietankowy bez cukru o wadze 40 g kilka kropli aromatu śmietankowego lub cytrynowego Składniki na mus: 500 g truskawek ( u mnie mrożone) 1.5 opakowania galaretki truskawkowej Wykonanie: Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, gęstą masę. Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego rozpuszczone masło, proszek budyniowy oraz aromat. Wymieszać dokładnie(...)jeśli świeże pomijamy czynność) i blendujemy na gładki mus. Następnie przekładamy je do rondelka, i podgrzewamy doprowadzając do wrzenia. Do gorącego musu wsypujemy 1 i 1/2 opakowania galaretki truskawkowej i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Kiedy mus jest chłodny i zacznie tężeć wylewamy go na wystudzony sernik. W tym celu zrobiłam sobie na serniku obręcz z folii aluminiowej
Walijskie PichcenieSernik na Walentynki Najprostszy deser walentynkowy Pierogi z serem na Walentynki Serduszka z cynamonem – ciastka francuskie na Walentynki Deser z galaretki warstwowy na walentynki Ciasto czekoladowe z kawą i rumem Deser walentynkowy Walentynkowe ciasto z serduszkiem Fondant czekoladowy Muffinki czekoladowe – przepis Bananowe babeczki z cynamonową bitą śmietaną Deser z galaretką, budyniem i owocami Dietetyczny deser z persymoną Fondue czekoladowe Sernik
Dorota SmakujePrawie każdy kocha słodki smak, dlatego ciągle pojawiają się nowe przepisy na desery. Przybierają różne formy oraz struktury. Czekoladki, galaretki, budynie, kisiele, naleśniki, ciasta i ciasteczka goszczą w wielu domach niemal codziennie. Chociaż są pyszne, to niestety zawierają mnóstwo cukru, który nie jest korzystny dla zdrowia. Dlatego proponujemy samodzielne przygotowanie słodkości w zdrowszych odsłonach. Historia deserów – od tradycji do zdrowych(...)Polsce. Zagraniczne receptury były zmieniane i ulepszane, a także pojawiały się nowe. Teraz również w niewielkich miejscowościach działają cukiernie, które kuszą łakociami. Czekoladki, batony i ciastka, a także galaretki, budynie oraz kisiele do samodzielnego przygotowania można znaleźć w każdym sklepie spożywczym. Niestety wszechobecny cukier i substancje konserwujące powodują, że słodycze mają negatywny wpływ na nasze zdrowie. Na szczęście pojawił się
Słodkie okruszkiłyżeczek śmietany 18% 1 płaskiej łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia papieru do pieczenia Do przygotowania jabłek do ciasta będziecie potrzebować: 1 kg jabłek 5 dag cukru trzcinowego 1 galaretki o dowolnym smaku (u mnie agrestowa, żeby było świątecznie ) Do przygotowania masy serowej będziecie potrzebować: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie zmielonego lub gotowego sernikowego 30 dag cukru trzcinowego 3 łyżeczki cukru(...)tarce o grubych oczkach, po czym dusimy je w garnku na małym ogniu. 11. Gdy jabłka zmiękną, dodajemy cukier i dusimy jeszcze przez chwilę. 12. Na koniec wsypujemy galaretkę i mieszając dusimy przez ok. 4-5 minut. 13. Gorące jabłka przekładamy na pierwszy kruchy placek i przykrywamy drugim. Moja rada jest taka, aby robić to w tortownicy, ponieważ jej brzegi
Okiem Blondynki by McBlondiłyżeczek śmietany 18% 1 płaskiej łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia papieru do pieczenia Do przygotowania jabłek do ciasta będziecie potrzebować: 1 kg jabłek 5 dag cukru trzcinowego 1 galaretki o dowolnym smaku (u mnie agrestowa, żeby było świątecznie ) Do przygotowania masy serowej będziecie potrzebować: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie zmielonego lub gotowego sernikowego 30 dag cukru trzcinowego 3 łyżeczki cukru(...)tarce o grubych oczkach, po czym dusimy je w garnku na małym ogniu. 11. Gdy jabłka zmiękną, dodajemy cukier i dusimy jeszcze przez chwilę. 12. Na koniec wsypujemy galaretkę i mieszając dusimy przez ok. 4-5 minut. 13. Gorące jabłka przekładamy na pierwszy kruchy placek i przykrywamy drugim. Moja rada jest taka, aby robić to w tortownicy, ponieważ jej brzegi
Okiem Blondynki by McBlondiłyżeczek śmietany 18% 1 płaskiej łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia papieru do pieczenia Do przygotowania jabłek do ciasta będziecie potrzebować: 1 kg jabłek 5 dag cukru trzcinowego 1 galaretki o dowolnym smaku (u mnie agrestowa, żeby było świątecznie ) Do przygotowania masy serowej będziecie potrzebować: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie zmielonego lub gotowego sernikowego 30 dag cukru trzcinowego 3 łyżeczki cukru(...)tarce o grubych oczkach, po czym dusimy je w garnku na małym ogniu. 11. Gdy jabłka zmiękną, dodajemy cukier i dusimy jeszcze przez chwilę. 12. Na koniec wsypujemy galaretkę i mieszając dusimy przez ok. 4-5 minut. 13. Gorące jabłka przekładamy na pierwszy kruchy placek i przykrywamy drugim. Moja rada jest taka, aby robić to w tortownicy, ponieważ jej brzegi
Okiem Blondynki by McBlondi