galaretka - 14130 przepisów (strona:553/942)

Torcik arbuzowy 84

słodkiej śmietanki 30% ? 2 łyżki cukru pudru ? 2 łyżki żelatyny Masa arbuzowa ? 1,5 kg miąższu arbuza bez pestek ? wydrążone kulki z arbuza do dekoracji ok. 30 sztuk ? 1 galaretka truskawkowa ? 3 łyżki żelatyny Wykonanie: Biszkopt ? Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. ? Wrzucić żółtka, ubić tylko do połączenia składników. ? Wsypać przesianą mąkę i wymieszać delikatnie łyżką(...)Trzeba to robić bardzo szybko, bo masa tężeje. ? Wstawić do lodówki. Masa arbuzowa ? Żelatynę zalać zimną wodą i zamieszać. ? Połowę arbuza zmiksować i zagotować z pozostałym miąższem. ? Wymieszać z galaretką i żelatyną, aż się rozpuszczą ale już nie gotować. ? Wystudzić i tężejącą wylać na masę serową. ? Na wierzchu ułożyć wydrążone kulki arbuza i wstawić torcik do lodówki

To co kocham
Galaretka z gruszkami i makiem 65

delikatny wzorek z maku. Elegancko wygląda wyłożony na talerzyk, ale również można go podać bezpośrednio w pucharkach. Składniki na 4 porcje: Warstwa pomarańczowa ? 2 szklanki kompotu z suszu ? 1 galaretka pomarańczowa ? 4 gruszki z kompotu Warstwa biała ? 1 mały jogurt naturalny ? 1 płaska łyżka żelatyny ? 1 łyżeczka płaska maku ? opcjonalnie 1 łyżeczka cukru Dekoracja ? gwiazdki czekoladowe ? migdały zblanszowane – posypka(...)Wykonanie: ? Zagotować kompot i rozpuścić w nim galaretkę cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. ? Żelatynę zalać 4 łyżkami wody, odczekać 2 minuty i wstawić na 30 sekund do mikrofali. ? Połączyć jogurt z żelatyną, makiem i ewentualnie cukrem dokładnie mieszając. ? 4 pucharki posmarować bardzo delikatnie olejem i wlać masę jogurtową na dno pucharków. ? Wstawić do lodówki aż jogurt stężeje

To co kocham
Szarlotka królewska 77

pieczenia Masa mleczno-maślana ? 200 g masła ? 3/4 szklanki cukru pudru ? 5 łyżek mleka w proszku ? 5 łyżek gorącej wody Jabłka ? 1 kg obranych i startych jabłek ? 1 galaretka cytrynowa Polewa czekoladowa ? 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady ? 1/4 szklanki śmietanki 30% ? 1 łyżka masła Wykonanie: Biszkopt ? Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier cały czas ubijając. ? Wrzucić żółtka i delikatnie(...)Dodać mleko w proszku przesiane przez sitko i po łyżce gorącej wody cały czas ucierając. Jabłka ? Obrane i starte jabłka na tarce o grubych oczkach zagotować razem z suchą galaretką. Chwilę poddusić. Polewa czekoladowa ? Zagotować śmietankę, dodać pokruszoną czekoladę i masło. Mieszać, aż się rozpuści. Składanie ciasta ? Biszkopt położyć na tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub aluminiową. ? Na biszkopt wylać gorące

To co kocham
Schab z owocami w galarecie 81

plastry, resztę w ósemki. ? Na każdy plaster schabu położyć plaser brzoskwini i połówkę ciemnego winogrona. ? Resztę winogron wysypać na środek, ułożyć ozdobnie w kwiatek kawałki brzoskiń. ? Zalać całość tężejącą galaretką, polewając każdy plaster mięsa. Można użyć pędzla, aby równomiernie posmarować galaretką

To co kocham
Rolada z indyka z suszonymi owocami 65

goździki i zdjąć sznurek. Galareta ? Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać żurawinę i odstawić do ostygnięcia. ? Roladę pokroić w plastry i ułożyć na zakładkę na półmisku. ? Zalać całość tężejącą galaretką, polewając każdy plaster mięsa. Można użyć pędzla, aby równomiernie posmarować galaretką. Odstawić do schłodzenia na kilka godzin

To co kocham
Pianka 930

Pianka powstaje wyłącznie z dowolnej, ulubionej galaretki i wrzątku. Wystarczy miksować ją tak długo, aż napuszy się i będzie wyglądać jak kolorowa chmurka. Zobacz ten super prosty przepis. - bez pieczenia - tylko galaretka i woda - rewelacyjny dodatek do ciast - możesz ją podać jako samodzielny deser

AniaGotuje.pl
Ciasto Słodki Zazdrośnik – pyszny biszkopt z kremem kawowym 712

Zobacz inne przepisy na pyszne ciasta z kremem: Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję Obłędny bananowiec na biszkopcie Ciasto Kusząca Pannica – biszkopt z kremem orzechowym i galaretką Biszkopt z galaretką i mascarpone Ciasto Kokosowa Blondynka Artykuł Ciasto Słodki Zazdrośnik – pyszny biszkopt z kremem kawowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Kajmakowy Bambo – murzynek z kremem 471

wkładamy do lodówki na kilka godzin.   Ciasto Kajmakowy Bambo – murzynek z kremem   Zobacz inne przepisy na ciasta z kremem: Ciasto Wścibskiej Sąsiadki – puszysty biszkopt z kremem i galaretką Obłędny bananowiec na biszkopcie Biszkopt z galaretką i mascarpone Ciasto Kuszący Junaczek – biszkopt z czekoladą i słonecznikiem w karmelu Biszkopt z masą budyniową   Artykuł Ciasto Kajmakowy Bambo – murzynek

e-PrzepisyKulinarne
Pyszne ciasto PUSZEK z jabłkami, kremem, pianką straciatella +FILM 280

blaszka 25x35cm ***używam szklanki 250ml*** BISZKOPT -4 jajka -5 łyżek cukru -pół szkl mąki pszennej tortowej -łyżka mąki ziemniaczanej -łyżeczka proszku do pieczenia JABŁKA -1,5 kg jabłek  -galaretka cytrynowa KREM -750 ml mleka  -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka -łyżka mąki pszennej tortowej -200g masła -3 łyżki nutelli  lub dowolnego kremu czekoladowego(...)JABŁKA Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, mamy mieć 1,5kg startych jabłek Prażymy je do miękkości- mieszając by się nie przypaliły. Do uprażonych jabłek dodajemy galaretkę cytrynową, mieszamy by się rozpuściła i gorące jabłka wykładamy na biszkopt. Od razu na gorące jabłka wykładamy podłużne biszkopty. Ciasto odkładamy do wystudzenia, możemy okryć ściereczką KREM Do miski dajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SERNIK WIEDEŃSKI Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 247

wadze 200 g 1 budyń śmietankowy bez cukru o wadze 40 g kilka kropli aromatu śmietankowego lub cytrynowego Składniki na mus: 500 g truskawek ( u mnie mrożone) 1.5 opakowania galaretki truskawkowej Wykonanie: Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, gęstą  masę. Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego rozpuszczone masło, proszek budyniowy oraz aromat. Wymieszać dokładnie(...)jeśli świeże pomijamy czynność) i blendujemy na gładki mus. Następnie przekładamy je do rondelka, i podgrzewamy doprowadzając do wrzenia. Do gorącego musu wsypujemy  1 i 1/2 opakowania galaretki truskawkowej i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Kiedy mus jest chłodny i zacznie tężeć wylewamy go na wystudzony sernik. W tym celu zrobiłam sobie na serniku obręcz z folii aluminiowej

Walijskie Pichcenie
Desery na Walentynki 78

Sernik na Walentynki Najprostszy deser walentynkowy Pierogi z serem na Walentynki Serduszka z cynamonem – ciastka francuskie na Walentynki Deser z galaretki warstwowy na walentynki Ciasto czekoladowe z kawą i rumem Deser walentynkowy Walentynkowe ciasto z serduszkiem Fondant czekoladowy Muffinki czekoladowe – przepis Bananowe babeczki z cynamonową bitą śmietaną Deser z galaretką, budyniem i owocami Dietetyczny deser z persymoną Fondue czekoladowe Sernik

Dorota Smakuje
Pomysły na zdrowe desery 94

Prawie każdy kocha słodki smak, dlatego ciągle pojawiają się nowe przepisy na desery. Przybierają różne formy oraz struktury. Czekoladki, galaretki, budynie, kisiele, naleśniki, ciasta i ciasteczka goszczą w wielu domach niemal codziennie. Chociaż są pyszne, to niestety zawierają mnóstwo cukru, który nie jest korzystny dla zdrowia. Dlatego proponujemy samodzielne przygotowanie słodkości w zdrowszych odsłonach. Historia deserów – od tradycji do zdrowych(...)Polsce. Zagraniczne receptury były zmieniane i ulepszane, a także pojawiały się nowe. Teraz również w niewielkich miejscowościach działają cukiernie, które kuszą łakociami. Czekoladki, batony i ciastka, a także galaretki, budynie oraz kisiele do samodzielnego przygotowania można znaleźć w każdym sklepie spożywczym. Niestety wszechobecny cukier i substancje konserwujące powodują, że słodycze mają negatywny wpływ na nasze zdrowie. Na szczęście pojawił się

Słodkie okruszki
Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe – przepis krok po kroku 84

łyżeczek śmietany 18% 1 płaskiej łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia papieru do pieczenia Do przygotowania jabłek do ciasta będziecie potrzebować: 1 kg jabłek 5 dag cukru trzcinowego 1 galaretki o dowolnym smaku (u mnie agrestowa, żeby było świątecznie ) Do przygotowania masy serowej będziecie potrzebować: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie zmielonego lub gotowego sernikowego 30 dag cukru trzcinowego 3 łyżeczki cukru(...)tarce o grubych oczkach, po czym dusimy je w garnku na małym ogniu. 11. Gdy jabłka zmiękną, dodajemy cukier i dusimy jeszcze przez chwilę. 12. Na koniec wsypujemy galaretkę i mieszając dusimy przez ok. 4-5 minut. 13. Gorące jabłka przekładamy na pierwszy kruchy placek i przykrywamy drugim. Moja rada jest taka, aby robić to w tortownicy, ponieważ jej brzegi

Okiem Blondynki by McBlondi
Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe – przepis krok po kroku 89

łyżeczek śmietany 18% 1 płaskiej łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia papieru do pieczenia Do przygotowania jabłek do ciasta będziecie potrzebować: 1 kg jabłek 5 dag cukru trzcinowego 1 galaretki o dowolnym smaku (u mnie agrestowa, żeby było świątecznie ) Do przygotowania masy serowej będziecie potrzebować: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie zmielonego lub gotowego sernikowego 30 dag cukru trzcinowego 3 łyżeczki cukru(...)tarce o grubych oczkach, po czym dusimy je w garnku na małym ogniu. 11. Gdy jabłka zmiękną, dodajemy cukier i dusimy jeszcze przez chwilę. 12. Na koniec wsypujemy galaretkę i mieszając dusimy przez ok. 4-5 minut. 13. Gorące jabłka przekładamy na pierwszy kruchy placek i przykrywamy drugim. Moja rada jest taka, aby robić to w tortownicy, ponieważ jej brzegi

Okiem Blondynki by McBlondi
Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe – przepis krok po kroku 94

łyżeczek śmietany 18% 1 płaskiej łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia papieru do pieczenia Do przygotowania jabłek do ciasta będziecie potrzebować: 1 kg jabłek 5 dag cukru trzcinowego 1 galaretki o dowolnym smaku (u mnie agrestowa, żeby było świątecznie ) Do przygotowania masy serowej będziecie potrzebować: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie zmielonego lub gotowego sernikowego 30 dag cukru trzcinowego 3 łyżeczki cukru(...)tarce o grubych oczkach, po czym dusimy je w garnku na małym ogniu. 11. Gdy jabłka zmiękną, dodajemy cukier i dusimy jeszcze przez chwilę. 12. Na koniec wsypujemy galaretkę i mieszając dusimy przez ok. 4-5 minut. 13. Gorące jabłka przekładamy na pierwszy kruchy placek i przykrywamy drugim. Moja rada jest taka, aby robić to w tortownicy, ponieważ jej brzegi

Okiem Blondynki by McBlondi