galaretka - 14130 przepisów (strona:552/942)

Ciasto malinowe bez pieczenia – ciasto z kwaśną śmietaną 120

Malinowy deser w pucharku : Zaskocz swoich gości niebanalnym deserem z bezami! Malinowy deser na bazie mrożonych malin, jogurtu, słodzony miodem z pewnością przypadnie każdemu do gustu! Malinowe ciasto z galaretką: To ciasto zachwyci nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Spód z kruchego ciasta pokrywa gęsta warstwa malinowej galaretki, a na wierzchu znajduje się lekki krem na bazie serka mascarpone

Via Gusto
Sernik na zimno z jagodowa galaretką 87

serniczek jest niezwykle prosty, ma konsystencję puszystej, śmietankowej pianki przypominającej nieco ptasie mleczko, a do tego jest oblany galaretką jagodową. Nie ma miliona kalorii jak większość moich ciast tutaj, ot szybki w wykonaniu, lekki letni deser, który posmakuje wszystkim łasuchom. Idealny dla tych, którzy na diecie, bo cukier możecie z powodzeniem zastąpić ksylitolem czy erytrytolem nie tracąc smaku. Także biegnijcie(...)niej serek i miksujemy do połączenia, dodajemy rozpuszczoną żelatynę i jeszcze raz miksujemy. Przygotowaną masę serową przekładamy do tortownicy (moja miała średnicę 20 cm). Wyrównujemy i odstawiamy do lodówki. Galaretka jagodowa: 300 g jagód 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru/ksylitolu 1/4 szklanki wody  Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Jagody wkładamy do garnuszka, dodajemy cukier mieszamy i podgrzewamy

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno z jagodowa galaretką 106

serniczek jest niezwykle prosty, ma konsystencję puszystej, śmietankowej pianki przypominającej nieco ptasie mleczko, a do tego jest oblany galaretką jagodową. Nie ma miliona kalorii jak większość moich ciast tutaj, ot szybki w wykonaniu, lekki letni deser, który posmakuje wszystkim łasuchom. Idealny dla tych, którzy na diecie, bo cukier możecie z powodzeniem zastąpić ksylitolem czy erytrytolem nie tracąc smaku. Także biegnijcie(...)niej serek i miksujemy do połączenia, dodajemy rozpuszczoną żelatynę i jeszcze raz miksujemy. Przygotowaną masę serową przekładamy do tortownicy (moja miała średnicę 20 cm). Wyrównujemy i odstawiamy do lodówki. Galaretka jagodowa: 300 g jagód 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru/ksylitolu 1/4 szklanki wody  Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Jagody wkładamy do garnuszka, dodajemy cukier mieszamy i podgrzewamy

Cynamonowe szczęście
Sernik na jogurtach greckich z rabarbarem 83

cukier 1 szklanka, białka 6 szt, budyń waniliowy bez cukru 2 szt, mąka ziemniaczana 1 łyżka, ekstrakt z wanilii kilka kropel, sól szczypta, dodatkowo: rabarbar 600 g, galaretka truskawkowa (sucha)1 szt, bułka tarta 1,5 łyżki, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać margarynę, żółtka, cukier i wszystko razem posiekać(...)lodówki na 1 godzinę. Ciasto z lodówki rozwałkować na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posypać bułką tartą. Rabarbar obrać, umyć, pokroić na małe kawałki, wymieszać z suchą galaretką truskawkową i wyłożyć na spód ciasta. Masa jogurtowa: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać po łyżce cukru. Wsypać proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną i krótko zmiksować. Następnie dodać

kulinarne odsłony pati
Mini serniczki w pucharku 143

PUCHARKU – PRZEPIS Składniki 300 g serwa twarogowego z wiaderka 300 g jogurtu greckiego 1 czubata łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 250 g truskawek  1 galaretka truskawkowa 100 ml wody 100 g ciasteczek zbożowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasteczka zbożowe rozdrabniamy, najlepiej przesypać je do woreczka i potłuc za pomocą tłuczka do mięsa. Można również rozdrobnić(...)Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i blendujemy. Ja nie zblendowałam ich na gładki mus, lecz zostawiła małe kawałki truskawek. Do truskawek wlewamy wodę, całość podgrzewamy na niewielkiej mocy palnika. Wsypujemy galaretkę, mieszamy di rozpuszczenia i odstawiamy do przestygnięcia.  Jogurt naturalny mieszamy z twarogiem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Do pucharków przekładamy rozdrobnione ciasteczka, następnie serek wymieszamy z jogurtem i tężejący

Przepiski.pl
Desery z galaretką - Gatita w Pytanie na Śniadanie 73

oknem ciepło, więc przyszedł czas na letnie desery. Tym razem w Pytaniu na Śniadanie rozmawialiśmy o deserach przygotowanych na bazie galaretki. Kolorowe galaretki to bardzo wdzięczny produkt i można z nich przygotować mnóstwo pysznych słodkości. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ

Kulinarne przygody Gatity
Sernik bez pieczenia z rabarbarem 76

śmietanki 36% 80 g czekolady (u mnie mleczna i karmelowa) 3-4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 500 g rabarbaru 1/3 szkl. cukru 1 op. galaretki cytrynowej 1 szkl. wody Ciasteczka kruszymy na piach. Masło roztapiamy na małym ogniu, łączymy z ciasteczkami. Powstałą masę ciasteczkową rozkładamy na spodzie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (22 cm), delikatnie dociskamy(...)zacznie się rozpadać, zdejmujemy z palnika, miksujemy blenderem na gładki mus (lub mieszamy łyżką – jeśli podgrzewa się go odpowiednio długo, sam rozpadnie się na mus). Następnie wsypujemy suchą galaretkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Gdy masa zacznie tężeć wylewamy na sernik i odstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia

Smaki Na Talerzu
Malinowa chmurka – keto/lowcarb 158

orzechowej 20g miękkiego masła 2 żółtka jaj odrobina słodzidła – wg. uznania – ksylitol, erytrytol, krople flavdrops- ja używam kropli Warstwa malinowa – składniki 1 (na 500ml wody)malinową galaretkę bez cukru ok 200g świeżych malin kilka kropel flavdrops lub rozpuszczonego w odrobinie wody ksylitolu lub erytrytolu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warstwa śmietanowa- składniki 200g śmietany kremówki 30% 80g mascarpone słodzidło(...)pieczemy 25 minut. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody. Dodajemy słodzidło. Odstawiamy do wystygnięcia aż zacznie tężeć. Maliny wykładamy na ostudzony spód i zalewamy tężejącą galaretką. Śmietanę ubijamy. Po chwili dodajemy mascarpone i słodzidło ubijając dalej na sztywno. Krem wykładamy na malinową warstwę. Białka ubijamy tak długo aż masa zacznie błyszczeć. Dodajemy słodzidło. Wykładamy na papier

Do Garów!
Pyszny kremowy przekładaniec z bezą i jabłkami-rewelacyjne ciasto +FILM 88

blaszka ok 25x35cm BISZKOPT  -4 jajka -0,5 szkl cukru -1,5 łyżki kakao -3/4szkl mąki -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia JABŁKA -2 kg obranych jabłek -galaretka cytrynowa -łyżeczka żelatyny MASA BUDYNIOWA -1000ml mleka -200g masła -3/4 szkl cukru -1 cukier waniliowy -4 żółtka (białka do bezy) -3/4 szkl mąki pszennej tortowej(...)gotujemy do zgęstnienia. Gorąca masę budyniową wykładamy na biszkopt-studzimy. JABŁKA Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, następnie prażymy do miękkości-do uprażonych jabłek dodajemy galaretkę cytrynową i łyżeczkę żelatyny-dokładnie mieszamy i wykładamy na masę budyniową ***ja na jabłkach ułożyłam okrągłe biszkopty, nie ma konieczności tego robić, można ten krok pominąć/ BEZA  4 białka ubijamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszne ciasta i desery z truskawkami – 12 PRZEPISÓW 83

orzeźwiający.… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z maślanką i owocami – bez pieczenia Ciasto z maślanką i owocami to połączenie pysznego spodu bez pieczenia, lekkiej pianki na bazie maślanki i galaretki oraz owoców.… ZOBACZ PRZEPIS Truskawkowe kruche babeczki z kremem z białej czekolady Truskawki, biała czekolada i mięta – orzeźwiające, rozpływające się w ustach połączenie, czyli babeczki z kremem. Razem(...)limonkowe bez pieczenia Rewelacyjne desery w pucharkach – 12 przepisów Jak przygotować tofu? Przepis na tofu w ketchupie Najlepsze sposoby na nawodnienie podczas treningu OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną

Via Gusto
Rewelacyjne desery w pucharkach – 12 przepisów 144

pucharkach jest ich różnorodność. Możesz eksperymentować z różnymi smakami i składnikami, tworząc unikalne kompozycje, które odpowiadają Twoim upodobaniom. Pucharki umożliwiają układanie w warstwach różnych składników, takich jak kremy, galaretki, owoce, ciasta, chrupiące dodatki i wiele innych. Kolejnym atutem deserów w pucharkach jest ich estetyka. Prezentacja ma ogromne znaczenie w kulinariach, a te urocze pucharki z pewnością przyciągną wzrok i wywołają(...)Sprawdź najnowsze przepisy Rewelacyjne desery w pucharkach – 12 przepisów Jak przygotować tofu? Przepis na tofu w ketchupie Najlepsze sposoby na nawodnienie podczas treningu OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną Ten obiad zrobisz w 15 minut! Makaron z ajvarem | DIETA 1800 KCAL 10 nieziemskich przepisów z kaszy jaglanej! Śniadanie, kolacja i obiad z kaszą jaglaną

Via Gusto
Ciasto z rabarbarem i bitą śmietaną 85

cukru 100 g mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli MASA Z RABARBAREM 4- 5 łodyg rabarbaru (ok 500 g) 2 jabłka średniej wielkości 1 budyń śmietankowy 2 galaretki truskawkowe 4 łyżki cukru 120 ml wody (do rabarbaru i jabłek) 200 ml wody (do budyniu) MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo(...)plasterki. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do garnka, zalewamy 120 ml wody, dodajemy cukier i gotujemy przez kilka minut, by rabarbar i jabłka nieco zmiękły. Wsypujemy galaretki truskawkowe, mieszamy. Do 200 ml wody wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy do rozpuszczenia. Całość wlewamy do garnka, cały czas mieszamy do zgęstnienia. Masę odstawiamy do przestygnięcia. Po przestygnięciu wykładamy na biszkopt. Wstawiamy

Przepiski.pl
Budyniowiec truskawkowy bez pieczenia 66

śmietana : śmietanka kremówka 36% (500 ml) cukier puder (3 łyżki z lekką górką) żelatyna (4 łyżeczki płaskie)  woda gorąca (1/4 szkl)  Mus truskawkowy : truskawki ( 500 g ) 2 galaretki truskawkowe (2 x 77 g = 154 g proszku) gorącą woda ( 200 ml.) Dodatkowo : herbatniki jasne (38 szt. = około 200 g) trochę mleka do namoczenia dolnej warstwy herbatników Dekoracja : wiórki białej(...)cukrem pudrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy wystudzoną żelatynę. Wykładamy krem na warstwę herbatników w foremce. Wstawiamy do lodówki. 4. Truskawki miksujemy na mus i przecedzamy przez sitko. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i wlewamy do musu truskawkowego. Pozostawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Przelewamy na schłodzone ciasto i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą

Rita creative
Ciasta na Wielkanoc – 20 przepisów na pyszne ciasta wielkanocne! 105

Sprawdź przepisy na pyszne ciasta na Wielkanoc! Znajdziesz tu 20 sprawdzonych inspiracji na wielkanocne słodkości, a wśród nich: babki wielkanocne ciasta bez pieczenia serniki ciasta przekładane ciasta z galaretką ciasta z kremem Drożdżowy wieniec ze szpinakiem Wielkanocny wieniec drożdżowy z bakaliami – orzechami, wiórkami kokosowymi i rodzynkami. ZOBACZ PRZEPIS Drożdżowa babka z rodzynkami Wielkanocna babka drożdżowa z rodzynkami. Klasyk(...)dzięki herbatnikom, które są umoczone w advokacie. ZOBACZ PRZEPIS Brzoskwiniowe ciasto bez pieczenia Ciasto z kremem na bazie kwaśnej śmietany! Delikatne, świeże i pięknie pasujące do wiosennego klimatu. Brzoskwinie, galaretka, herbatniki i krem. ZOBACZ PRZEPIS ZOBACZ EBOOK Ciasto Pani Walewska z kremem czekoladowym (ciasto Pychotka) Ciasto Pani Walewska składa się z kruchego ciasta, dżemu z czarnej porzeczki, bezy posypanej płatkami

Via Gusto
Ciasto z sokiem bananowym 303

pokojowa) 140 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 140 g drobnego cukru szczypta soli MASA 1 l soku bananowego 2 budynie śmietankowe 2 galaretki agrestowe 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix DODATKOWO posypka czekoladowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno(...)rondelku. W pozostałych 200 ml rozpuścić 2 budynie śmietankowe i przelać do gotującego się soku. Całość intensywnie mieszać do połączenia i uzyskania gęstego kremu. Masę ściągnąć z ognia, dodać galaretki agrestowe i wymieszać do połączenia. Połowę masy bananowej wyłożyć na 1 część biszkopta i wstawić do lodówki do stężenia. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan

Przepiski.pl