galaretka - 14130 przepisów (strona:175/942)

Sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami 222

sernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami: 1 kg sera białego twarogowego 300 ml śmietany 30% 6 - 8 łyżek cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g) 2 galaretki cytrynowe Warstwa z truskawek: 700 g truskawek 6 łyżek cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: 150 g herbatników  Jak zrobić sernik bez pieczenia z truskawkami(...)brzoskwiniami? Brzoskwinie rozdrobnić blenderem, a syrop zagotować i rozpuścić w nim galaretki cytrynowe i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając stopniowo cukier puder. Następnie dodawać po łyżce ser i krótko miksować, a na koniec rozdrobnione brzoskwinie i lekko tężejący syrop z galaretkami. Miksować tylko do połączenia się składników. Masę serową przelać do formy wyłożonej herbatnikami i wstawić

Kuchcik gotuje
TRUSKAWKOWA CHMURKA 219

wiśniami . W oryginale podobno wiśnie były nie z pestkami i właśnie od tego pochodzi nazwa zemsta 😁😉🍒 SKŁADNIKI Biszkopt   4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki Szczypta soli Galaretka z wiśniami 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Bita śmietana 500 ml śmietany 36% 2 łyżeczki żelatyny 4łyżki wody cukier waniliowy Beza 5 białek 3/4 szklanki cukru łyżka soku(...)piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Galaretka z truskawkami Galaretki rozpuszczamy 3,5 szklanki gorącej wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do nich truskawki. Tężejące wylewamy na biszkopt Bita śmietana Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy

RAROSSA
Truskawkowo szpinakowa polana 184

ciasto z truskawkami. Ciasto: 2 szkl.mąki, 2 duże jajka, ¾ szkl.cukru, ½ szkl. oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g mrożonego szpinaku Krem: 500 ml śmietany 30%, 1 galaretka agrestowa Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe, truskawki, sok do nasączenia WYKONANIE Ciasto: Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody. Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy olej, szpinak, a na końcu mąki wymieszane(...)proszkiem do pieczenia. Przekładamy do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej pergaminem. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu przekrawamy na 2 placki, nasączamy sokiem. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ¾ wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Kremem przekładamy ciasto. Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. wody. Truskawki obieramy z szypulek, dzielimy na pół. Układamy na kremie, zalewamy

słodki bratek
Szybkie, tanie i smaczne ptasie mleczko 143

Jest niedrogie, szybkie w wykonaniu, a przede wszystkim smaczne. Składniki: 800 g zsiadłego mleka ½ szklanki cukru Cukier waniliowy 3 ½ łyżki żelatyny (Gellwe bez namaczania) 1 ½ szklanki gotowanej wody 1 galaretka truskawkowa Truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gotowanej wody. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Truskawki umyć i przeciąć na połowę. Zsiadłe mleko utrzeć z cukrem(...)lekko ciepłą żelatynę i delikatnie utrzeć. Wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić na ok. ½ godziny do lodówki. Po tym czasie ułożyć na ptasim mleczku truskawki i zalać galaretką. Wstawić na ok. 1 ½ godziny do lodówki. Przechowywać w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Szybkie, tanie i smaczne ptasie mleczko Dania Ciasta

Przepisy Babci
Deser z truskawkami a'la Trifle 205

Witam kochani dziś zapraszam na przepyszny deser inspirowany angielskim trifle. Składa się z galaretki z truskawkami, budyniem jak curd oraz ubitą śmietaną. Na te upalne dni taki deser jest idealny. Rewelacyjnie smakuje. Bardzo polecam i zapraszam SKŁADNIKI *z podanych składników wychodzi około 10 pucharków WARSTWA BUDYNIOWA -750 ml mleka -0,5 szkl cukru -2 żółtka -1 cukier waniliowy(...)budyń śmietankowy bez cukru 40g WARSTWA ŚMIETANKOWA -500ml śmietanki 30% -0,5 szkl cukru pudru -125ml wrzątku -1 łyżka żelatyny WARSTWA TRUSKAWKOWA -ok 300g truskawek -2 galaretki truskawkowe -900ml wrzątku Galaretki rozpuszczamy z 900ml wrzątku, mieszamy i studzimy. Truskawki myjemy i kroimy na małe kawałki. Do każdego pucharka, szklanki wlewamy trochę zimnej galaretki, następnie wrzucamy trochę truskawek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TORCIK KAWOWO - KARMELOWY NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 159

mleka 3/4 szklanki cukru kryształ 1 olejek spirytusowy rumowy Nasączenie: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 300 ml gorącej wody 2 - 3 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku karmelu Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej 700 ml gorącej wody  0,5 kg truskawek ok. 20 sztuk okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Biszkopt -  na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier(...)koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Piec około 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Truskawki - wypłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą. Szypułki należy usunąć tuż

Ciastka - domowe słodkości
Truskawkowe mleczko 185

Dziś coś bez pieczenia, rewelacyjna, puszysta pianka przypominająca  ptasie mleczko z dodatkiem soczystych truskawek i galaretki. Schłodzona stanowi idealny deser na takie upalne dni.  Jeśli jeszcze nie próbowaliście przygotowywać deseru na bazie mleka skondensowanego niesłodzonego to spróbujcie koniecznie - gwarantuję, ze zakochacie się w tej piance, ja już mam na nią kilka pomysłów.  Składniki: 500 ml mleka skondensowanego(...)niesłodzonego  3 galaretki truskawkowe truskawki  pół opakowania groszku ptysiowego (mogą być też herbatniki lub biszkopty) 2 galaretki rozpuszczamy w szklance wody i studzimy. Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody i również studzimy. Mleko musi być dobrze schłodzone, więc albo przechowujemy je w lodówce albo wstawiamy na ok 30 minut do zamrażalnika. Zimne mleko przelewamy do wysokiego naczynia

Cynamonowe szczęście
Ciasto z jogurtów naturalnych i nasion chia na czekoladowym spodzie 137

się ciasto z jogurtów naturalnych i nasion chia.  Bardzo lekki deser i nie za słodki.  Składniki: * 990 ml jogurtu naturalnego gęstego * 4 - 5 łyżek nasion chia * 2 galaretki cytrynowe * 1 łyżeczka żelatyny * 2 galaretki wiśniowe * wiśnie świeże lub mrożone * 2-3 łyżki cukru Na spód: * 15 dkg herbatników kakaowych * 1 tabliczka czekolady mlecznej 10 dkg * 3 łyżki masła(...)Połączyłam z rozkruszonymi herbatnikami i wyrobiłam masę na spód. Wylepiłam tym tortownicę o średnicy 24 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na 1 godzinę.  Galaretki cytrynowe, cukier i żelatynę rozpuściłam w 1 niepełnej szklance gorącej wody. Ostudziłam.  Jogurt z chia  przez chwilkę miksowałam i dolałam ostudzone i rozpuszczone galaretki.  Wylałam na schłodzony spód

Pieprzyć z Fantazją
SERNIK TRUSKAWKOWY, BEZ PIECZENIA 159

Formę odstawić do lodówki do stężenia. Masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka (u mnie Juliko, bardzo gęsty) - 250ml schłodzonej kremówki - 30g ksylitolu (lub cukru) - 300g odszypułkowanych truskawek - 3 galaretki truskawkowe (rozpuszczone w 600ml wody) Dodatkowo: - 200g truskawek do dekoracji Galaretki przygotowujemy sobie wcześniej, tj, wsypujemy 3 galaretki (każda na 500ml wody), do 600ml gorącej wody i mieszamy dokładnie(...)całkowitego rozpuszczenia. Odlewamy z całości ok. 80-100ml do osobnego naczynia (wykorzystamy ją na wierzch ciasta). Odstawiamy do wystudzenia. W misie miksera miksujemy ser, dodajemy schłodzone galaretki (płynne), mieszamy. Następnie dodajemy do masy zblendowane truskawki z cukrem (lub ksylitolem), cały czas mieszając. Na samym końcu dodajemy ubitą kremówkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.   Masę wylewamy na schłodzony spód

Smaczne Zdrowe
Fit ciasto z truskawkami i galaretką 194

Sezon truskawkowy w pełni, więc warto wykorzystać ten czas na przepisy z ich wykorzystaniem . Mam dla Was pomysł na ciasto z truskawkami i galaretką. Idealne ciasto na upalne dni, ponieważ jest lekkie i orzeźwiające. Poza tym ciasto ma kilka warstw, które ładnie wyglądają, ale przede wszystkim mają inne smaki, które znakomicie się przenikają . Fit ciasto z truskawkami i galaretką(...)jogurtu greckiego lub naturalnego 250 g chudego twarogu 200 g truskawek 2 galaretki krystaliczne 50 g erytrytolu 2 łyżeczki kakao 2 łyżki żelatyny lub agaru Galaretki krystaliczne rozpuść w 450 ml gorącej wody i odstaw do wystygnięcia. Jogurt naturalny, twaróg i erytrytol wymieszaj w misce lub zblenduj na jednolitą masę. Podziel masę na 3 części i przełóż do osobnych misek

Przepisy na widelcu
Bananowa chmurka 183

Taka lekka, taka pyszna, z orzeźwiającą galaretką pomarańczową i chrupiącą bezą migdałową. Wygląda cudnie aż szkoda ją zjadać. Spód: 1 lekko szkl. mąki pszennej 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 3 żółtka szczypta soli Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce co najmniej 30 minut. po tym czasie rozwałkowujemy(...)papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki (23x33) i pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 170 st. C Galaretka: 4-5 bananów 2 galaretki pomarańczowe 4 szklanki wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia. Na ostudzonym spodzie układamy przekrojone na pół banany, które polewamy tężejącą galaretką. Krem: 600 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru

Cynamonowe szczęście
Fit deser z galaretką 148

Kiedy przychodzi niepohamowana ochota na słodycze, warto sięgnąć po zdrowe, pożywne, a przede wszystkim pyszne zamienniki. Mam dla Was super propozycję na zaspokojenie ochoty na słodkie: fit deser z galaretką, twarogiem i owocami. Smakuje wyśmienicie, a do tego uroczo się prezentuje . Uwielbiają je również najmłodsze łasuchy, więc warto zrobić takie deserki dzieciom . Fit deser z galaretką 1 galaretka ((smak-owoce(...)łyżki erytrytolu ((lub innego słodzidła)) 1 łyżeczka ciemnego kakao 30 g malin ((mrożonych lub świeżych)) 30 g borówek 1 kostka czekolady do starcia i posypania 10 mini biszkoptów Galaretkę wsyp do miseczki i zalej wrzątkiem, wymieszaj dokładnie, żeby rozpuścił się cały proszek. Odstaw w chłodne miejsce do delikatnego stężenia. Twaróg, jogurt i erytrytol włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą

Przepisy na widelcu
Rolada bezowa z truskawkami i galaretką 170

Sezon na truskawki w pełni. Propozycja na pyszny deser w którym wykorzystamy białka. Delikatna pianka ze śmietaną ,truskawkami i galaretką. 6 białek 150 gram cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 300 ml.śmietanki kremówki 200 gramów serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru ok.300 gramów truskawek 1 galaretka o smaku truskawkowym Galaretkę rozpuścić(...)minut. Następnie wyciągamy i studzimy. Wystudzoną bezę obracamy papierem do góry i delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia.  W misce ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i mascarpone. Stężałą galaretkę kroimy w małą kostkę. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki.(kilka odkładamy do dekoracji) Ubity krem rozsmarować równomiernie na blacie bezowym  ( trochę odkładamy do dekoracji), układamy większą część  pokrojonej galaretki

Andzia Pichci
Ciasto z rabarbarem bez pieczenia 163

pewno posmakuje osobom lubiącym umiarkowanie słodkie desery. Ciasto z rabarbarem bez pieczenia składa się z lekko kwaskowej warstwy z rabarbaru, delikatnej kremowej warstwy z budyniu i odświeżającej galaretki. U mnie warstwy są przełożone kakaowymi herbatnikami, które dodają odrobinę czekoladowego smaku. Można również wykorzystać herbatniki maślane, wtedy nie będzie dodatkowego smaku i jeszcze bardziej wyczuwalny będzie rabarbar. Mało wymagające ciasto, które(...)chłodzenie Forma: 33 cm x 23 cm x 7 cm Składniki na ciasto z rabarbarem bez pieczenia: Warstwa z rabarbaru: 800 g  rabarbaru 6 - 7 łyżek cukru 1 galaretka cytrynowa Warstwa budyniowa: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (razem 80 g)  750 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny w proszku Dodatkowo: 300 g herbatników kakaowych

Kuchcik gotuje
ciasto miętowo-czekoladowe 166

łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao szczypta soli 2 łyżki oleju 2 łyżki zimnej wody łyżeczka proszku do pieczenia na masę brzoskwiniową: 1 opakowanie cytrynowej galaretki słoiczek dżemu brzoskwiniowego na galaretkę miętową: 2 opakowanie galaretki agrestowej 150 g miętowych landrynek na mus miętowo-czekoladowy: 200 g czekolady z miętowym nadzieniem 100 g czekolady gorzkiej 330 ml kremówki(...)proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 30 minut. Wystudzić.  Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Dodać do dżemu, wymieszać i wylać na biszkopt. Kiedy zastygnie na wierzchu położyć biszkopty.   W garnku zagotować dwie i pół szklanki wody

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia