galaretka - 14130 przepisów (strona:168/942)

Tort kakaowy pistacjowo-malinowy 149

drobnego cukru 20g płatków kukurydzianych 75g białej czekolady   Krem pistacjowy:   250g mascarpone 100g pasty pistacjowej   200ml śmietanki 36%   30g cukru pudru (2 łyżki)   Galaretka malinowa: 1 puszka malin w syropie 1 galaretka malinowa   Tynk: 50ml mleka 50g drobnego cukru 200g masła100g mleka w proszku 1 łyżka pasty pistacjowej   Drip: 100g białej czekolady 40ml(...)miksera i ubijamy na gęsty krem. Dzielimy "mniej więcej" na 3 części, przy czym jedną ponownie rozdzielamy na pół, tak by posmarować odrobiną wierzch chrupki, a resztę dać pod galaretkę. Galaretka malinowa: Maliny w syropie przekładamy w całości do garnka i podgrzewamy. Do wrzącego syropu wsypujemy galaretkę i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Przełożenie: Biszkopt- krem pistacjowy- chrupka pistacjowa- minimalna ilość

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z Musem Brzoskwiniowym 125

BRZOSKWINIOWYM Składniki: BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA 800 g sera twarogowego 3/4 szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 1 galaretka przezroczysta 4 łyżeczek żelatyny 1,5 szklanki wody MUS BRZOSKWINIOWY 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 0,5 l soku z brzoskwiń z puszki (jeśli będzie mniej dolać wody(...)wymiarach 22×33 wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać na nią masę jajeczną, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 15-20 minut. MASA SEROWA Galaretkę brzoskwiniową z dodatkiem żelatyny rozpuścić we wrzącej wodzie i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Następnie stopniowo dodawać ser, łyżka po łyżce. Pod koniec ubijania wlać

Przepiski.pl
Cytrynowa chmurka 3437

Składniki: Ciasto kruche: 3 żółtka 150g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Masa cytrynowo-bananowa: 2 galaretki cytrynowe 3 szklanki wrzącej wody ok 6-7 bananów Krem cytrynowy: 330ml schłodzonej śmietanki kremówki 30-36% 250g serka mascarpone 1 galaretka cytrynowa + 1 szklanka wody Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki(...)lodówki wykładamy dno foremki i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez około 15 minut – do zezłocenia. Ciasto wyjmujemy i studzimy *** *** Dwie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w trzech szklankach wrzącej wody, mieszamy i odkładamy do momentu, aż całkowicie ostygną i zaczną tężeć. W osobnej miseczce rozpuszczamy jedną galaretkę (potrzebną do kremu cytrynowego) w jednej szklance

Blog z Apetytem
Ciasto królowa śniegu 82

Biszkopt: 4 jaja 1szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia niepełna szkl. cukru 4 łyżki oleju Krem niebieski: 1 budyń waniliowy 2 szkl. mleka 2 łyżki cukru 1 galaretka niebieska paczka delicji Krem biały: 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w niepełnej szkl. wody 3 łyżki cukru pudru 500 ml. śmietany Warstwa niebieska: 2 galaretki niebieskie 500 ml wody Przygotowanie Biszkopt(...)podanych składników zrobić biszkopt, upiec w 180 st. C przez ok. 30-40 minut. Po upieczeniu ostudzić. Krem niebieski: ugotować budyń i do gorącego wsypać galaretkę. Wymieszać i wylać na upieczony biszkopt. Poczekać aż przestygnie i poukładać delicje. Krem biały: Śmietanę ubić, dodać cukier i tężejącą galaretkę. Wylać na poukładane delicje. Całość schłodzić. Na wierzch wylać 2 galaretki niebieskie, schłodzić

Wasze Przepisy
Ciasto kiwi z czekoladą (bez pieczenia) 116

jogurtu. Nie należy ono do słodkich, więc ilość cukru radziłabym dostosować do własnego gustu.  Kiwi to specyficzne owoce i w postaci świeżej nie można ich łączyć z galaretką, gdyż posiadają enzym aktynidynę, który rozkłada białka, więc galaretka nie stężeje. Można temu zaradzić - przed zmieszaniem zblendowaych owoców kiwi z galaretką, należy je wcześniej zagotować, by dezaktywować enzymy. P.S. Jeżeli(...)sklepie -30% z kodem rabatowym: RABAT30 ⇓⇓⇓ SKLEP Składniki: Spód: 100 g biszkoptów 1 czubata łyżeczka kakao 50 g masła Masa kiwi: 6 szt. kiwi 250 g serka mascarpone 1 galaretka o smaku kiwi cukier puder (opcjonalnie) Masa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru (lub więcej) Dodatkowo: 2 szt. kiwi

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto kiwi z czekoladą (bez pieczenia) 116

jogurtu. Nie należy ono do słodkich, więc ilość cukru radziłabym dostosować do własnego gustu.  Kiwi to specyficzne owoce i w postaci świeżej nie można ich łączyć z galaretką, gdyż posiadają enzym aktynidynę, który rozkłada białka, więc galaretka nie stężeje. Można temu zaradzić - przed zmieszaniem zblendowaych owoców kiwi z galaretką, należy je wcześniej zagotować, by dezaktywować enzymy. P.S. Jeżeli(...)sklepie -30% z kodem rabatowym: RABAT30 ⇓⇓⇓ SKLEP Składniki: Spód: 100 g biszkoptów 1 czubata łyżeczka kakao 50 g masła Masa kiwi: 6 szt. kiwi 250 g serka mascarpone 1 galaretka o smaku kiwi cukier puder (opcjonalnie) Masa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru (lub więcej) Dodatkowo: 2 szt. kiwi

Kuchnia MagdaLeny
Walentynkowy deser – domowa galaretka truskawkowa z fit bitą śmietaną 105

wegańskiej – wstaw puszkę mleka kokosowego do lodówki na minimum 3-4 godziny a następnie zmiksuj tylko gęstą część mleka z ksylitolem do uzyskania sztywnej masy. Krem przełóż na galaretkę i podawaj udekorowany truskawką. Składniki BITEJ ŚMIETANY 100g jogurtu greckiego białka z dwóch jajek jedna łyżeczka ksylitolu   lub w wersji wegańskiej: 1 puszka schłodzonego mleka kokosowego – tylko gęsta(...)część 1 płaska łyżeczka ksylitolu Wykonanie DOMOWEJ GALARETKI Jeśli używasz mrożonych truskawek – włóż je do garnuszka i zalej około pół szklanki wody. Jeśli używasz świeżych – wybierz te najbardziej dojrzałe, umyj je i oczyść z szypułek, a następnie włóż do niewielkiego garnka i zalej wodą. Możesz rozgnieść truskawki widelcem – chodzi o to, żeby wyciągnąć jak najwięcej smaku

Eat me! Fit me!
Truskawkowa Finezja 101

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cudowny i puszysty biszkopt z dodatkiem słodkiej masy oraz galaretki z aromatycznymi truskawkami to idealne połączenia smakowe, które zawiera ciasto truskawkowa Finezja. Ciasto truskawkowa Finezja jest bardzo delikatne i lekkie, charakteryzują je cudowne, soczyste kolory, wspaniały wygląd oraz jeszcze lepszy smak. Do przygotowania ciasta możecie użyć świeżych truskawek, ale jeśli nie macie do nich dostępu, śmiało można(...)mąki ziemniaczanej szczypta soli KREM 400 ml mleka 10 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy (40g) 100 g masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); GALARETKA 400 g truskawek (mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe 500 ml wody Przygotowanie: BISZKOPT Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Następnie w małych porcjach dodajemy cukier, nadal ubijając

Przepiski.pl
Torcik Casablanca 1503

tygodniu coś słodkiego, wielowarstwowego ale wbrew pozorom zupełnie nie pracochłonnego. Każda warstwa to zupełnie inne składniki i smaki, nietypowy spód, ser, śmietanka i moje ukochane owoce w galaretce. Mam nadzieję, że moja propozycja posmakuje Wam równie bardzo jak moim gościom, którzy bardzo torcik chwalili. Spód mamy mocno słodki z wyczuwalnymi, chrupiącymi kawałkami sucharków.  Masa serowa mało słodka(...)połączeniu z dolną częścią w sam raz się skomponowała.  Masa śmietanowa lekka jak piórko, idealnie ubita świetnie połączyła się z kwaskowatą górą,  czyli galaretką z owocami. Składniki na spód ciasta: 1 opakowanie sucharów z mąką pełnoziarnistą Mamut słoik Nutelli 400 gram  masa serowa: 1 kostka twarogu 2 łyżki cukru pudru krem śmietanowy: 200 ml śmietany

Życie zaczyna się w kuchni
Deser rodem z Prl- u 129

Dziś będzie post, trochę taki wspomnień czar. Najlepszy i podobno jeden ze zdrowszych deserów. Galaretki , trochę bitej śmietany i jakiś owoc. Do tej pory w małych kawiarenkach, lub barach mlecznych. z tego co widziałam, cieszy się dużym uznaniem. Aby go przyrządzić potrzebujecie trochę cierpliwości , tyle co stężeje galaretka . Teraz , kiedy za oknem temperatury dobrze za minusem - nie powinno być(...)kołem ratunkowym kiedy nie chce Wam się nic piec a rodzina zjadłaby coś pysznego. Składniki podaję na deser  dla 6-8 osób. Składniki: - 2 razy po 2 kolorowe galaretki ( u mnie brzoskwinia i agrest)  - 1 śmietana 330 ml 30% - cukier puder do smaku - ew. owoce ( u mnie wiśnie) Każdy kolor galaretki rozpuszczam w ok. 750ml wrzącej wody

Kuchnia Pełna Emocji
Owocowa chmurka 165

zasmakowali. Ze względu na zaskoczenie jakie mnie spotkało, gdy szukałam malin w zamrażarce, które wyparowały postanowuiłam improwizować i powstała owocowa chmurka. Kruchy spód, duża ilość owoców w galaretce, śmietanowa masa, i obłedna beza. Smaki są idealnie zrównoważone, aby ciasto nie było zbyt słodkie. Składniki: na ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru(...)masła na krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru na bezę: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej owoce w galaretce: 700 g różnych owoców mrożonych(maliny, borówka, jagoda, jeżyna) 3 przeźroczyste galaretki Przygotowanie: Składniki na ciasto zagniatamy, następie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny

Życie zaczyna się w kuchni
NAJLEPSZE PRZEPISY NA CIASTA BEZ PIECZENIA 106

zbiorze znajdziecie coś odpowiedniego dla siebie :) KOLOROWA PIANKA- ZEBRA-  przepis tutaj Taką piankę przyrządzała w dzieciństwie bardzo często moja mama, dodawała różne owoce, dodatki i zalewała galaretką. Ja dla swojej córki postanowiłam przyrządzić taką piankę- zebrę. Pyszna, lekka jak chmurka, nie za słodka. Ciasto bez pieczenia, deser z dosłownie 3 składników a zadowolenie dziecka bezcenne :) ŚNIEŻNY PUCH- CIASTO(...)PIECZENIA-  przepis tutaj Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia, coś w stylu sernika na zimno. Warstwa herbatników, kwaskowata pianka ze śmietany, twarogu i galaretki a na wierzchu posypka z kokosu. Pyszne, lekkie ciasto do zrobienia w kilka chwil. Jestem pewna, że swoim smakiem oczaruje zarówno domowników jak i gości :) CIASTO PIANKOWE Z GALARETKĄ (BEZ PIECZENIA)-  przepis tutaj Smaczna

Zrób to smacznie
Tort czekoladowo-makowy z wiśniami 248

trzech różnych blatów - mamy tu kruche ciasto, biszkopt kakaowy oraz biszkopt makowy, natomiast pomiędzy nimi konfiturę wiśniową i krem budyniowo-maślany. Wierzch tortu wieńczą wiśnie zatopione w galaretce...ale to akurat da się zauważyć nawet bez mojej wzmianki ;). Wszystkie te smaki doskonale się ze sobą komponują, a całość smakuje naprawdę pysznie :). Co prawda upieczenie trzech różnych blatów przysparza więcej pracy(...)budyniu waniliowego ( na 500 ml mleka ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 160 g masła, w temperaturze pokojowej opcjonalnie - 1 łyżka likieru kawowego, ajerkoniaku lub wódki Wiśnie w galaretce: 350 g wiśni mrożonych 1 opakowanie galaretki wiśniowej ( na 500 ml wody ) + 250 ml wody Nasączenie: 30 ml wody 30 ml soku z cytryny ( około 1/2 średniej wielkości cytryny

Opowieści z piekarnika
Kostka trio z migdałami 146

wymiarach 24x24 cm biszkopt: 1 budyń śmietankowy 3 jajka wielkość M 4 łyżki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej   owoce przełożenie: 750 g jabłek 750 g pigwy 2 galaretki cytrynowe albo inne smaki 1 cytryna   krem: 500 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki migdałów płatki 100 g czekolady mlecznej 3 łyżeczki żelatyny   galaretka żurawina: 200 g żurawiny świeżej(...)wina czerwonego 125 ml wody 1 galaretka czerwona u mnie żurawinowa 2 łyżki cukru    Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo i dalej ubijam aż masa będzie lśniąca a cukier rozpuszczony. Na końcu dodaję żółtka i już tylko mieszam mikserem. Mąkę,budyń przesiewam dodaję w trzech porcjach i mieszam delikatnie

wesoła kuchnia
Tort z bitą śmietaną i galaretką 110

Tort który zrobiłam na 3 urodzinki mojego synka. Biszkopty posmarowane dżemem truskawkowym,bitą śmietaną i przełożone galaretką.Tort wszystkim smakował i bardzo szybko znikł,dlatego nie zdążyłam zrobić zdjęcia torta w przekroju :-) Tort zrobiony według tego przepisu  https://dziuniagotuje.blogspot.com/2018/02/moje-torty-z-dzemem-i-bita-smietana.html  . Do bitej śmietany można dodać  serek mascarpone. Wierzch tortu udekorowałam galaretką truskawkową. Przygotowanie: biszkopt z 6 jajek(...)śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 200 g serka mascarpone 6 łyżek dżemu truskawkowego 2 galaretki(u mnie truskawkowe) rozpuszczone w 500 ml wody 1 galaretka rozpuszczona w 300 ml wody  Biszkopt przekrawamy wzdłuż na 3 części. Śmietanę ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier puder oraz mascarpone.Dokładnie mieszamy.Galaretkę kroimy w  kostkę o boku ok.1cm. Biszkopt smarujemy

Przepisy mojej mamy