Śmietanowiec bez pieczenia Śmietanowiec bez pieczenia z galaretką na herbatnikach to świetny pomysł na pyszne ciasto na zimno . Takie pyszne ciasto z macarpone i owocami świetnie sprawdzi się na cieplejsze dni, jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. Zobaczcie przygotowanie tego ciasta krok po kroku na filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto bez pieczenia(...)który przełamie słodycz białej czekolady. Jeśli nie przepadacie za białą czekoladą, możecie użyć mlecznej lub gorzkiej, ale smak i wygląd deseru znacznie się wtedy zmieni. Nasz Ś mietanowiec z galaretką i czarną porzeczką będzie świetnie smakował z zatopionymi w galaretce owocami - ja użyłam kwaskowatych malin i porzeczek, ale sprawdzą się każde inne sezonowe lub mrożone owoce. Dobrze, by smakowo pasowały
Lekcje w kuchniCiasto biszkoptowe z mleczną masą, delicjami, galaretką i truskawkami to znakomity pomysł na wyjątkowe okazje, stanowi również pyszny smakołyk na deser lub podwieczorek do popołudniowej kawy. Jest to ciasto, którego warstwy świetnie się ze sobą komponują tworząc doskonałą całość. składniki na tortownicę 26 cm biszkopt 3 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 1/2 szklanki mąki pszennej(...)łyżek cukru pudru 300 g serka homogenizowanego waniliowego ( typu danio ) 2 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) dodatkowo 300 g ciastek typu delicje 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 800 ml gorącej wody przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę
Smakowite DaniaCiasto bananowiec bez pieczenia Ciasto Bananowiec to pyszne ciasto bananowe bez pieczenia z herbatnikami , mascarpone, bitą śmietaną i galaretką. Jest banalnie proste w przygotowaniu i zawsze się udaje. Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto bananowe bez pieczenia składa się z szybkiego kremu bananowego przygotowanego na bazie budyniu(...)ucierania, wszystko wystarczy tylko zagotować do momentu, aż nektar bananowy zmieni się w gęsty krem. Ciasto może być przygotowane z dodatkiem kakaowych herbatników zamiast jasnych. Bananowiec zawiera również dodatek galaretki. Najlepiej sprawdzi się tu cytrynowa, ale powinna sprawdzić się też inna kwaskowa galaretka, na przykład pomarańczowa albo agrestowa. Ciasto bananowe jest wykończone kremem z mascarpone i bitej śmietany. Taki krem
Lekcje w kuchniKolorowy deser z truskawkową pianką, galaretką i owocami. Witajcie moi drodzy Czy u was też taka szara, deszczowa niedziela? Ja na poprawę humoru przygotowałam proste kolorowe desery Trochę barw i smaku musi być Zostawiam wam przepis/inspirację Składniki: 300 ml wody 1 Duo Galaretka Gellwe (truskawka z cytryną) 4 połówki brzoskwiń z lekkiego syropu 1 banan 6 łyżek jogurtu(...)zimnej śmietana 30% 0,5 łyżki cukru pudru szczypta cukru wanilinowego do smaku Przygotowanie: Brzoskwinie kroimy i układamy w dwóch pucharkach. W 200 ml gorącej wody rozpuszczamy większą galaretkę (cytrynową). Wlewamy ją do pucharków, tak by przykryła brzoskwinie. Odstawiamy w chłodne miejsce. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Lekko studzimy. Następnie dodajemy stopniowo jogurt, dokładnie mieszając. Wkładamy łyżeczkę
Słodkie okruszkiPrzepis delikatnie zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Składniki na tortownicę 23 cm: 350 gr truskawek najlepsze będą świeże ale mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności(...)słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku* 1/2 szklanki śmietany 30% 10 – 15 małych truskawek do dekoracji (ewentualnie innych owoców) Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, dno i boki. Na dno tortownicy położyć biszkopty. Galaretkę truskawkową oraz żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku*, przestudzić do temperatury pokojowej. Galaretkę truskawkową
moj przepis nawcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki na spód owsiano-kokosowy o średnicy 23 cm: 3/4 szklanki gęstego musu ze słodkich jabłek (mniej więcej 1 duuuże jabłko) 1 i 1/2 łyżki oliwy(...)nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie na kratce, nie zdejmując boków tortownicy, wstawić na lodówki na minimum 30 minut. Galaretka: 2 opakowania galaretki agrestowej 300 gr borówki amerykańskiej (można dodać więcej max 500 gr, nie polecam owoców mrożonych) Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku, zostawić na blacie do całkowitego ostudzenia. Galaretka
moj przepis naPrzepis delikatnie zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Składniki na tortownicę 23 cm: 350 gr truskawek najlepsze będą świeże ale mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności(...)słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku* 1/2 szklanki śmietany 30% 10 – 15 małych truskawek do dekoracji (ewentualnie innych owoców) Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, dno i boki. Na dno tortownicy położyć biszkopty. Galaretkę truskawkową oraz żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku*, przestudzić do temperatury pokojowej. Galaretkę truskawkową
moj przepis nawcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki na spód owsiano-kokosowy o średnicy 23 cm: 3/4 szklanki gęstego musu ze słodkich jabłek (mniej więcej 1 duuuże jabłko) 1 i 1/2 łyżki oliwy(...)nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie na kratce, nie zdejmując boków tortownicy, wstawić na lodówki na minimum 30 minut. Galaretka: 2 opakowania galaretki agrestowej 300 gr borówki amerykańskiej (można dodać więcej max 500 gr, nie polecam owoców mrożonych) Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku, zostawić na blacie do całkowitego ostudzenia. Galaretka
moj przepis naTort śmietankowo - czekoladowy, to połączenie kakaowego biszkoptu z dwoma kremami: jednym z dodatkiem białej czekolady, a drugim z dodatkiem gorzkiej czekolady. Słodycz zaś przełamuje galaretka z wiśniami. Całość smakuje wybornie i ładnie się prezentuje. Jako dodatek polecam długą, cienką świeczkę i zimne ognie. Wszystkie dekoracje, czyli cyfry i piórka robiłam sama. Wykorzystałam w tym celu gorzką czekoladę i silikonowe formy(...)SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Nasączenie, galaretka i owoce: 500 g wydrylowanych wiśni (waga wraz z sokiem, u mnie mrożone) 130 g cukru 1 galaretka wiśniowa 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki kompotu z wiśni opcjonalnie 1 kieliszek wódki Krem
Passions hobbies lifeWafle z masą z galaretki i śmietany nie tylko ładnie się prezentują, ale są naprawdę przepyszne! Możecie je przygotować w różnej wersji smakowej, zależy jakiej galaretki użyjecie. Ja przeważnie mieszam dwa kolory, co wpływa również na ich końcowy efekt wizualny. Poniższy przepis jest już niejednokrotnie sprawdzony, a wafle zawsze się udają i nie są "rozmiękłe". Koniecznie sami się(...)przekonajcie! Wafle z masą z galaretki i śmietany - składniki: 1 opakowanie wafli 1 duża śmietana (ja zazwyczaj dodaję 330 ml) 1 margaryna (250g) 1 szklanka cukru (1 szklanka = 250 ml) 2 galaretki o różnych kolorach (można też użyć takich samych) Wafle z masą z galaretki i śmietany - przygotowanie: Należy przygotować 2 garnuszki i w każdym z nich umieścić
Di gotujeCiasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym jest nie tylko smaczne, ale również świetnie się prezentuje. Mi udało się je przygotować z mrożonych truskawek, ale najlepsze będą bez wątpienia świeże. Każdą z warstw ciasta przygotowuje się banalnie prosto. Najlepiej w celu dodawania kolejnych warstw wykorzystać wysoką obręcz. Ja ostatnio w taką zainwestowałam i jestem bardzo zadowolona, bo nie muszę(...)cukru trzcinowego 100 g mąki pszennej tortowej 10 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nasączenie: 1 torebka białej lub szarej herbaty 1 łyżeczka cukru opcjonalnie 1 kieliszek wódki Galaretka z truskawkami: 600 g truskawek (można wykorzystać również mrożone) 2 galaretki truskawkowe 700 ml wody 1 płaska łyżka żelatyny Mus czekoladowy: 160 ml mleka 3 łyżki kakao 60 g cukru
Passions hobbies lifeDeser na zimno przygotowany na bazie jogurtu greckiego, z dodatkiem świeżych owoców, na spodzie z gotowych biszkoptów oraz niewielką warstwą galaretki na wierzchu. Słodzony jest białą czekoladą - u mnie bez dodatkowej porcji cukru. Pyszny i prosty przepis na jogurtowiec, składający się z niewielu podstawowych składników. Lekki i delikatny w smaku, nieprzesłodzony - świetnie się sprawdzi jako deser dla dzieci. Moja wersja(...)zawiera truskawki oraz jagody i galaretkę malinową, ale możecie tu kombinować i dodać swoje ulubione owoce oraz ulubioną galaretkę (poza ananasem i kiwi, gdyż masa jogurtowa nie stężeje). Składniki: 1000 g jogurtu greckiego 200 g białej czekolady 2 łyżki mleka 5 łyżeczek żelatyny ok. 300-350 g owoców (np. truskawki, borówki, maliny, jagody) cukier puder (opcjonalnie) Dodatkowo: 200 g podłużnych
Kuchnia MagdaLenyDeser na zimno przygotowany na bazie jogurtu greckiego, z dodatkiem świeżych owoców, na spodzie z gotowych biszkoptów oraz niewielką warstwą galaretki na wierzchu. Słodzony jest białą czekoladą - u mnie bez dodatkowej porcji cukru. Pyszny i prosty przepis na jogurtowiec, składający się z niewielu podstawowych składników. Lekki i delikatny w smaku, nieprzesłodzony - świetnie się sprawdzi jako deser dla dzieci. Moja wersja(...)zawiera truskawki oraz jagody i galaretkę malinową, ale możecie tu kombinować i dodać swoje ulubione owoce oraz ulubioną galaretkę (poza ananasem i kiwi, gdyż masa jogurtowa nie stężeje). Składniki: 1000 g jogurtu greckiego 200 g białej czekolady 2 łyżki mleka 5 łyżeczek żelatyny ok. 300-350 g owoców (np. truskawki, borówki, maliny, jagody) cukier puder (opcjonalnie) Dodatkowo: 200 g podłużnych
Kuchnia MagdaLenyowocowy deser. Robi się go bardzo szybko i jest wyjątkowo prosty i smaczny. Świetny sposób na przemycenie owoców dla małych niejadków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Babka z owoców i galaretki Składniki 3 galaretki owocowe (ja użyłam truskawkową) 1 l wody 300 g różnych sezonowych owoców (ja użyłam truskawek, czerwonej porzeczki, borówek, malin i czereśni) Instrukcje Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze(...)gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Część tężejącej galaretki przelewamy do formy w kształcie babki , wrzucamy połowę owoców, zalewamy galaretką, wsypujemy resztę owoców i wierzch zalewamy pozostałą galaretką. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem formę wstawiamy do gorącej wody na 2-3 minuty i delikatnie wyjmujemy deser. Ozdabiamy świeżymi owocami. Artykuł Babka z owoców i galaretki pochodzi z serwisu To co lubię
To co lubię - gotuję i polecamKolejna propozycja zimnego deseru na gorące dni. Zwykłe składniki, które każdy ma w domu czyli jogurt, owoce i galaretki. Przygotowałam je w formie ciasta w foremce keksowej ale można także zrobić od razu małe porcje w szklaneczkach. składniki: 2 duże jogurty naturalne (po 400 g) 2 galaretki o tym samym smaku, u mnie pomarańczowe 2 łyżki cukru waniliowego(...)drobnych owoców, u mnie maliny borówki i zerwona porzeczka mus 300 g śliwek bez pestek 1 galaretka truskawkowa Jogurty przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Przygotować mus. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml gorącej wody, wystudzić. Śliwki przełożyć do rozdrabniacza i zmiksować na mus. Połączyć z wystudzoną galaretką. Blaszkę, u mnie duża keksówka 32x13 wyłożyć folią spożywczą
Monia miesza i gotuje