Focaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej smakuje na ciepło, choć na zimno również jest dobra. Mógłbym jeść ją codziennie, bo jest wyśmienita! Poniższy przepis
Vegan TasteOliva nadaje się do tego idealnie, nie nadaje ona potrawom nietypowego posmaku. Jest też świetna do produkcji domowego majonezu. Kupicie ją w sklepach sieci Biedronka. ➤ Zobacz także - Najlepsza focaccia z warsztatów kulinarnych w Umbrii Włoska piadina - z czym ją podać? Piadiny we Włoszech podawane są z różnego rodzaju serami, wędlinami i warzywami, a nawet z nutellą. Za najbardziej tradycyjne dodatki
Chilli Czosnek i Oliwabyło, to niedopuszczalne. Jakiś czas temu na spotkanie ze znajomymi zrobiłam focaccię właśnie z wolnowaru, którą zobaczyłam u Cztery fajery. Eksperyment był to nader udany. Focaccia wyszła fajna, delikatna, pachnąca ziołami, wręcz idealna. Jeśli lubicie takie włoskie wytrawne ciasta to zapraszam na spróbowanie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikFocaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej smakuje na ciepło, choć na zimno również jest dobra. Mógłbym jeść ją codziennie, bo jest wyśmienita! Poniższy przepis ma w sobie tę zaletę, że można go dowolnie
Vegan Tastewskazówki z pierwszej ręki. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie. Obecne nowe wydanie zostało wzbogacone o informacje uwzględniające polskie realia, a także uwagi czytelników zebrane
Z Kuchni Do Kuchniwczoraj dwa pęczki rzodkiewki, a dzisiaj już zostało niewiele, ale w sam raz do sałatki. Ogórek, rzodkiewki, cieciorka świetnie połączyły się z posiekanym koperkiem. Do tego focaccia , którą upiekłam dzisiaj rano i pyszne duet polsko-włoski gotowy. Jak ja lubię takie połączenia! Sałatka z ciecierzycy orzeźwia lepiej w upalny dzień niż wszystkie chłodzące napoje! Sałatka
Moja smaczna kuchniaJAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! CUKINIE NADZIEWANE PODWAWELSKĄ PRZEPIS NA PIECZONE ZIEMNIAKI! SAŁATKA TABBOULEH! FOCACCIA Z ROZMARYNEM I KABANOSAMI! GRILLOWANE BIAŁE KIEŁBASKI Z ROZMARYNEM I JABŁKIEM PIECZONE NA GRILLU BIAŁE KIEŁBASKI PO WŁOS KU PRZEPIS NA SZASZŁYKI NA GRILLA WYTRAWNE MINI TARTY Z ŁOSOSIEM, GRUSZKĄ
SMYKWKUCHNIpuszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw. Nie wszyscy wiedzą, lecz włoska focaccia to po prostu ciasto na pizzę bez sera i sosu pomidorowego. Włoski chleb występuje w wielu odmianach – sucha, z solą
Vegan Tastewykonaniu i bardzo tanie! Idealne dla dorosłych i dzieci! Bez nich po prostu nie ma imprezy! Każdy je lubi, są bardzo proste i szybkie w wykonaniu. ROLOWANE NADZIEWANE TORTILLE FOCACCIA Z ROZMARYNEM I KABANOSAMI! Sprawdzi się, jako dodatek do wszelakich przekąsek, dipów, kremowych smarowideł lub jako dodatek do dań głównych. Prosta i szybka przystawka, sprawdzi się idealnie wtedy, kiedy
SMYKWKUCHNIduża i gruba pizza. Jest to uniwersalny przepis na ciasto drożdżowe do wytrawnych wypieków. Możesz z niego upiec domową pizzę, chleb pszenny, bułeczki śniadaniowe, drożdżowe paluchy chlebowe, czy domową focaccia. Polecam Ci też mój drugi przepis na ciasto do pizzy. W tym przepisie na ciasto drożdżowe na pizzę dodaję więcej drożdży oraz skracam czas wyrabiania ciasta
AniaGotuje.plBROKUŁEM SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z MUSZTARDĄ DIJON SAŁATKA CEZAR Z KURCZAKIEM SAŁATKA Z MOZZARELLĄ I PESTO SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z MUSZTARDĄ SAŁATKA CAPRESE PODPŁOMYK Z KONFITURĄ Z CEBULI BRUSCHETTA Z POMIDORAMI FOCACCIA Z ROZMARYNEM PIZZA Z CIASTA FRANCUSKIEGO ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PALUSZKI CHLEBOWE PRZEKĄSKA DO PIWA LUB WINA TARTY Z POMIDORAMI TARTA Z ŁOSOSIEM I MOZZARELLĄ HUMMUS Z SUSZONYMI POMIDORAMI TRADYCYJNY
nietylkopasta.plpizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Zielone małże nowozelandzkie w winie Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa
Kulinarne przygody GatityQuesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą Tordu z zielonym groszkiem i szynką Chleb z oliwkami i słonym serem Focaccia z oliwkami
Passions hobbies lifeFocaccia to tradycyjne włoskie danie trochę przypominające pizzę, choć od pizzy jest o wiele grubsze
Przepisy KulinarneDyniowe bułki na żytnim zakwasie i drożdżach są bardzo smaczne i mają fajny pomarańczowy kolor. Piekliście kiedyś bułki z dynią? Ja piekłam już kilka razy, nawet focaccia z dynią . Chleb z dynią jest bardzo smaczny i wilgotny. Z przepisu poniżej można upiec bułki lub dwa bochenki chleba. Lubię bułki mocno wypieczone z chrupiącą skórką, z dodatkiem nasion i pestek dyni
codojedzenia