Drożdżowy placek z czerwona cebulką, doskonale nadaje się na podwieczorek jak i na drugie śniadanie do pracy. Przepis: drożdże suszone w paczuszce ok.7 g 500g mąki
dolcevitainmykitchenTen drożdżowy placek przygotowałam tradycyjnie z pszennej mąki, choć przymierzam się ostatnio do mąki orkiszowej. Zapach świeżo pieczonego chleba długo czuć było w całym domu. Czasami
dolcevitainmykitchenCiasto uniwersalne sprawdza się w wielu wypiekach. Tym razem piekłam focaccię. Wyszła bardzo smaczna, ale gdybym miała wybierać, to jednak z tradycyjnego ciasta drożdżowego
Stare GarySam przepis na focaccię pojawił się u mnie już na blogu. W tym przepisie dodane zostały oliwki, zaś świeże drożdże zastąpione są suszonymi. Osobiście muszę jednak
Passions hobbies lifeBezglutenowe mini focaccie w bardzo letnim wydaniu - z czerwoną porzeczką i rozmarynem. Puszyste, delikatne i aromatyczne. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Pizza Nutrifree
Kuchnia bezglutenowaWypiek idealny na środek lata - mini focaccie z kurkami i rozmarynem. Bardzo smaczne i aromatyczne. Spróbujcie! SKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Pizza Nutrifree 370
Kuchnia bezglutenowaCzy lubicie świeży chleb na śniadanie? I mam na myśli świeży – ciepły, wyjęty prosto z piekarnika? Takie pieczywo, przy którym nie trzeba stać kilka
Szybko Tanio SmacznieZapach ziół prowansalskich, pieczonych pomidorów i rozpływający się ser. Mimo, że za oknami już ciemno, jesienno to ja czuję się już jak na włoskich wakacjach.
Gotowanie i blogowanieF ocaccia z pomidorkami koktajlowymi i rozmarynem. Proste i pyszne domowe pieczywo w stylu włoskim... nie ma się co rozpisywać :) Polecamy! Porcje: forma o średnicy
SzczyptaSmaQW tym roku dynie wyhodowałam sobie we własnym ogródku. Przyznaję bez bicia, że zasiałyśmy je razem z mamą absolutnie nie dowierzając w powodzenie jej plonów i
Ostra na SłodkoZainspirowana kulinarnymi cudami innych blogowiczek postanowiłam podjąć wyzwanie i zmierzyć się z botwinką ;) Przyznam, że nigdy specjalnie za nią nie przepadałam, ot co, młody burak w
Spektrum SmakuDużo przepisów czeka grzecznie na publikację - tylko z czasem u mnie kiepsko :) Dziś znalazłam chwilę i polecam wam Kruchą tartę ze szparagami na cieście francuskim - przepis
Spektrum SmakuOd miesiąca moja kuchnia pełna jest wielkich cukinii :) Dlaczego pełna i dlaczego wielkich? Ah, znajomi znajomych (...) mojej mamy mają swój ogródek - i uwielbiają uprawiać warzywa - olbrzymy
Spektrum SmakuJak obiecałam... pokażę wam kilka pomysłów na nadmiar cukinii w kuchni :))) Jeśli jeszcze nie macie dość, proponuję - placuszki z cukinii :) Przygotowuje się je bardzo podobnie do
Spektrum SmakuPyszne, chrupiące ciasto francuskie uszlachetnione domowym pesto z suszonych pomidorów, gorącymi serami i świeżymi pomidorami. Do tego czarne oliwki, bazylia, oregano i dużo rukoli. :) Tartę przygotowuje
Spektrum Smaku