Grissini – włoskie paluszki

Grissini – włoskie paluszki

Grissini – włoskie paluszki

Przepis na : śniadanie

Te typowe włoskie paluszki z ciasta chlebowego są bogatsze w smaku niż paluszki sezamowe ze względu na większy udział oliwy w cieście i dodatek masła. Dodanie do ciasta pieczonego czosnku lub parmezanu pozwala na uzyskanie smakowitych wariacji tego wypieku. Możemy też dodać mielonego czarnego pieprzu , sezamu, maku i nasion kopru włoskiego. Przepis , który tutaj prezentuje pochodzi z książki :  CHLEB- techniki wypieku ,przepisy, wskazówki  Wydawnictwa Buchmann. Jest to najsłynniejsze dzieło Jeffreya ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

primavera77primavera77

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, pieczywo, mielone, śniadania, pizza , drożdżowe, mak, pizza przepis, focaccia, bagietka, obiad, chleb na zakwasie, ciasto na pizze, ciasto z makiem, chleb na drożdżach , ciasto na niedziele, chleb mieszany, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.