Makaron w stylu bolońskim po Polsku :) 192Makaron w stylu bolońskim to nasza wariacja na temat tego dania. Danie przygotowane jest na bazie mięsa z indyka, dzięki czemu jest znacznie zdrowsze i o
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Warsztaty Kulinarne z Fit&Easy i Sebastianem Olmą 228marką Fit&Easy, szefem kuchni i autorem wszystkich dań, które przygotowaliśmy był Sebastian Olma. Bardzo lubię kuchnię Sebastiana, jest smacznie, zdrowo i aromatycznie na talerzu. Produkty Fit&Easy są mi dobrze znane, bo to właśnie po nie najczęściej sięgam w sklepie. Jako zagorzały fan sałaty, czułam się jak w raju na polu z sałatami. Sprawdźcie sami(...)założyć określony ubiór, poddać dezynfekcji dłonie i dopiero, mogliśmy udać się na halę produkcyjną. Czepki jak zawsze dodają Nam uroku heheheeheh ;-))) Na warsztatach kulinarnych przygotowaliśmy następujące dania: 1. Sałatka z makaronem buraczanym, jajkiem sous vide 63 st. C, pesto z jarmużu i rabarbarem 2. Troć w emulsji szpinakowej z zielonym groszkiem, nasturcją i crèmem fraiche z czarnuszką jako
SMYKWKUCHNI
Śledź w sosie jogurtowym z suszonymi pomidorami i bazylią 191Śledzie w jogurtowo-bazyliowej oprawie, które powstaną w kilka minut *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Filety rozłóż
Eat me! Fit me!
Wrapy gryczane z kozim serem i pesto – rollsy z bezglutenowych naleśników gallette 137Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisem na bezglutenowe naleśniki gryczane, które możecie używać jako bazę do wielu cudownych dań. Jednym z nich są te wrapy gryczane
Flymetothespoon
Wrapy gryczane z kozim serem i pesto – rollsy z bezglutenowych naleśników gallette 158Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisem na bezglutenowe naleśniki gryczane, które możecie używać jako bazę do wielu cudownych dań. Jednym z nich są te wrapy gryczane
Flymetothespoon
Tosty z batatów z awokado i szparagami z jajkiem w koszulce – keto tosty bezglutenowe, paleo 178Nawet kiedy bez przeszkód mogłam zajadać się chlebem, to rzadko kiedy go kupowałam, bo to kończyło się zjedzeniem połowy bochenka na raz. Piękny toster, który wygrałam
Flymetothespoon
Prosty omlet ze szparagami, łososiem i serem feta 173Muszę się Wam przyznać, że mam lekka obsesję szparagową. Taką malutką, tyci tyci – a mianowicie w maju i czerwcu potrafię jeść zielone szparagi absolutnie codziennie
Flymetothespoon
Tradycyjna baba ghanoush – dip z bakłażana 180Ostatnio zastanawiałam się, jaką kuchnię mogłabym uznać za swoją ulubioną. Myślałam o tajskiej i włoskiej, ale chyba najbardziej przemawia do mnie kuchnia bliskiego wschodu. Uwielbiam kumin
Flymetothespoon
Pierś faszerowana wątróbką 212Pierś z kurczaka jest jedną z najpopularniejszych części drobiu. Można z niej przygotować cały wachlarz różnorodnych potraw. Faszerowana pierś kurczaka Sprawdzi się w sałatce, panierowana, nadziewana
mecooks
IDEALNY MUS TRUSKAWKOWY Z BAKALAMI 260Uwielbiacie truskawki ? Ja tak! Za czasów dzieciństwa miałam cały ogródek wypełniony krzaczkami truskawek, które zbierałam razem z bratem i babcią. Dziś przygotowuję z nich zarówno ciasta
Ostra na Słodko
Kalerosse z mozzarellą 170Smaczna, zdrowa i szybka do przygotowania przekąska z warzywa kalerosse TM , które dopiero pojawiło się w polskich sklepach. Jest to uprawiana w Polsce, naturalna krzyżówka brukselki
Kuchcik gotuje
Kalerosse z mozzarellą 227Smaczna, zdrowa i szybka do przygotowania przekąska z warzywa kalerosse TM , które dopiero pojawiło się w polskich sklepach. Jest to uprawiana w Polsce, naturalna krzyżówka brukselki
Kuchcik gotuje
Fit surówka z marchwi, jabłka i pora 307Taką surówkę robię bardzo często - jest bardzo smaczna a składniki są łatwo dostępne. Marchew, jabłko i por to same witaminki - z dodatkiem jogurtu naturalnego doskonale nadają
Alutka-Gotuje
Proste frytki z batatów z sosem tahini i granatem 229Jeżeli miałabym wybrać tylko jeden rodzaj frytek to byłyby to te z batatów. Kocham je za ten słodko – słony smak, a najbardziej lubię podawać je
Flymetothespoon
Tajskie pulpeciki – azjatycka przekąska 333Jak ja lubię tajskie smaki! Ten cudowny balans smaków słodkiego, ostrego i słonego tak idealnie trafia w moje gusta – i te przyprawy! Świeże, aromatyczne, charakterystyczne
Flymetothespoon