dziś przyrządzam rybę, ale w trochę inny sposób. Zapiekanka ziemniaczano-rybna to bardzo dobry wybór na urozmaicenie rybnego menu. Bardzo pożywne i sycące danie.SKŁADNIKI1 kg ziemniaków700 g filetów rybnych2 pory (białe części)1,5 szklanki śmietany 22%2 jajka100 g sera żółtego (startego)pół pęczku koperkusól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowaZiemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki, obsmażyć
Złote przepisystałe w naszym rodzinnym menu. Robię go nie tylko z okazji świąt, ale także ns Sylwestra czy na karnawałowy bal. Śledź w buraczkowej pierzynce Składniki: ok 400 g filetów śledziowych a la matjas Lisnera duża cebula pokrojona w kostkę i sparzona wrzątkiem 4 jaja ugotowane na twardo 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach na parze 4 buraki upieczone w folii
Kulinarne przygody GatitySkładniki : 6 słonych filetów śledziowych - wpierw wymoczonych w wodzie pół szklanki oleju 2 średnie cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego 5 dag sparzonych rodzynek, po wymoczeniu powinny być bardzo miękkie 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Cebulę smażymy na oleju, aż stanie się szklista, dodajemy cukier, sok, koncentrat - mieszamy dokładnie i studzimy Dokładamy rodzynki - mieszamy całość dokładnie
Proste Potrawy