Dziś proponuję kolejne danie z filetów z kurczaka " SOCZYSTE KOTLETY" -możemy je podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem, jak kto lubi. SOCZYSTE KOTLETY SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka (około 50dag.) MARYNATA 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka bazylii 4 łyżki mąki 4 łyżki śmietany
Kuchnia BeatyOLIWIE to super danie wigilijne, ale również są też doskonałą imprezową zakąską na każdą okazję. Warto przygotować je na 3-4 dni przed podaniem-polecam. SKŁADNIKI: 1 kg filetów z matiasa 2 duże cebule białe, jedna czerwona, 2 szalotki 2 listki laurowy 3 ziarna ziela angielskiego łyżeczka pieprzu mielonego sok z jednej cytryny opcjonalnie olej WYKONANIE: sprawdzić jak słone
Kuchnia Beatypostny obiad, możecie wykorzystać ten;) Serdecznie polecam ;) Składniki: 4 marchewki 1 duża pietruszka bądź dwie małe 2 cebule ćwiartka selera woda 150 g przecieru pomidorowego 5 filetów z mintaja sól pieprz cukier mąka masło Wykonanie: Rybę dokładnie osuszyć i oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Następnie każdą z części obtoczyć w mące
Krakowskie smaki Anidobrej zabawy i jedzenia w gronie znajomych. Życzę Wam jutro dobrej zabawy ze śledziem na stole w roli głównej! Niech tradycji stanie się zadość. Składniki: 8 filetów śledziowych a'la matias 4 cebule 6 ząbków czosnku 1 korzeń imbiru 6 goździków 4 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 300 ml oleju rzepakowego pieprz czarny świeżo mielony koper Przygotowanie
Smakowity Blog Kulinarnyziarenkami pieprzu. Pieczeń doskonale kroi się na zimno i świetnie smakuje jako wędlina do pieczywa Składniki: udziec z indyka ( ok 1,5 kg )można zastąpić filetem 1 mała cebula 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 1/2 szklanki
Zakamarki mojej kuchnisię z dnia na dzień dlatego może jeszcze warto zorganizować coś na najbliższe ciepłe dni. Mam dla Was kilka propozycji kulinarnych na zakończenie wakacji m.in. szaszłyki z warzywami i filetem drobiowym w cytrynowo imbirowej marynacie, ziemniaki zapiekane z masłem i rozmarynem, smażone listki szałwii w panierce, a na deser pieczone banany z czekoladą nussbeisser i sokiem pomarańczowym. Zaglądajcie tutaj
noteskulinarnyfigaKrzysztof Jaracz Składniki : 80 dkg świeżego pstrąga lub mrożonych filetów 6-8 dkg mąki sól tłuszcz do smażenia Sposób wykonania : Rybę poporcjować na kawałki, usunąć wszystkie ości. Następnie kawałki pstrąga posolić, obtoczyć cienko w mące i ułożyć na rozgrzanym tłuszczu w patelni. Smażyć, aż ryba będzie krucha. Gorącą rybę podawać z ziemniakami i surówką. Smakuje wyśmienicie ! Polecam ! Doskonale nadaje
Przepisy i porady kulinarneProsta sałatka ze śledziami wiejskimi. Bardzo smaczne połączenie składników, które warto wypróbować.Składniki na miskę sałatki:1 filiżanka kaszy gryczanej niepalonej5 filetów śledziowych po wiejsku1 pomarańcza1 mała cebula2 jajka2-3 ogórki kiszone2 płaskie łyżki majonezupieprz kolorowy, sól do smakuPrzygotowanie: Filiżankę niepalonej kaszy gryczanej (jasnej) przesyp na sitko i dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj w dwóch filiżankach
Ze smakiem i z pasjąCzas przygotowania: 30 min.Koszt przygotowania: ok. 25,00 złSKŁADNIKI:500 g filetów z piersi kurczaka1 czerwona papryka1 żółta papryka1 zielona papryka1 puszka kukurydzy1 puszka czerwonej fasoli350 g marynowanej białej fasolki5 ogórków konserwowych1 cebula400 ml majonezu150 ml śmietany 18%250 g makaronu (kolanka)2 łyżeczki kurkumy1 łyżeczka chili1 łyżeczka słodkiej paprykisól, pieprzoliwaPRZYGOTOWANIE:Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy
kulinarnyJaBakłażan jest podstawowym składnikiem wielu tradycyjnych dań - prowansalskiego ratatouille - greckiej musaki, arabskiej baba ghanoush, czy rosyjskiego kawioru z bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć
mojewypiekiinietylkorobiłam, ale moja koleżanka Ala, mieszkająca w Norwegii, mająca stały dostęp do świeżej ryby, ostatnio mi o nich przypomniała. I stąd właśnie dzisiejszy przepis. Składniki: - ok. 80 dag filetów z dorsza- 1 czerstwa bułka- 1 jajko- 1 cebula- 1- 2 ząbki czosnku- koperek, natka pietruszki- sól- pieprz (dałam cytrynowy, ale może być zwykły)- 2 łyżeczki słodkiej papryki (dałam wędzoną
mojewypiekiinietylkoGyros jest to potrawa kuchni greckiej. Mięso opiekane na wielkim rożnie, z promiennikami elektrycznymi lub gazowymi, obracanym, zwykle elektrycznie, wokół pionowej osi. Po osiągnięciu gotowości konsumpcyjnej
mojewypiekiinietylkomagnes przyciąga bogactwo smaków i aromatów. Jej różnorodność gwarantuje nam, że od tego stołu, nikt głodny nie odejdzie. Kto nie przepada za krewetkami może je śmiało zastąpić tofu lub filetem drobiowym. Komu nie odpowiada tofu, czy kurczak, może go zastąpić rybą… Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Makaron chow mein z krewetkami na ostro appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoDrób to gatunek mięsa, który cieszy się dużym powodzeniem. Mięso jest chude, delikatne, ma bardzo przyjemny smak i zapach. Kotlety pożarskie, niby je znamy, ale… niekiedy
mojewypiekiinietylkoNiezawodny przepis na śledzie w sosie śmietanowym!SKŁADNIKI:- 10 filetów śledzi- 2 jabłka szara reneta- 150 ml śmietany 18%- 150 ml jogurtu greckiego- pietruszkaŚledzie moczymy w wodzie aby wypłukać nadmiar soli.Kroimy na kawałeczki.Dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłka i pozostałe składniki.Mieszamy ze sobą.Marynujemy w lodówce przez noc.Gotowe
SMYKWKUCHNI