filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:81/172)

Sałatka z kurczakiem – cała grillowana! 234

deski – dzielimy filety w poprzek na dwa cieńsze, równe kotlety. Niczego nie rozbijamy, zostawiamy kurczaka w takiej formie jak jest. Mięso skrapiamy oliwą, nacieramy mieszanką ziół włoskich, lekko solimy i pieprzymy, odkładamy. Bagietkę rwiemy na małe kawałki – takie na kęs, które można w całości włożyć do ust. Szykujemy blachę do pieczenia i wykładamy ją papierem. Rozgrzewamy piekarnik

Karo in the Kitchen
INDYK FASZEROWANY KURCZAKIEM 168

wycinam kości. Filet z kurczaka drobno kroję w kostkę. Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka. Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięsa. Zawiązuję. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mięso w siatce przekładam do rękawa do pieczenia. Zawiązuję z obu stron. Wkładam do piekarnika. Piekę

Gotowanie Patki
Młode ziemniaki, jajka i szparagowa fasolka 226

minut w piekarniku. Białka będą już prawie do końca ścięte – posypujemy serem i pieczemy jeszcze 4-5 minut – żółtka powinny pozostać płynne. Podajemy od razu gorące. Dla mnie całość to już jedno pełne danie, z tej porcji – dla dwóch osób. Możecie wykorzystać je tez jako dodatek, np. do karkówki z grilla, wołowego steku czy smażonego rybnego fileta. SKŁADNIKI 350g

Karo in the Kitchen
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 166

przyprawiony filet z ryby i na wierzchu resztę szpinaku. Boki ciasta ponacinać na paski około 1 cm, skrajne zawinąć wokół ryby. Pozostałe paski ciasta zakładać na siebie, na kształt warkocza zamykając rybę wewnątrz ciasta. Tak przygotowane danie wysmarować z wierzchu rozkłóconym jajkiem, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 30-35 minut w piekarniku nagrzanym

Kuchnia w opałach
filet z kurczaka w bakłażanie z kozim serem 157

oliwa Filety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić w poprzek na kawałki. Natrzeć połową posiekanego czosnku, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, skropić oliwą i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.  Bakłażany pokroić w cienkie plastry (wzdłuż) i ułożyć na blaszce. Każdy plaster z oby stron posmarować oliwą i posypać solą, włożyć do piekarnika nagrzanego

Cook&Love
Stripsy a’la KFC 151

frytki z piekarnika. Mięsko jest chrupiące i dobrze doprawione. 700 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Suszona natka pietruszki Kurkuma Ciasto: 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki mleka 2 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Do panierowania: Mąka pszenna 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ok. 1 litr oleju Filet z piersi

VioletoweKucharzenie
Tarta z kurczakiem i gruszką 140

francuskiego 1 filet z kurczaka 2 gruszki 100 g sera lazur blue garść orzechów 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka kurkumy 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku 0,5 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim i wkładamy do rozgrzanego piekarnika

Emskie Smaki
Roladki z kurczaka z tofu, pieczarkami i natką pietruszki zawijane w szynce szwarcwaldzkiej. 281

filecie rozsmarowujemy musztardę, nakładamy natkę pietruszki i pieczarki, kładziemy pasek tofu o szerokości około 1 cm i dokładnie zawijamy roladki. Każdą dodatkowo zawijamy w dwa plasterki szynki szwarcwaldzkiej, dbając by miejsce złączenia zakryte było szynką.  Przekładamy roladki na blaszkę (np. brytfanna Hendi )  lub do naczynia żaroodpornego, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę.  Piekarnik ( opiekacz

Symfonia smakowa
Ryba pieczona w papilotach z warzywami. 211

filetów z dorsza ,sandacza ,halibuta . 1 łyżeczka suszonego tymianku oliwa ,sól ,pieprz 1 cukinia 1 pomidor sos pomidorowy : 1/2 puszki pomidorów w sosie pomidorowym 1 łyżeczka oliwy z oliwek szczypta tymianku sól ,pieprz 1/2 łyżeczki cukru Podane składniki umieścić w garnku i gotować na małym ogniu przez około 15 minut ,zmiksować na gładki sos . Piekarnik nagrzać do 180 stopni

Ladylaura.
Filet z dorsza w papilotach 138

każdym układamy filet z dorsza, na rybie pokrojone w plasterki czarne oliwki, a  obok przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wszystko szczelnie zawijamy (można użyć zszywacza, ale należy pamiętać, aby go po upieczeniu usunąć) i układamy na blaszce do pieczenia. Żeby mieć pewność, że papilotki nie będą przeciekać, można użyć dwóch warstw papieru do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Oryginalny smak
Łosoś pod ziołową pierzynką z kuskusem i szparagami 134

Filety z łososia umyć, osuszyć, zalać marynatą, odstawić na bok i marynować około 30 minut. 3. Ziołowa pierzynka: Składniki pierzynki przełożyć do malaksera, zmiksować pulsacyjnie tak żeby powstały drobne cząsteczki, doprawić solą, pieprzem i całość ponownie zmiksować. 4. Na każdy kawałek łososia wyłożyć przygotowaną ziołową pierzynkę, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i piec w piekarniku nagrzanym

Szalona Kuchnia Eweliny
Kanapka z Kurczaka na Ciepło 121

Filet z kurczaka myję i kroję w plastry ok 1 cm grubości. Przekładam do miski, dodaję przyprawy i mieszam.  2.Patelnię rozgrzewam dodaję łyżkę oleju a następnie dodaję kurczaka. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. 3.W międzyczasie bułki przekrajam wzdłuż. Jedną stronę smaruję cienko masłem a następnie kładę plaster mozzarelli. 4. Bułki wkładam do piekarnika . Piekę

Gotowanie Patki
Sałatka z grillowanym kurczakiem 228

piekarniku ;) Ja postawiłam na swoje ulubione dodatki, kurczakiem dodałam sytości, dopełniłam dressingiem z aromatycznych składników. Sałatka powstała przy okazji konkursu Przypraw Galeo oraz Just a SALAD , bardzo polecam zatrzymać się i u nich, polubić, zainspirować się. I pamiętajcie ! Najlepsze składniki to te z własnego ogródka. Składniki na 2 osoby : szpinak rukola pomidorki koktajlowe ser feta filet z piersi kurczaka

CynamonemPoOczach
Dorsz miodowo - kokosowy 139

filety z dorsza 1 łyżka miodu wiórka kokosowe ryż kiełki stir fry sól pieprz masło klarowane pomidorki koktajlowe Dorsza najpierw oprószyłam solą i pieprzem, jak się całkowicie rozmroził, to go przepłukałam i zamarynowałam w miodzie i wiórkach kokosowych (u mnie stał tak godzinę). Następnie przełożyłam go do naczynia żaroodpornego, dodałam masło klarowane i zapiekła w piekarniku w 180 stopniach

kruche babeczki
Zapiekanka ryżowa z rybą 168

filetów rybnych (u nas czarniak) pieprz cytrynowy   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z suchym ryżem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy gorącym bulionem. Rybę dzielimy na porcje, oprószamy z jednej i z drugiej strony, pieprzem cytrynowym, układamy na ryż. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

R'n'G Kitchen
Kurczak w kurkumie z jabłkiem i szalotką 113

natrzyj filety z obu stron. Dopraw solą i pieprzem i marynuj w lodówce około 1,5 godziny. W tym czasie przygotuj confit. Włóż do garnka jabłka, drobno posiekaną szalotkę, sól, cukier, masło i gotuj na średnim ogniu około 10 min  mieszając cały czas do momentu aż zacznie brązowieć. Dodaj ocet, zamieszaj i odstaw z ognia. Rozgrzej piekarnik

Bike By Life
Pieczony łosoś w sezamie z surówką z ogórka 202

filety z łososia, 2 łyżki białego sezamu, 2 łyżki czarnego sezamu, sól, pieprz 1 zielony ogórek, 1 łyżka octu ryżowego, 1 łyżka oleju sezamowego, 1/2 łyżki wody, 1/3 łyżeczki cukru, szczypiorek Łososia umyć, oczyścić i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, a następnie dokładnie obtoczyć w mieszance białego i czarnego sezamu. Tak przygotowanego łososia włożyć do piekarnika nagrzanego

Plate of Joy
Halibut z chrzanową panierką na puree z zielonego groszku 186

chrzanowa :porcja na 1 kawalek fileta rybnego1 lyzka chrzanu 2 lyzeczki tartej bulki1 lyzeczka roztopionego masla ghee2 lyzeczki posiekanej zieklonej pietruszkiSkladniki wymieszac na jednolita paste.W zaleznosci od ilosci porcji zwiekszyc ilosc skladnikow.Na wczesniej skropiona cytryna i posolona rybe nalozyc rownomiernie paste.Blache wylozyc papierem do pieczenia.Ulozyc kawalki ryby z nalozona pasta.Wstawic do nagrzanego piekarnika na 180 ° C.Piec 10 minut.Ostatnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką 1108

Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i  lekko rozbić tłuczkiem. Następnie maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z kardamonem do smaku, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem oleju. Przygotowane warzywa wyłożyć na kotleta, posypać startym żółtym serem, zapiec w piekarniku

Tradycyjna Kuchnia
ŻURAWINOWO-PIERNIKOWY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 113

układamy filet z kurczaka. Oba końce ciasta składamy do środka, a boki ciasta tniemy w paski (liczba pasków po obu stronach powinna być taka sama). Nakładamy paski na przemian, raz z jednej, a raz z drugiej strony aż utworzą warkocz. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy pokruszonym piernikiem. To samo robimy z drugim płatem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny
Pstrąg zapiekany w sosie śmietanowym z pieczarkami 177

smakuje. Filet pstrąga umyć i osuszyć. Doprawić rybę solą i czarnym pieprzem. Rozłożyć rybę na dnie naczynia żaroodpornego. Pieczarki umyć osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć pieczarki. Smażyć tak długo aż woda z grzybów wyparuje. Na patelnię wlać śmietanę, wymieszać. Śmietanę razem z pieczarkami wylać na ryby. Obsypać posiekanym koperkiem. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyczki drobiowe z pieczarkami. 129

WYKONANIE: filet kroimy w paski około 1-1,5 cm, delikatnie rozbijamy, wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy,  do marynaty wkładamy mięso i na 2-3 godz. do lodówki, następnie przygotowujemy szaszłyki na patyczkach:pieczarka lub jej połowa(można je chwile przesmażyć)-mięso-papryka(kawałek)-cebula(krążek)-mięso-pieczarka..., smażymy na maśle na patelni lub w piekarniku około10

Kuchnia Beaty
Pierś z kurczaka z pomidorami. 18005

filet z piersi kurczaka tymianek ostra papryka mielona szczypta soli plasterek sera żółtego oliwa Pierś z kurczaka nacinamy, robiąc kieszonki. Posypujemy tymiankiem i papryką. Do każdej kieszonki wkładamy plasterek pomidora oraz kawałek plastra sera - solimy. Kropimy oliwą. Tak przygotowaną pierś układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej folią aluminiową i posmarowanej oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika

Moje-pitraszenie
Poniedziałkowy "fit" - domowa wędlina z kurczaka 331

Podwójny filet z kurczaka podzielić na dwie części, umyć i osuszyć. Musztardę wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Mięso nasmarować przygotowaną marynatą z obu stron i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć rękaw i włożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie zrobić kilka małych dziurek w rękawie i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
DORSZ Z PIECZARKAMI I SOSEM POROWYM 189

diecie.Pieczony w folii dorsz z dodatkiem podsmażanych pieczarek i niesamowicie aromatycznego sosu porowego.Obiad idealny nie tylko na piątek!Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* dorsz lub inna biała ryba – 2 filety* pieczarki – ok. 100 g* cebula – 1 sztSOS:* por – 1 szt* masło – 2 łyżki* mąka – 1 łyżka* chrzan – 1 łyżeczka* śmietana(...)oliwa* sól , pieprz – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Oczyszczoną rybę skrapiamy odrobiną soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 25 minut.W tym czasie drobno siekamy cebulę i kroimy pieczarki, podsmażamy do miękkości na odrobinie oliwy, doprawiamy solą.SOS:Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojonego pora, przesmażamy ok.7-8 minut.Opr

Ostra na Słodko