filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:72/172)

Roladki pomidorowe 362

bazylii i oregano. Układamy na filetach, zwijamy i smażymy ok. 10 minut na rozgrzanej oliwie Czosnek obieramy, siekamy na drobną kosteczkę, podsmażamy. Zalewamy pokrojonymi w kostkę pomidorami i bulionem. podgrzewamy 5- 10 minut. Doprawiamy.   Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem, posypujemy parmezanem. Wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika i zapiekamy ok 10 minut, podajemy

Luźna Kuchnia
Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem 219

pędzelka oliwą, układamy ciasto, przykrywamy materiałowym ręcznikiem i pozostawiamy w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoją objętość. Na oliwie z oliwek podsmażamy oczyszczone i pokrojone w drobną kostkę filety z kurczaka, dodajemy imbir, kurkumę i ostrą paprykę oraz ocet balsamiczny, gdy mięso będzie miękkie, a ocet odparuje doprawiamy do smaku. Przekładamy do głębokiego talerza i rozdrabniamy mięso widelcem.Kuskus(...)palce i formujemy kulkę z farszu, nakładamy na krążek i zlepiamy.Pierożki układamy na formie do pieczenia z pergaminem, smarujemy oliwą z oliwek i wkładamy na 20 minut do piekarnika.Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Pieczony dorsz podany na risotto z dynią i koprem włoskim 201

gotowe.   Pieczony dorsz z migdałami Filet z dorsza kroimy na 3-4 mniejsze kawałki, każdy z nich doprawiamy solą, pieprzem oraz posiekanym koperkiem. Na rozgrzanej patelni prażymy migdały z dodatkiem szczypty soli. Siekamy migdały dość drobno i posypujemy nimi kawałki ryby. Dorsza układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Mango Papaja
Świąteczne przepisy od laureatów konkursu Zgotuj sobie sukces! 216

Kaczka z pewnością będzie odpowiednią propozycją na obiad pierwszego dnia świąt, a krem z buraczków może zastąpić tradycyjny barsz wigilijny! Zdobywycy II miejsca - Piotr Archiciński i Marcin Krzesiński - przygotowali filet z pstrąga na cukinii z sosem buerre blanc, a Przemysłam Kopania i Kamil Przewdziecki - zdobywcy III miejsca - przygotowali łososia a’la Ceviche.  Kaczka / topinambur / czerwona kapusta (Igor(...)1.Pierś z kaczki doprawić solą i pieprzem. Kaczkę smażyć od zimnej suchej patelni, powoli wytapiać tłuszcz i ciągle go zbierać. Piekarnik nastawić na 160°C. Kiedy skóra będzie złota a tłuszcz wystarczająco wytopiony umieścić pierś w piekarniku i piec około 10 minut. Wyjąć kaczkę z pieca i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut żeby mięso odpoczęło. 2. Topinambur

Plate of Joy
Jajecznica z pomidorami i szynką 186

Jajecznica z pomidorami i szynką to pomysł na smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem. Do jej przygotowania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHLEBOWE ZAPIEKANKI 3 SERY I KURCZAK 188

czosnkowy --TU --- PRZEPIS PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z kurczaka myję, kroję w plastry ok 1 cm. Doprawiam. Na rozgrzany olej wykładam mięso. Smażę na rumiano. 2.Ser pleśniowy oraz mozzarella kroję w kostkę.   3.Kromki chleba tostowego, smaruję musztardą. Kładę mięso oraz ser pleśniowy i mozzarelle. 4.Całość posypuję tartym serem cheddar. Piekę w piekarniku aż sery się roztopią

Gotowanie Patki
Dorsz pod chrustem 139

delikatne białe mięso :). Dorsz pod chrustem filety z dorsza 5 kromek chleba tostowego 60 g masła natka pietruszki musztarda sól, pieprz Rybę przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą. Pieczywo tostowe zmiksować w blenderze wraz z natką pietruszki i masłem. Wyłożyć na rybę i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (chrust powinien się zarumienić). Artykuł Dorsz

Pieguskowa Kuchnia
Łosoś miodowo-musztardowy z kukurydzą 315

łyżeczkę musztardy sarepskiej. Na średniej wielkości filet wystarczą dwie łyżeczki miodu i musztardy. Dodajemy pół łyżeczki musztardy francuskiej, posiekany świeży rozmaryn. Dodajemy odrobinę oliwy i całość mieszamy. Łososia kroimy na kawałki, umieszczamy na blaszce z papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i dokładnie polewamy przygotowaną glazurą. Pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gdy łosoś

MarcinChef
Kurczak w chipsach 299

chłodne miejsce na jakiś czas. Filety oczyszczamy z błonek i kroimy na nieduże kawałki, bądź paski. Chipsy drobno rozkruszamy (można przemielić na przykład w blenderze, ale wystarczy dokładnie pognieść). Kawałki kurczaka moczymy dokładnie w przygotowanym sosie czosnkowym i obtaczamy w chipsach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze

Gotuj z Rumcajsem
Roladki drobiowe ze szparagami 164

Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Codzienne Gotowanie
Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami 222

Następnie odstawiamy z palnika. Filet z kurczaka myjemy, kroimy w plastry  Obtaczamy w chrupiącej przyprawie do kurczaka-  również użyłam tej przyprawy pierwszy raz jest znakomita, kurczak jest chrupiący i dokładnie przyprawiony Upieczonego kurczaka przekładamy na talerz Rukolę oraz szpinak myjemy Na pitę kładziemy pieczarki, mięso, ser żółty Całość wkładamy do piekarnika na 5-7 minut

Gotowanie Patki
Słodkie bułeczki dyniowe na maślance. Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego. 169

gram dyni umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut. Obieramy i miksujemy na puree. **Mus z pomarańczy. Składniki: 2 pomarańcze i 3 łyżki miodu wielokwiatowego. Ocieram skórkę z pomarańczy, następnie je obieram i filetuję a z resztek wyciskam sok do miseczki. Na patelni karmelizuję filety z pomarańczy z dodatkiem miodu, skórki

Mango Papaja
Uczta morska na talerzu 153

halibut filet dorsz filet  fasola mamut cukinia marchew papryka czerwona seler naciowy czosnek biały pieprz gałka muszkatołowa imbir świeży tarty białe wino sos sojowy Marynata do ryb: pieprz  sól oliwa z oliwek papryczka chilli  rozmaryn kolendra ziarnka Zamarynuj rybę w marynacie, odstaw na bok. Ugotuj ziemniaki na pure. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Warzywa pokrój

AZgotuj!
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 269

rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Filet kroimy na cieńsze płaty. Na desce rozkładamy pierwszy płat, przyprawiamy przyprawą do mięsa, układamy suszone pomidory, grzyby z cebulką i ziołowy ser. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez

VioletoweKucharzenie
Rolada z łososia w szynce parmeńskiej z żółtym ryżem 235

ułożyć ciasno ryż, przykryć drugim filetem. Zawinąć końce filetów pod siebie, zwijając łososia w roladę.Zawinąć szynkę wokół rolady i związać kawałkami sznurka w 6 miejscach. Pod sznurek powciskać listki laurowe. Za pomocą pędzelka posmarować roladę 3 łyżkami oliwy z oliwek.Roladę ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 195°C piekarnika. Piec przez 40 minut. Chwilę

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania