filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:65/172)

Rolada serowa z pieczarkami i tymiankiem 127

polędwiczek z kurczaka wystarczy każdą lekko rozbić tłuczkiem jeśli użyjemy fileta z piersi kurczaka najlepiej każdy rozkroić wzdłuż na dwie części i dopiero wtedy rozbić mięso. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, w misce roztrzepać jajka dodać starty ser oraz majonez, wymieszać. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem który, lekko   posmarować masłem na nią wylać

W garach u Gosi
Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem pleśniowym 304

kostek. Ostrym i cienkim nożem zrobić kieszonkę w połowie wysokości fileta, uważając aby nie przeciąć boków. Wypełnić serem pleśniowym i spiąć szpikulcami do mięsa. Gotowe kieszonki wysmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut (duże piersi piec

Oryginalny smak
Tarta francuska z łososiem i brokułem 180

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki startego sera (mieszanka parmezanu, cheddar/gouda) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Formę na tartę naoliwić lub posmarować masłem. Wyłożyć ciasto francuskie

Jaglusia
Tarta francuska z łososiem i brokułem 173

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki startego sera (mieszanka parmezanu, cheddar/gouda) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Formę na tartę naoliwić lub posmarować masłem. Wyłożyć ciasto francuskie

Jaglusia
Nuggetsy z kurczaka - bez tłuszczu i bardzo chrupiące 227

kukurydzianych, a do tego nie są smażone, ale pieczone w piekarniku ! A do tego idealnie sprawdzą się podane do tego pieczone ziemniaki, (przepis znajdziecie TUTAJ ), surówka z białej kapusty(przepis TUTAJ ) oraz sos czosnkowo-koperkowy (przepis na sos znajdziecie TUTAJ ) :) Nie przedłużając zapraszam po przepis !  Składniki: 1 filet z kurczaka płatki kukurydziane sól pieprz oregano mąka 1 jajko

Gotuj z Mąką
Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami 117

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety płuczemy, osuszamy i przecinamy wzdłuż (nie rozcinając całkiem). Oprószamy solą i pieprzem. Na połowę filetu układamy suszone pomidory pokrojone w paski i ser. Przykrywamy drugą połową. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy olejem z suszonych pomidorów. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 30-35 min. Podajemy z ulubionymi

R'n'G Kitchen
Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem 323

patelni wlać trochę wody, a kiedy zawrze, położyć zawinięte filety. Dusić z jednej strony około 5 minut, a potem przewrócić za pomocą łopatki na drugą stronę. Czas duszenia zależy od grubości ryby. Podlewać wrzątkiem, gdyby woda zdążyła odparować zanim pstrąg będzie gotowy. Buraczka ugotować lub upiec w piekarniku zawijając w folię aluminiową. Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie zgodnie

https:KKuchniaMniam
Kurczak po włosku w sosie Marinara 179

każdej strony oprószamy mięso solą i białym pieprzem. Na każdy filet wykładamy porcję nadzienia ze szpinaku i zwijamy w roladkę. Płatki rozdrabniamy, dodajemy parmezan i mieszamy. Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w w panierce. Tak przygotowane roladki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy przez 25 minut

Wędrówki po kuchni
Pieczony łosoś z wędzonym boczkiem 173

Upały trochę ustąpiły dlatego możemy powoli włączać piekarniki. Dzisiaj na obiad mamy łososia, trochę w innej formie bo z wędzonym boczkiem. Takie połączenie jest świetne, boczek fajnie się wytapia i daje dodatkowy aromat. Znowu mamy proste danie, w którym łączymy różne smaki z powodzeniem. Składniki: filet łososia ok 1 kg porcjujemy na 5 mniejszych plastrów  5 plastrów wędzonego

Niezły Młynek
Pizzerinki pełnoziarniste ze szpinakiem 166

wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1h. 3. Filet kroimy w malutką kostkę, posypujemy bazylią i oregano i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.  4. Wyrośnięte ciasto odrywamy po kawałku, formujemy kulę i palcami rozgniatamy na kształt koła, pozostawiając wyższe brzegi. Przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika wysmarowaną olejem, po czym kolejno: smarujemy koncentratem, posypujemy mozzarellą, kładziemy szpinak

Szefowa kuchni
Tilapia cytrynowa 210

pęczek koperku sól ziołowa 1/2 czerwonej papryki Wykonanie: Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb i solą ziołową. Na rybę układam całe gałązki koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do rybę

Bea(u)ty kitchen
ryba w cieście 105

farsz nam nie wypadl. Na wyciety tulów ryby kladziemy filety rybne, nakladamy pieczarki i wyrównujemy. Walkujemy druga czesc ciasta i za pomoca malej szklanki lub kieliszka wycinamy krazki (to bedzie luska i oko). Nozem wycinamy takze ogon i glowe. Gotowa rybe smarujemy rozklóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika (175o) na okolo 40 minut(), pilnujac by sie nie przypiekla

w mojej kuchni
Śledź w oleju z pieczonymi burakami 209

pieczonymi burakamiSkładniki na 4 porcjeCzas przygotowania: 4 godzinySkładniki:600 g buraków440 g filetów śledzia a la Matjasokoło 1 szklanki maślanki1 cebulaświeżo zmielony pieprzkrem z octu balsamicznego3-4 łyżki oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczeniaWykonanie:Śledzie wkładamy do maślanki i moczymy je przez około 2 godziny*. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, każdego buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na blaszce przez

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka makaronowa z szynką i cebulą w sosie śmietanowym 251

Wierzch zapiekanki posypać pozostałą częścią startej mozzarelli.Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać przez około 10 minut tj. aż ser się całkowicie rozpuści.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób.Szynkę można zastąpić filetem z kurczaka a mozzarellę startym żółtym serem.Śmietanę kremówkę można zastąpić

Gospodyni Miejska
Dorsz zapiekany pod jarmużem i mozzarellą 176

smażeniaolejJarmuż przesmażyć na maśle aby zmniejszył objętość i zmiękł. Filet z dorsza podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć majerankiem. Skropić olejem i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Na każdym kawałku ryby ułożyć trochę przesmażonego na maśle jarmużu. Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na jarmużu. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 C i zapiekać ok 30 minut, az mozzarella

Monia miesza i gotuje
Panierowany kurczak z sosem pomidorowo paprykowym i pesto z jarmużu 128

kurczak to filety z piersi kurczaka oprószone panko wymieszanym z ziołami i parmezanem. Kilku minut na patelni i soczysty panierowany kurczak jest gotowy. Lubię alternatywne panierki do kurczaka . Warto wzbogacić zwykłą tartą bułkę o zioła czy orzechy. Nieco dłużej schodzi się z przyrządzeniem sosu. Do sosu możecie wykorzystać świeże pomidory i paprykę, które ja grilluję w piekarniku zanim(...)sosem. Makaron polany sosem łatwo wymieszać na talerzu, więc dla mnie to żaden problem podać makaron na obiad właśnie w ten sposób. Panierowany kurczak 4 porcje Składniki: 600 g fileta z piersi kurczaka 50 g panka lub innej tartej bułki 30 g parmezanu 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku 1 jajko masło do smażenia

codojedzenia
Dietetyczne leczo pieczone w piekarniku (296 kcal) 247

piekarniku robi się praktycznie samo, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i włożyć do naczynia żaroodpornego. Jest bardzo smaczne i lekkie, idealne na fit obiad. Jeśli całość podzielimy na trzy porcje, to jedna będzie miała tylko 296 kcal. Film do przepisu: Składniki: duża cukinia lub dwie mniejsze (0,5 kg) papryka czerwona papryka zielona cebula 2 filety z piersi kurczaka(...)posiekaną natką pietruszki. Leczo zapiekamy pod przykryciem przez około 40 minut w temp 180 C. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze około 15 minut. Artykuł Dietetyczne leczo pieczone w piekarniku (296 kcal) pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony kurczak z bobem i serem korycińskim 224

piersi z kurczaka 1 szklanka bobu ok 100 g sera korycińskiego naturalnego sól pieprz czarny 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego 1 cebula biała 1 ząbek czosnku garść świeżego tymianku Filety z kurczaka naciąć w połowie nie przecinając do końca, tak aby powstały głębokie kieszonki. Natrzeć solą i pieprzem czarnym. Odstawić. Bób ugotować w wodzie z dodatkiem soli i szczypty(...)rozgnieciony czosnek. Wlać przecier pomidorowy, doprawiając solą i pieprzem. Dusić do uzyskania gęstego sosu, a pod koniec duszenia dodać świeży tymianek. Sosem polać po mięsie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C. Piec przez 40 min, co jakiś czas polewać sosem po kurczaku. Po upieczeniu odstawić na około 5 min, zanim mięso pokroimy. Smacznego :)   Do dania użyłam sera

https:KKuchniaMniam
Rozgrzewający łosoś skąpany pod puszystą ziołową pierzynką :) 157

tylko :) chodziłam, myślałam i w końcu coś z tego wyszło, tym czymś był łosoś w wersji z ziołami, a wszystko skąpane w ziołowo- śmietankowej delikatnej pierzynce i zapieczone w piekarniku. Wczoraj wieczór zrobiłam go jako kolację dla mojej rodziny, ale wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że trzeba kupić kolejną porcję łososia i przyrządzić go znowu. Wyszedł naprawdę pyszny. Trzeba przyznać, że porcja(...)łyżeczka soli 2 łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu 1/3 łyżeczki pieprzu Cayenne 1 łyżeczka natki świeżej pietruszki 1 łyżeczka natki świeżego koperku Umyty filet z łososia porcjujemy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę i jajka umieszczamy w wysokim naczyniu, po czym dodajemy przeciśnięty lub bardzo drobno pokrojony czosnek, poszatkowaną natkę pietruszki, koperek

Smakowy Raj
Łosoś na dzikim ryżu z awokado 218

dzikim ryżu z dodatkiem awokado. Smakuje pysznie i choć spędzicie o wiele mniej czasu w kuchni niż zwykle i tak wszyscy się najedzą! Składniki: ( Dwie porcje ) 30 dag fileta z łososia Marynata: 50 ml soku z limonki 3 łyżki oliwy Szczypta zielonej przyprawy do ryby 1 łyżka startego świeżego imbiru Sól do smaku 20 dag kolorowego ryżu 1 awokado(...)oliwą solą i pieprzem , polać łososia z każdej strony, posypać przyprawą do ryby, odłożyć na godzinę do lodówki.  Po tym czasie  włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika , piec  15 minut, trzymać w cieple do momentu zrobienia ryżu. Ryż ugotować na sypko jak w przepisie na opakowaniu, do lekko ciepłego  dodać obrane i pokrojone w kostkę

Wanilia i Kardamon