filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:64/172)

Makaron z groszkiem i łososiem 132

groszkiem Składniki: na 4 porcje 250 g makaronu 600 g fileta z łososia 200 g zielonego groszku, mrożony 2 łyżki migdałów 1 ząbek czosnku 5 listków mięty pieprzowej 5 listków bazylii 50 ml oliwy sól do smaku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 5 łyżek utartego parmezanu Nastaw piekarnik na 250ºC na funkcję grillową. Oprósz łososia solą, papryką i pieprzem

codojedzenia
DEWOLAJ W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 300

odparują. Panierka : Płatki kukurydziane rozdrabniamy, mieszamy z mąką i papryką. Filety przykrywamy folią, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawami z obu stron. Rozkładamy pieczarki, posypujemy serem, zwijamy w roladkę. Odkładamy do lodówki na 30 minut. Panierujemy najpierw w jajku, potem płatkach. Smażymy na patelni ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 3 minuty

słodki bratek
SAŁATKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM 180

SKŁADNIKI: Mięso 500 g fileta z kurczaka Przyprawy:wegeta, papryka czerwona, czosnek, pieprz Sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu Sałatka 40 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowego 1 por PRZYGOTOWANIE:  Kurczaka myję i przyprawiam. Piekę w piekarniku przez 45 min w 180 stopniach miedzy czasie pora myję i obieram a następnie kroję drobno

Gotowanie Patki
NUGGETSY MARYNOWANE W SOSIE MIĘTOWYM 159

sezam do panierowania  sos miętowy sól pieprz  Wykonanie: Filet podziel na mniejsze 3-4 cm kawałki. Przeciśnięty przez praskę czosnek połącz z sosem miętowym, solą i pierzem i zamarynuj kawałki indyka. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Kawałki mięsa posyp sezamem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40-45 minut. Smacznego

Kukuleczki
Ryba pieczona z warzywami 166

podgotować przez kilka minut. Po za tym ryba z piekarnika ma o wiele lepszy smak od ryby smażonej na patelni i nie zostawia zapachu w całym mieszkaniu. Więc jak nie lubić tego dania skoro ma same plusy.   Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!!   Składniki: 0,5 kg fileta z ryby może być ze skórą ( ja użyłam dorsza

Passion of Cooking
Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej 233

skórkę cytrynową, do smaku dodać odrobinę soli i pieprzu. Filet łososia podzielić na dwa kawałki i wrzucić do marynaty. Dokładnie wymieszać aby pokryła rybę. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie łososia przełożyć na folię aluminiową, ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 30 minut. Ananasa pokroić

Monia miesza i gotuje
Pierś z kurczaka w chipsach 131

smaczny obiad? Spróbuj przygotować pierś z kurczaka w piekarniku z panierką z chipsów. Wystarczy obtoczyć mięso w mące, jajku, a następnie w drobno pokruszonych chipsach i włożyć je do piekarnika na 40-45 minut. Efekt końcowy jest bardzo smaczny. Osobiście użyłem chipsów paprykowych znanej marki, ale myślę, że świetnie sprawdzą się także chipsy solone lub jakiekolwiek inne, które lubicie. Gorąco(...)sprawdzić ten przepis, bo naprawdę warto! Oczywiście klasycznie pierś z kurczaka podałem z miksem sałat i sosem. Możecie także spróbować połączyć ją z pieczonymi ziemniaczkami, czy frytkami. Składniki 2 filety z kurczaka 100 g chipsów 1 jajko 1/4 szklanki mąki Sól, pieprz Tłuszcz do natłuszczenia naczynia żaroodpornego (np. oliwa, olej kokosowy) Do podania np. miks sałat ulubiony sos, ketchup

Programista w kuchni
Pierś z kurczaka w chipsach 146

smaczny obiad? Spróbuj przygotować pierś z kurczaka w piekarniku z panierką z chipsów. Wystarczy obtoczyć mięso w mące, jajku, a następnie w drobno pokruszonych chipsach i włożyć je do piekarnika na 40-45 minut. Efekt końcowy jest bardzo smaczny. Osobiście użyłem chipsów paprykowych znanej marki, ale myślę, że świetnie sprawdzą się także chipsy solone lub jakiekolwiek inne, które lubicie. Gorąco(...)sprawdzić ten przepis, bo naprawdę warto! Oczywiście klasycznie pierś z kurczaka podałem z miksem sałat i sosem. Możecie także spróbować połączyć ją z pieczonymi ziemniaczkami, czy frytkami. Składniki 2 filety z kurczaka 100 g chipsów 1 jajko 1/4 szklanki mąki Sól, pieprz Tłuszcz do natłuszczenia naczynia żaroodpornego (np. oliwa, olej kokosowy) Do podania np. miks sałat ulubiony sos, ketchup

Programista w kuchni
ŁOSOŚ NA PARZE z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ i SURÓWKĄ 189

analogicznie do mojego łososia z dodatkiem praktycznie samych warzyw. Super opcja dla diabetyków – smacznie, zdrowo, niskowęglowodanowo, więc cukier po obiedzie nie powinien podskoczyć. Danie można przygotować w piekarniku, w parowarze, garnku z sitkiem czy w bambusowym pojemniku do parowania. Składniki na 2 porcje : 300g łososia atlantyckiego (u mnie skórą) kilka plasterków sparzonej i wyszorowanej wcześniej cytryny 3 ząbki czosnku(...)papierowym i pokroić na porcje. Można zdjąć skórę z surowej ryby, ale od gotowej porcji skóra bardzo łatwo odchodzi, więc ja nie zdejmuję, jeśli porcją jest po prostu kawałek fileta. Do naczynia żaroodpornego lub na sitko do parowania ułożyć pokrojone porcje. Obsypać gruboziarnistą solą, dorzucić rozgniecione ząbki czosnku (bez obierania), gałązki rozmarynu i tymianku, na wierzchu ułożyć plasterki cytryny

Dietolog
ŁOSOŚ NA PARZE z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ i SURÓWKĄ 192

analogicznie do mojego łososia z dodatkiem praktycznie samych warzyw. Super opcja dla diabetyków – smacznie, zdrowo, niskowęglowodanowo, więc cukier po obiedzie nie powinien podskoczyć. Danie można przygotować w piekarniku, w parowarze, garnku z sitkiem czy w bambusowym pojemniku do parowania. Składniki na 2 porcje : 300g łososia atlantyckiego (u mnie skórą) kilka plasterków sparzonej i wyszorowanej wcześniej cytryny 3 ząbki czosnku(...)papierowym i pokroić na porcje. Można zdjąć skórę z surowej ryby, ale od gotowej porcji skóra bardzo łatwo odchodzi, więc ja nie zdejmuję, jeśli porcją jest po prostu kawałek fileta. Do naczynia żaroodpornego lub na sitko do parowania ułożyć pokrojone porcje. Obsypać gruboziarnistą solą, dorzucić rozgniecione ząbki czosnku (bez obierania), gałązki rozmarynu i tymianku, na wierzchu ułożyć plasterki cytryny

Dietolog
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 225

rożnych przepisów. Wyszły bardzo smaczne, delikatne, rozpływają się w ustach, a to dlatego, że są prużone w delikatnym serowym sosie lekko ostrym. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 roladki w piekarniku po połowie czasu najlepiej przewrócić na drugą stronę Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 300 g. pieczarek cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka sól,pieprz Składniki(...)100g sera pleśniowego typu błękitny lazur 200g serka topionego 1 szkl. mleka 1/2 szkl wytrawnego białego wina 4 łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą sól  pieprz Etapy przygotowania Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki

Kubki smaku
Pieczony łosoś z kiszoną kapustą curry 230

jest podawana z sandaczem w majeranku.  Ja postawiłam na łososia, którego upiekłam z cytryną i kolendrą. Bardzo, ale to bardzo polecam Wam to połączenie :) SKŁADNIKI Ryba: 600 g fileta z łososia 1 cytryna sól morska pieprz cytrynowy kilkanaście gałązek kolendry oliwa z oliwek  Kiszona kapusta curry: 200 g kiszonej kapusty - posiekanej 2 szalotki - drobno posiekane 1 ząbek(...)imbiru 150 ml mleczka kokosowego 50 ml śmietanki 30 %  1 łyżeczka miodu sok i skórka starta z 1 limonki sól biały mielony pieprz 2 łyżka posiekanej kolendry PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (termoobieg). Z łososia zdejmujemy skórę, wyciągamy ewentualne ości i kroimy na 4 porcje. Każdą doprawiamy solą i cytrynowym pieprzem. Układamy na kawałkach folii aluminiowej. Sparzoną cytrynę

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka gyros z makaronem 131

Zapiekanka gyros z makaronem Szybka, pyszna i kolorowa zapiekanka na obiadek, imprezę albo uroczystość rodzinną. Bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka przyprawa do gyrosa 200g makaronu świderki 10 dkg pieczarek 1 cebula 1 puszka mieszanki warzywnej (groszek, kukurydza, marchew, fasola) 20 dkg żółtego sera olej do smażenia Sos: 2 łyżki majonezu(...)wykładamy pieczarki podsmażone z cebulką *** *** Całość przykrywamy drugą częścią makaronu i polewamy pozostałym sosem *** *** Na wierzchu zapiekanki wykładamy starty na tarce o dużych oczkach ser żółty *** *** Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i zapiekamy przez 30 minut *** *** Do zapiekanki polecam podać domowy sos czosnkowy *** *** Przepis na pyszny sos czosnkowy znajdziecie TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY

Blog z Apetytem
Rolada serowa z pieczarkami i tymiankiem 127

polędwiczek z kurczaka wystarczy każdą lekko rozbić tłuczkiem jeśli użyjemy fileta z piersi kurczaka najlepiej każdy rozkroić wzdłuż na dwie części i dopiero wtedy rozbić mięso. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, w misce roztrzepać jajka dodać starty ser oraz majonez, wymieszać. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem który, lekko   posmarować masłem na nią wylać

W garach u Gosi
Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem pleśniowym 304

kostek. Ostrym i cienkim nożem zrobić kieszonkę w połowie wysokości fileta, uważając aby nie przeciąć boków. Wypełnić serem pleśniowym i spiąć szpikulcami do mięsa. Gotowe kieszonki wysmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut (duże piersi piec

Oryginalny smak
Tarta francuska z łososiem i brokułem 180

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki startego sera (mieszanka parmezanu, cheddar/gouda) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Formę na tartę naoliwić lub posmarować masłem. Wyłożyć ciasto francuskie

Jaglusia
Tarta francuska z łososiem i brokułem 173

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki startego sera (mieszanka parmezanu, cheddar/gouda) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Formę na tartę naoliwić lub posmarować masłem. Wyłożyć ciasto francuskie

Jaglusia
Nuggetsy z kurczaka - bez tłuszczu i bardzo chrupiące 227

kukurydzianych, a do tego nie są smażone, ale pieczone w piekarniku ! A do tego idealnie sprawdzą się podane do tego pieczone ziemniaki, (przepis znajdziecie TUTAJ ), surówka z białej kapusty(przepis TUTAJ ) oraz sos czosnkowo-koperkowy (przepis na sos znajdziecie TUTAJ ) :) Nie przedłużając zapraszam po przepis !  Składniki: 1 filet z kurczaka płatki kukurydziane sól pieprz oregano mąka 1 jajko

Gotuj z Mąką
Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami 117

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety płuczemy, osuszamy i przecinamy wzdłuż (nie rozcinając całkiem). Oprószamy solą i pieprzem. Na połowę filetu układamy suszone pomidory pokrojone w paski i ser. Przykrywamy drugą połową. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy olejem z suszonych pomidorów. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 30-35 min. Podajemy z ulubionymi

R'n'G Kitchen
Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem 323

patelni wlać trochę wody, a kiedy zawrze, położyć zawinięte filety. Dusić z jednej strony około 5 minut, a potem przewrócić za pomocą łopatki na drugą stronę. Czas duszenia zależy od grubości ryby. Podlewać wrzątkiem, gdyby woda zdążyła odparować zanim pstrąg będzie gotowy. Buraczka ugotować lub upiec w piekarniku zawijając w folię aluminiową. Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie zgodnie

https:KKuchniaMniam
Kurczak po włosku w sosie Marinara 179

każdej strony oprószamy mięso solą i białym pieprzem. Na każdy filet wykładamy porcję nadzienia ze szpinaku i zwijamy w roladkę. Płatki rozdrabniamy, dodajemy parmezan i mieszamy. Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w w panierce. Tak przygotowane roladki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy przez 25 minut

Wędrówki po kuchni
Pieczony łosoś z wędzonym boczkiem 173

Upały trochę ustąpiły dlatego możemy powoli włączać piekarniki. Dzisiaj na obiad mamy łososia, trochę w innej formie bo z wędzonym boczkiem. Takie połączenie jest świetne, boczek fajnie się wytapia i daje dodatkowy aromat. Znowu mamy proste danie, w którym łączymy różne smaki z powodzeniem. Składniki: filet łososia ok 1 kg porcjujemy na 5 mniejszych plastrów  5 plastrów wędzonego

Niezły Młynek
Pizzerinki pełnoziarniste ze szpinakiem 166

wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1h. 3. Filet kroimy w malutką kostkę, posypujemy bazylią i oregano i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.  4. Wyrośnięte ciasto odrywamy po kawałku, formujemy kulę i palcami rozgniatamy na kształt koła, pozostawiając wyższe brzegi. Przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika wysmarowaną olejem, po czym kolejno: smarujemy koncentratem, posypujemy mozzarellą, kładziemy szpinak

Szefowa kuchni
Tilapia cytrynowa 210

pęczek koperku sól ziołowa 1/2 czerwonej papryki Wykonanie: Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb i solą ziołową. Na rybę układam całe gałązki koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do rybę

Bea(u)ty kitchen
ryba w cieście 105

farsz nam nie wypadl. Na wyciety tulów ryby kladziemy filety rybne, nakladamy pieczarki i wyrównujemy. Walkujemy druga czesc ciasta i za pomoca malej szklanki lub kieliszka wycinamy krazki (to bedzie luska i oko). Nozem wycinamy takze ogon i glowe. Gotowa rybe smarujemy rozklóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika (175o) na okolo 40 minut(), pilnujac by sie nie przypiekla

w mojej kuchni
Śledź w oleju z pieczonymi burakami 209

pieczonymi burakamiSkładniki na 4 porcjeCzas przygotowania: 4 godzinySkładniki:600 g buraków440 g filetów śledzia a la Matjasokoło 1 szklanki maślanki1 cebulaświeżo zmielony pieprzkrem z octu balsamicznego3-4 łyżki oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczeniaWykonanie:Śledzie wkładamy do maślanki i moczymy je przez około 2 godziny*. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, każdego buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na blaszce przez

Kulinarne przygody Gatity