filet z kurczaka w marynacie - 235 przepisów (strona:5/16)

Piersi w marynacie egzotyczno europejskiej wypełnione serem 97

francuskiej 100 g zielonej pasty curry 3 łyżki sosu tajskiego słodko-pikantnego  Składniki: 1 kg piersi z  kurczaka płatki owsiane ser żółty Przygotowanie: Piersi dzielimy na pół tak aby otrzymać dwa cienkie filety. Filety zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia smażymy je na patelni wyłożonej papierem do pieczenia. Dzięki tej metodzie

ClauditteMissCooking
Roladki z kurczaka z mozzarellą i pomidorem 265

podłużne pomidory 1 duża kulka mozzarelli Przygotowanie: Filet z kurczaka oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym, można rozciąć na pół przez środek, a następnie rozbić.  Do miseczki wlewamy oliwę  i dodajemy do niej obie kostki bulionowe.  Całość mieszamy  a następnie maczamy w marynacie filety.  Pomidorki obieramy i kroimy na plasterki, ser mozzarella kroimy na plasterki(...)filecie wyciągniętym z marynaty układamy plasterek pomidora na nim plasterek sera, ponownie pomidor i ser.  Całość zwijamy w rulonik z podsmażamy na patelni do zrumienienia z każdej strony.  Następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy 5 minut. Testowany zestaw pomógł przygotować pyszny obiadek. Kurczak był soczysty i bardzo łatwo go przygotować, nie potrzebujemy dodatkowych przypraw

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą 159

piekarnika i zapominamy o nim a pyszne mięsko robi się samo :)   SKŁADNIKI:   70-80 dag schabu (można zastąpić szynką lub filetem z kurczaka albo indyka*) ulubiona przyprawa do wieprzowiny (u mnie wymieszana z Marynatą Staropolską ) olej do marynaty 1/2 papryki czerownej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 2 marchewki 1 cebula 25 dag pieczarek 3 łyżki Keczupu Kieleckiego

Kto ugości moich gości?
Meksykańskie burgery z grillowanym limonkowym kurczakiem 169

kolejną godzinę. Po tym czasie każdą bułkę smarujemy jajkiem, obsypujemy sezamem. Pieczemy przez około 15 minut w 200*C. Marynowany kurczak: Filet z kurczaka kroimy w paski. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Układamy w pojemniku. Przygotowujemy marynatę. Mieszamy oliwę, ostrą i słodką czerwona paprykę, zioła prowansalskie i sok z limonki. Wylewamy na kurczaka, zamykamy i odstawiamy na jakiś czas

VioletoweKucharzenie
Marokańskie kebaby z kurczaka z dipem z awokado Jamiego Olivera 380

przepisy na klasyczne dania zainspirowane podróżami autora. Z pewnością zainspirują także was do kulinarnych eksperymentów.  Składniki: 500 g mięsa z kurczaka (filet z piersi lub udek) 4 chlebki arabskie lub pita 1 cytryna pokrojona na cząstki Marynata: kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka, obrany i drobno starty 1 łyżka pikantnej papryki w proszku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej(...)nasion, drobno posiekana mały pęczek kolendry lub pietruszki, drobno posiekany 2 łyżki oliwy sok z 1 cytryny Przygotowanie: W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę oraz sporą szczyptę soli i pieprzu. Mięso kurczaka kroimy na małe kawałki i obtaczamy w marynacie. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut (lepiej dłużej). Przygotowujemy dip. Owoce awokado

Smakowity Blog Kulinarny
KANAPKA Z KURCZAKIEM – WIEDŹMIN – kurczak marynowany w piwie stout 232

GRILLOWANIE/SMAŻENIE KURCZAKA (14-15 min) Filety z kurczaka kładziemy posmarowaną stroną na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej), uprzednio lekko wysmarowaną tłuszczem i smażymy mięso ok. 5 min na średnim ogniu. Następnie smarujemy surową stronę filetów marynatą, obracamy je i smażymy 4 min. Ze względu na to, iż filety są smażone w całości, w środku mogą być jeszcze surowe(...)patelni, bo wypłyną Wam soki i mięso nie będzie już tak soczyste). Pod koniec smażenia podlewamy filety kilkoma łyżkami wody (będzie skwierczeć i dymić), potrząsamy patelnią, a następnie przykrywamy pokrywką, zmniejszamy gaz do minimum, dusimy 1 min, a następnie wyłączamy palnik. Odkrywamy kurczaka, ściągamy go z patelni i przenosimy na talerz. 5 . GRILLOWANIE PIECZAREK I CHLEBA

Nerds Kitchen
Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką 328

spotkanie grillowe w gronie rodziny i przyjaciół.  Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka - około 300 g około 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej marynata: 50 ml oleju sól i pieprz 1 duży ząbek czosnku PRZYGOTOWANIE: Filet myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w poprzek na około 2 cm plastry (wyszło mi 8 szt). Do miseczki wlewamy(...)olej, dodajemy sól, pieprz i przeciśnięty czosnek - mieszamy. Do powstałej marynaty wkładamy kąski kurczaka i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Następnie na plastrze szynki szwarcwaldzkiej układamy kąsek kurczaka i otulamy go dokładnie szynką - spinamy wykałaczkami.  Grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka - kilkanaście minut z dwóch stron.  Kąski mają być rumiane, można przykryć na kilka minut folią aluminiową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Drobiowe roladki z wędzoną newellą 182

kozim w towarzystwie mieszanki sałat (polecamy tą z radicchio, o lekko orzechowym smaku), skropionym słodko kwaśnym dressingiem. Składniki 4 filety z udek kurczaka 1 opakowanie wędzonej newelli (200 g) 150 g koziego sera (roladka) mieszanka sałat garść pestek dyni Marynata: 50 ml oliwy z suszonych pomidorów 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1 ząbek czosnku Dressing: 70 ml oliwy z oliwek(...)ocet, miód i musztardę mieszamy do połączenia wszystkich składników. Skrapiamy nim sałatę. Pestki z dyni prażymy na suchej patelni. Roladki kroimy na plasterki i układamy na talerze, raz plasterek kurczaka, raz koziego sera. Całość posypujemy uprażonymi pestkami dyni. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
NAAN Z KURCZAKIEM NA OSTRO I WARZYWAMI 461

wiele lepsze niż kebab, a co! :D Soczysty kurczak doprawiony na ostro, tradycyjnymi indyjskimi przepisami, podany właśnie z chlebkami naan oraz świeżymi warzywami jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i prowiant na piknik. Spróbujcie! Gwarantuję , że będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * chlebki naan – przepis na blogu MARYNATA: * jogurt naturalny – 2 łyżki * garam masala – 1 łyżeczka * chili(...)łyżka * zielone chili – 1 szt DODATKOWO: * filet z kurczaka – 250 g * cebula – 1 szt * pomidor – 1 szt * papryka żółta – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jogurt mieszamy z garam masala, chili, solą, sokiem z cytryny, świeżą kolendrą i posiekaną zieloną chili. Oczyszczonego kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy marynatą, zawijamy folią i wkładamy do lodówki ( im dłużej

Ostra na Słodko
Kurczak marynowany na słodko z puree ziemniaczano -dyniowym 252

POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1/ Kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i każdą pierś przecinamy przez środek na dwa cienkie filety. W misce łączymy musztardy, miód, sos sojowy i olej. Kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania puree. 2/ Dynię kroimy na pół księżyce, pestki wyrzucamy, przy pomocy obieraczki pozbywamy się

My Culinary Art
Grillowane filety z kurczaka z truskawkami 168

rozmaryn 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki sok z połowy limonki Filety z kurczaka, przekroić na pół. Rozbić. Posypać solą i pieprzem. W miseczce wymieszać oliwę ze słodką i ostrą papryką, pokrojonym rozmarynem i wyciśniętym sokiem z limonki. Natrzeć marynatą filety. Odstawić do lodówki na 30-60 min. Sos balsamiczny z truskawkami: 2,5 łyżki octu

Moja Galeria Smaku
Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską 208

Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską Składniki: 500 g filetów z podudzia kurczaka 2 cebule 1 marchewka 200 g zielonej fasolki szparagowej 150 g suszonej śliwki szydłowskiej bez pestek 1 puszka pokrojonych pomidorów bez skórki ok. 200 ml bulionu sól oliwa do smażenia  Marynata do mięsa: 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry(...)Wykonanie: Mięso płuczemy, osuszamy i każdy filet kroimy na 2 części. W misce mieszamy składniki marynaty i dokładnie obtaczamy nią mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny. Ja marynuję cała noc. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kurczaka do lekkiego zbrązowienia. Mięso

Kulinarne przygody Gatity
Roladki z Bekonem w sosie Porzeczkowym 190

sól pieprz słodki sos chili sos: 0,5 słoiczka dżemu porzeczkowego 1 łyżeczka octu winnego 2 łyżki masła sól pieprz Przygotowanie: filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na 3-4 części, wrzucamy do miseczki przygotowujemy marynatę- goździki oraz tymianek ucieramy w moździerzu, mieszamy z 2 łyżkami oleju oraz 2 łyżkami miodu, zalewamy kawałki kurczaka, odstawiamy na około

Luźna Kuchnia
Grillowana Pierś z Kurczaka w Zarąbistej Marynacie :) 13754

łyżka listków świeżego tymianku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego Biooil Wykonanie: Fileta z kurczaka opłukać, osuszyć. Przeciąć wzdłuż na dwa cienkie filety o grubości około 1/2 cm. W miseczce wymieszać pozostałe składniki i natrzeć powstałą marynatą mięso. Odstawić na około 30 minut do zamarynowania. Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową i smażyć na niej

Blondynka Gotuje
Danie główne – Grillowane filety z kurczaka z suszonymi pomidorami w ziołach 217

Przy takim daniu kiełbasa z grilla może schować się tam, gdzie schowa się karkówka :) Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka ½ słoiczka pomidorów marynowanych w oleju z ziołami (około 10 połówek pomidorów) 3 łyżki oleju z marynowanych pomidorów oraz zioła z marynaty 1 łyżeczka granulowanego czosnku 4 listki świeżej bazylii (ewentualnie suszonej) 4 listki świeżego oregano (ewentualnie suszonego) sól świeżo

Trzeci talerz