sobie dzienną porcję warzyw, same plusy :) Składniki: 200 g chleba razowego 100 g cukinii 100 g czerwonej papryki 100 g świeżego brokułu 250 g sera feta 4 jajka 200 ml mleka lub śmietany 18% 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: chleb kroimy w kostkę
Niezły Młynekfigami to moja ulubiona. Bardzo lubię figi, w ogóle mieszać owoce z wędliną. Wtedy stawiam na pyszne wyroby jak szynka prosciutto. Sałatka jest delikatna w smaku. Zamiast intensywnej fety wybrałam tym razem delikatniejsze chevre. Całość polałam najprostszym na świecie dressingiem na bazie balsamicznego octu. Lubicie lekkie sałatki do pracy lub na kolację?Super! Polecam zatem sałatkę z brokułami, orzechami
codojedzeniaświeżego szpinaku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 100 g ryżu 1/4 łyżeczki kuminu 1 łyżka suszonej mięty sok z 1/2 cytryny 5 łyżek jogurtu greckiego kilka cienkich plasterków fety lub sera bałkańskiego kilka listków świeżej mięty sól oliwa Wykonanie: Ugotować kurczaka w wodzie (można dodać włoszczyznę lub bulionetkę). Mięso oddzielić od kości i odłożyć. Wywar również odstawić
zadanie-gotowanieDziś kolejna sałatka z dodatkiem owoców, padło na truskawki. Smakuje naprawdę dobrze! A zatem smacznego! Składniki; 15 dag rukoli garść pomidorków koktajlowych 15 dag truskawek 10 dag sera feta Sos; 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 łyżeczka syropu klonowego odrobina soli i pieprzu 2 łyżeczki octu jabłkowego Przygotowanie; Rukole, pomidorki i truskawki myjemy. Następnie na talerzu rozkładamy rukolę
Radość kipiąca uśmiechem.który z powodzeniem można dodawać do sałatek i koktajli. Większe należy dokładnie oczyścić, także z łodyżek. Szpinak surowy, drobnolistny, świetnie nadaje się do sałatek z dodatkiem serów pleśniowych, oscypka, fety czy parmezanu. Prawdziwym rarytasem jest sałatka z dodatkiem świeżych truskawek, skropiona octem balsamicznym czy glassą balsamiczną, pokruszona po wierzchu serem kozim. Szpinak doskonale sprawdza się jako farsz
Moja smaczna kuchniasosem winegret Ta sałatka powstała w mojej głowie spontanicznie. Doskonale nadaje się do dań mięsnych, albo jako samodzielna przekąska na lunch, bądź kolację. Z dodatkiem sera koziego lub feta, sałatka smakuje jeszcze lepiej! Jest naprawdę lekka i wyborna w smaku, dzięki dressingowi i pomarańczy. SKŁADNIKI: 1 opakowanie sałaty roszpunka 1 dojrzałe awokado pęczek rzodkiewki połowa słodkiej pomarańczy
Calzonella.comczęsto, aż sałata zwiędnie. Podajemy na ciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa, na kolację, do ryżu lub kaszy. Dobrze smakuje też posypana słonecznikiem i kawałkami sera feta
Kucharzycabyć afrykańska temperatura... zobaczymy... Póki co mam dla Was sałatkę idealną na lato - orzeźwiającą, lekką, pyszną... jej dodatkowym atutem jest to, że może cie ją wzbogacić dodatkiem sera feta, tuńczyka, lub smażonego kurczaka... i nadal będzie pyszna... :-) SKŁADNIKI 1 sałata lodowa 1 pęczek rzodkiewek 3 średnie pomidory 3 średnie ogórki koperek i kiełki rzodkiewki w dowolnej ilości
Czary - gary w kuchnipomidorów 3 - 4 łyżki oliwy, którą były zalane pomidory 75 g ziaren słonecznika 75 g pestek dyni sól, pieprz słodka mielona papryka ostra mielona papryka (dosłownie odrobina) ser feta lub parmezan (w zależności co bardziej Wam smakuje) Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Fileta kroimy w kostkę, posypujemy paprykami, solą, pieprzem i odstawiamy na ok. 30 minut
Czary - gary w kuchniDziś zapraszam Was na lekką sałatkę! sezon bikini chyba czas zacząć - zatem czas na lekkie dania. Kto chętny? Składniki; 15 dag rukoli 1 dojrzałe mango 10 dag sera feta Sos; 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 łyżeczka syropu klonowego odrobina soli i pieprzu 2 łyżeczki octu jabłkowego Przygotowanie; Sałatę umyć i wyłożyć na talerz, mango
Radość kipiąca uśmiechem.serwują domowy, własnym sumptem przygotowywany, kompot owocowy . Szklanica pysznego trunku tylko 5 PLN . Na pierwszy ogień poszły tzw. pierogi z wody Zamówiłam gotowane pierogi z boczniakiem, cebulą, czosnkiem, serem feta i okrasą. Odpłatnośc 21 PLN , choć w ramach Weekendu za pół ceny wyjątkowo kosztowały połowę tego Nie zawiodłam się ich smakiem! Grubo nadziane, z intensywnym posmakiem boczniaka
Grunt to przepis!plastry schabu 200 g szpinaku pół małej cebuli 1-2 ząbki czosnku 50 g sera feta sól pieprz majeranek oregano bazylia mąka do panierowania Szpinak rozmrożony przysmażamy na patelni na łyżce oleju z cebulą i czosnkiem, do momentu aż odparuje. Kiedy przestygnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie mieszamy z rozgniecionym serem. Schab rozklepujemy
Gotowanie jest łatwelunch do pracy. Zapraszam do wypróbowania i podzielenia się opinią .Smacznego. SKŁADNIKI 1 cebula 1 ogórek świeży 5 rzodkiewek 1/4 główki sałaty lodowej 1 opakowanie sera feta typ Grecki pieprz,sól 1 łyżki oleju lub oliwy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1.Warzywa myjemy,obieramy,kroimy w kostkę. 2.Ser rwiemy drobno. 3.Sałatę kroimy w paski. 4.Wszystko ze sobą
Gotowanie Patkisię znalazło pod ręką a ze dobrze smakuje to przekazuje Wam przepis. składniki: 1 średnia główka sałaty lodowej 350 g wędzonej piersi z kurczaka 200 g sera sałatkowego typu feta 250 g pomidorków cherry 1 mała puszka czerwonej fasoli sos 8 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka pikantnego keczupu 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano zioła
Monia miesza i gotujepomarańczą SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka, 1 główka sałaty rzymskiej, 1/2 puszki kukurydzy, 1 pomidor, 1 mała zielona papryka, 1/2 czerwonej cebuli, 1/2 pomarańczy, 200 g sera typu feta, 1 łyżka przyprawy do kurczaka, 2 łyżki oliwy z oliwek Sos: 1/2 szkl. jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz papryka słodka w proszku, 1 ząbek czosnku WYKONANIE
słodki bratek