słoiczki papryczek czereśniowych 100 g sera feta oliwki oregano bazylia 2-3 ząbki czosnku świeża lub suszona bazylia oliwa z oliwek Papryczki wydrążamy malutką łyżeczką, ser kroimy w kostkę i napychamy do każdej papryczki do pełna uciskając. Układamy je w szklanym naczyniu, dodając plasterki czosnku i ziół. Zalewamy oliwą i odstawiamy w chłodne miejsce
Gotowanie jest łatwesmiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polędwiczkę , która odpoczęła w trakcie przyrządzania sosu , kroimy na równej wielkości kawałki i podajemy skropioną sosem . Świetnym dodatkiem jest sałatka z buraczków , fety i orzechów w miodzie . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Polędwica wieprzowa w miodzie pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżywiele pracy i wysiłku! Schab w sosie śliwkowym Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej Pieczone udka z kurczaka Sałatka ziemniaczana Kurczak a la Stroganow Polędwiczki z suszonymi pomidorami i serem feta Kurczak w sosie karmelowym z nerkowcami Wołowina w pomarańczach
Kulinarne Inspiracjemąki 350 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Sól ,pieprz Olej do głębokiego smażenia Dodatkowo: Kwaśna śmietana 18% Żółty ser, tarty Papryka Czerwona cebula Ser feta Ewentualnie coś zupełnie innego, co lubicie ,ale śmietana i ser musi być – tak jest w oryginale. Drożdże z cukrem i szklanką ciepłego mleka wymieszać ,do rozpuszczenia drożdży
Ladylaura.menu. Oprócz pizzy jest także bogata oferta zestawów obiadowych. Zdecydowanie polecam! Przedstawiam Wam trzy wybrane (rewelacyjne) dania: Pizza Carbonara Sos pomidorowy, Pieczarki, Oregano, Ciasto firmowe, Ser, Boczek, Brokuły, Ser feta Przysmak grillowany Schab soute zapiekany z boczkiem, pieczarkami, selerem, ogórkiem kiszonym i czosnkiem. Ziemniaki gotowane Enchilada drobiowa z serem Więcej informacji na stronie: http://pizzeria-marco-zabierzow.pl/menu
Karola gotujebazylia sos buraczkowy: 1 burak średni upieczony albo gotowany 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki oliwy farsz: 1/2 pęczka botwinki 2 buraki pieczone 5 dkg sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek przyprawa do pizzy koper do posypania Do miski przekładam drożdże, wlewam letnią wodę około 1/3 szklanki, dodaję łyżkę mąki, cukier i zarabiam zaczyn. Odstawiam
wesoła kuchniaSałatka grecka to bardzo popularna sałatka. Zaprezentowana dziś sałatka nawiązuje tylko do greckiej. Odkąd kupuję krajankę twarogową od zaprzyjaźnionych gospodarzy dodaję ją zamiast fety do wielu tego typu potraw. Uważam, że najlepiej korzystać z lokalnych zdrowych i świeżych produktów. Sałatka w stylu greckim 200 g białego sera (krajanka) 150 ml jogurtu 1 długi ogórek 2 pomidory 1/2 szklanki siekanych
Gotuj Sam!konopny, oliwa z oliwek i wiele innych. Znajdziecie tutaj chyba każdy możliwy olej i oliwę. Nie wiecie do czego ich używać? Zapytajcie - Pani Oliwka to skarbnica wiedzy. Ser feta - miałam okazję spróbować koziego. W prawdziwej sałatce greckiej, z prawdziwymi i pysznymi oliwkami to prawdziwa poezja. Ma całkiem inny smak niż "sklepowy". Jet lekko kwaśny, nie aż tak słony
Czarnawisienkanajdroższych restauracjach, dlatego dziś u mnie na lunch ekskluzywne wegetariańskie carpaccio. Składniki: 4 buraki ugotowane duża garść rukoli 100 g sera sałatkowego typu feta 2-3 łyżki oleju z pestek winogron ocet balsamiczny Sposób przyrządzenia: Buraki pokroić w cienkie plastry, wyłożyć na talerzu. Dodać rukolę, pokropić olejem i octem balsamicznym
pieprzny smaczeksię przecież rzeczy wielkie i ważne i gdzie mieszkają odkrywcy nowych wartości, by poczuć fajność tego kraju. Poszliśmy więc i poczuliśmy. I było to dobre. Bakłażany, jagnięcina, pomidory, kefalograviera, feta, karczochy, oregano, souvlaki, mousaka, ouzo, baklava… Bardzo to było dobre. I taka Grecja jest w książce „Kuchnia grecka” George’a Colombarisa – tętniąca życiem, pełna
GRUBY WAŁEKogromnie posmakowała i zniknęła błyskawicznie-to proste i niedrogie danie idealnie sprawdzi się na każdej imprezie-polecam gorąco!!! Składniki: pół opakowania rukoli 3 buraki średniej wielkości 1/2 opakowania serka feta garść pestek dyni na sos: 1/2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżki miodu 1/2 łyżki soku z cytryny 1/2 musztardy(ja dałam miodową) sól pieprz
Swojskie jedzonkocebula 100 ml śmietany 18% 2-3 łyżki majonezu 3 łyżeczki chrzanu sól pieprz cukier pieprz ziołowy pół łyżeczki suszonych ogórków kiszonych papryczki marynowane z serem feta (kilka sztuk) Śledzie moczymy lub jeśli są marynowane, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, luźno wykładamy na dnie naczynia, posypujemy posiekaną drobno cebulą i suszonymi ogórkami. Majonez mieszamy ze śmietaną
Gotowanie jest łatwenależy ugotować, zajmie ona trochę więcej czasu na przygotowanie, ale jest warta swojego czasu Podaję ją z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Zobaczcie też: Sałatka brokułowa z serem feta i kukurydzą Przepis na sałatkę makaronową z brokułami Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 200 g makaronu główka brokuła 4 jajka 10 pomidorów suszonych
Kuchnia Bazyliikapusta ma dużo wody i „znika” podczas obróbki termicznej. Ta porcja wystarczyła więc tylko dla czterech osób. Jedliśmy z młodymi ziemniakami pieczonymi z serem feta. Przepis wkrótce na blogu
To co kocham