składnikiem farszu ma właściwości lecznicze i jest źródłem wielu witamin oraz minerałów. Idealnie smakuje w połączeniu z czosnkiem i wszelkiego rodzaju serami. Ja osobiście najbardziej preferuję połączenie z serem feta nadającym fantastyczny słony posmak. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaChrupiąca FOCACCIA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, BOCZKIEM I FETĄ to nasza... Artykuł Focaccia z fasolką szparagową, boczkiem i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEtarty. Ciasto nakłuj widelcem w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Podpieczony spód wyjmij i wyłóż na niego pomidorowy farsz, poukładaj kostki fety i wsadź ponownie do piekarnika na kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu lekko przestudź i podawaj. Smacznego
Kuchnia bezglutenowatarta z polędwiczką i marchewką Bezglutenowa tarta z szynką i młodym groszkiem Bezglutenowa, bezmleczna tarta z truskawkami Bezglutenowa tarta z łososiem i cukinią Bezglutenowa tarta z kurczakiem i serem feta
Kuchnia bezglutenowawhite flour 60 g rye flour 1 egg 1 egg yolk Filling: 300 g chanterelle mushrooms 200 g kale 1 medium red onion 200 g Balkan type cheese (feta) 200 g Greek yogurt 1 egg salt, pepper, tarragon Najpierw ciasto – ja do początkowego gniecenia ciasta używam robota kuchennego, dopiero pod koniec pracy robię to ręcznie. Wszystkie składniki ciasta umieść
Martyna Cookswystygnięciu, że słoiki nie zamknęły się, wtedy można je pasteryzować przez kilka minut. Może spróbujesz również zapiekanych z mięsem roladek z bakłażana albo bakłażana zapiekanego z mięsem i serem feta
Codzienna kuchnia niecodziennaTaka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą. 2 papryki 0,5 szklanki kaszy kuskus 0,5 szklanki wrzątku 1 czerwona cebula 50 g sera feta 50 g żółtego sera 50 g sera camembert 1 pomidor Sól Pieprz Papryki dokładnie myjemy i wykrawamy gniazdo. Kroimy na pół aby powstały dwie łódki. Kaszę kuskus zalewamy
VioletoweKucharzeniewięc postanowiłam sama sobie taką zrobić bo cukinii mam pod dostatkiem. Cukinie można doprawić ulubionymi przyprawami, ja użyłam czubrycy zielonej. Do słoiczka razem z grillowaną cukinią możemy dodać ser feta pokrojony w kostkę oraz oliwki. składniki: 4 średnie młode cukinie po ok 350 g czubryca zielona sól olej rzepakowy 2 ząbki czosnku Cukinie dokładnie umyć, ja dałam żółtą
Monia miesza i gotujesosu dodajemy makaron, mieszamy całość w sporym garnku, tak aby sos równomiernie oblepił makaron. Nakładamy na talerze podajemy z listkiem zieleniny. ewentualnie do posypania dania: starty parmezan bądź pokruszona feta bądź posiekane orzechy
SMYKWKUCHNIJuż 26 sierpnia startuje trzecia edycja Święta Chleba i Piernika w Jaworze. To będzie wielka, pachnąca i chrupiąca feta w staropolskim stylu. Artykuł 26-28 SIERPNIA – ŚWIĘTO CHLEBA I PIERNIKA – JAWOR pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESKŁADNIKI: piersi z kurczaka Szpinak posiekany i ugotowany Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy Ser feta Szynka parmenska Pieprz ,sól 2 jajka Bułka tarta Ojej Składniki: Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie Pieprzymy,solimy I smarujemy pierś warstwami Ser,szpinak albo zielona pietruszka i szynka parmenska Następnie zawijam
Viola cooks with passiondodaj brzoskwinię, orzechy, borówki. Z soku z limonki, miodu i odrobiony wody zrób dressing i polej sałatkę. Jeśli lubisz ostrzejsze i bardziej wyraziste połączenia, możesz sałatkę posypać pokruszonym serem feta, plasterkami parmezanu bądź kawałeczkami gorgonzoli. Życzę Wam smacznego, mam nadzieję, że przepis jak i sesja fotograficzna przypadła Wam do gustu! Buziaki i pięknego dnia życzę
SMYKWKUCHNIbakłażan sól pieprz oliwa ser feta bazylia 2 ząbki czosnku pomidory koktailowe i zwykłe sok z cytryny Bakłażan kroimy w plastry i solimy. Po ok godzinie płuczemy i osuszamy. Smażymy z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej podlewając olejem. Studzimy, na wierzch kroimy pomidory, czosnek siekamy na drobne plasterki, kruszymy ser, posypujemy solą i pieprzem , listkami bazylii
Gotowanie jest łatwe