nią potrzebne czyli czerwoną fasolę, kukurydze, selera, majonez oraz jajka, które są potrzebne do tej sałatki. To taka awaryjna propozycja, a jakże pyszna! Zobacz też: Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania
Kuchnia Bazyliikuchni. Wtedy to na przykład robię piersi faszerowane. Jeśli chodzi o sam farsz, którym kurczaka można nadziewać to opcji jest kilkadziesiąt. Ja dość często robię nadzienie z sera fety, szparagów i suszonych pomidorów. Lubię też ser brie połączony z żurawiną. Przepis dla Was poniżej jest na kurczaka faszerowanego pieczoną dynią i wątróbką. Myślę, że Wam posmakuje. Jeśli zdecydujecie się
mecooksProsto, szybko, smacznie. Składniki pół melona miodowego 4 garście rukoli 2 dojrzałe awokado 100 g sera feta 100 g pistacji sok z połowy cytryny Sos : 4 łyżki oleju z winogron 2 łyżeczki musztardy miodowej 2 łyżki wody sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru sól świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie Sos : dokładne wymieszałem wszystkie składniki, tak aby powstała emulsja
R'n'G Kitchencukru -1 łyżka oliwy z oliwek -0,5 szkl. wody -0,5 szkl. mleka -5 jajek -50 g sera podpuszczkowego, np. bryndzy -100 g sera mozzarella -100 g sera feta -pietruszka, koperek lub inna "zielenina" do posypania Przygotowanie Mleko z wodą delikatnie podgrzać. Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, sól, cukier i oliwę z oliwek, letnie mleko z wodą
Zielona KuchniaMięsożerców, dla lubiących ryby i dla Łasuchów oczywiście. Bazą wszystkich propozycji są suchary firmy Mamut . Wybierajcie... 1 propozycja: KANAPKA WEGETARIAŃSKA W STYLU GRECKIM Składniki : 100 g sera feta 4 czarne oliwki 2 pomidorki koktajlowe listki kolendry 1/3 papryczki chili 1 gałązka szczypiorku oliwa z oliwek pieprz czarny sucharki Mamut Sposób przygotowania: Ser pokroić w kostkę, papryczki
Gosia gotujeśniadanie miałam tylko jogurt. Lunch: Grillowana pierś z kurczaka w panierce z oregano i mielonego ziela angielskiego Kuskus z warzywami - papryka kolorowa, cebula, groszek, oliwki i ser feta, koperek, Wszystko skropione oliwa i sokiem z cytryny. Do tego wszystkiego tzatziki. Pomysł na ten obiad zaczerpnęłam od Jamiego - "Dania w 15 minut". Jego potrawy mają ten niezwykły plus
Codzienne GotowanieZiemniaki to takie warzywo z którego możemy przyrządzać różne potrawy. Tym razem są zapiekane z serem, wyszły bardzo smaczne. Składniki: Ziemniaki średnie 8 szt. Ser feta 10 dag Ser biały 10 dag Czosnek 1 ząbek Szczypiorek 1 pęczek Cebula biała 1 szt. Koperek świeży 1 pęczek Natka pietruszki 1 pęczek Masło do posmarowania formy Przyprawa do ziemniaków Sól
Tradycyjna Kuchniaprzyznać, że jak ą ś ostatnia porcję z samego dna lodówki dokończyłam posypan ą startym serem cheddar, co jest zapewne grzechem przeciwko tradycyjnej kuchni greckiej. Zapewne pokruszony ser feta nie zbudziłby sprzeciwów... Przepiz z bloga Hajduczek naturalnie . Składniki: (na około 4-6 porcji) 250 g zielonej soczewicy, u mnie francuska 'puy' puszka krojonych pomidorów 4 łyżki
Lejdi of the housetalerzu. W gyrosie obowiązkowym dodatkiem jest tzatziki – sos czosnkowy na bazie jogurtu ze startymi ogórkami zielonymi. W komplecie znajdziemy również sałatkę grecką z pomidorów, ogórków, papryki, oliwek i sera feta, przyprawioną oregano. Bardzo często do gyrosa serwowane są również domowe, grubo krojone frytki. Całość tworzy zaś wyjątkowo sycący zestaw, któremu trudno się oprzeć. Gdzie zatem spróbować dobrego gyrosa? Przede
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepodałam na obiad a resztę wykorzystałam jako wędlinę na kanapki. składniki: rolada 1,2 kg piersi z indyka 1 nieduży bokuł (ok 500 g) 150 g sera sałatkowego typu feta sól,pieprz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią olej rzepakowy sos serowy 250 ml śmietanki 30 % 100 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy Brokuła podzielić na małe
Monia miesza i gotujemoże się trafić kilka papryczek o ostrzejszym smaku. Nadzienie do papryczek zrobiłam z włoskiego sera zwanego quartirolo lombardo dop. Jest to ser z mleka krowiego, konsystencją podobny do dobrej fety. Lekko słony, dosyć zbity, przypomina nieco w smaku chevré…Włosi używają go do pizzy, a ja nadziałam nim hiszpańskie pimientos de pardon. Nadziewane papryczki pardon Składniki: ½ kg papryczek
codojedzeniajest miękka i puszysta. Chlebki pita świetnie nadają się do nadziewania mięsnym farszem (np. kebab czy gyros) z dodatkiem pikantnych i ziołowych sosów. Pita lubi także sery kozie i feta, sałatki z pomidorem, ogórkiem, oliwkami, sos tzatziki, hummus. Jak ciekawostka: Grecy pitę zwijają w rożek. Składniki ciasta: 550 g mąki pszennej typ 450 (+ dodatkowo do podsypywania) 1/2 opakowania suchych
Codzienna kuchnia niecodziennamoże się trafić kilka papryczek o ostrzejszym smaku. Nadzienie do papryczek zrobiłam z włoskiego sera zwanego quartirolo lombardo dop. Jest to ser z mleka krowiego, konsystencją podobny do dobrej fety. Lekko słony, dosyć zbity, przypomina nieco w smaku chevré…Włosi używają go do pizzy, a ja nadziałam nim hiszpańskie pimientos de pardon. Nadziewane papryczki pardon Składniki: ½ kg papryczek
codojedzeniapastę. Doprawić solą. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Smacznego To też może Cię zainteresować: Hummus Pasta z ciecierzycy i twarogu Placuszki z pieczonej papryki z ciecierzycą i serem feta Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakPrzepis podpatrzony u Renaty. Pyszna i aromatyczna pasta do kanapek. Idealnie komponuje się z wędliną. Składniki 1 szt dojrzałego awokado 100 g sera feta mielone płatki chili (ilość zależy od preferencji smakowych) Przygotowanie Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, miąższ przekładamy do wysokiego naczynia. Następnie dodajemy pokruszony ser, płatki chili i blendujemy na jednolitą masę. Podajemy do chleba, jako
R'n'G Kitchen