Prosta sałatka, która będzie wspaniałym dodatkiem do obiadu czy dań z grilla. Ogórka obrać i pokroić w dość grubą kostkę. Pomidory pokroić na ćwiartki, a fetę i paprykę w kostkę
BullioSezon na pomidory teoretycznie trwa cały rok. Jak możecie wykorzystać cukinię w kuchni?? Poniżej kilka propozycji z mojego bloga: Tarta z cukinią i kozim serem Sałatka z cukinią, serem feta i pomidorkami Makaron z ciecierzycą, cukinią i pomidorkami Lasagne wegetariańskie Artykuł Cukinia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEdaniu odgrywa ciasto. Dodatki możecie sobie dobrać dowolnie. Ja postawiłam na tradycyję – kurczak i warzywa, ale równie dobrze możecie dodać inne, ulubione dodatki, np. odchudzone kotlety z feta i pesto , a do tego awokado, warzywa i sos Kombinacji jest wiele, sami musicie znaleźć swój ulubiony smak Bezglutenowa tortilla z kurczakiem Przepis na 3 porcje 80 g mąki gryczanej
365 dni dookoła kuchnijeszcze lżejsze. Schabowe roladki są doskonałe na co dzień i na uroczysty obiad. Roladki schabowe w wersji fit Składniki na 3 porcje: około 500 g schabu 120 g sera feta 3 suszone pomidory z zalewy ¼ czerwonej papryki sól pieprz słodka czerwona papryka 1 cebula (ok. 140 g) 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (10 g) 75 ml gorącej
KulinarneImpresje.plchwilę przesmażamy. Wrzucamy dynię oraz obrane ze skórki i pokrojone wcześniej pomidory, zalewamy bulionem, doprawiamy. Gotujemy ok 15 min (do momentu gdy pomidory będą rozgotowane). Blendujemy. Posypujemy pokruszonym serem feta, grzankami, prażonymi pestkami dyni
Nie do chrzanu!pszennej mąki 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli 150 ml zimnej wody 15 g drożdży 1 pomidor 50 ml pomidorowego pesto, tutaj przepis 150 g koziego sera typu feta 100 g mozzarella 10 czarnych oliwek garść rukoli kilka listków pietruszki i bazylii sól i pieprz do smaku Drożdże rozpuść w wodzie. Następnie dodaj przesianą mąkę, oliwę i sól. Wyrób
codojedzeniaduża cebula 1 łyżeczka vegety 150 ml śmietany 30% 1 jajko 1 łyżeczka mąki 1 łyżka masła pieprz 100 g żółtego sera opcjonalnie można dodatkowo użyć sera typu feta. koperek do posypania Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, następnie pokroić na plasterki grubości ok. 0,5 cm. Podgardle i boczek
Jadło i czytadłosmaki dokładnie się połączyły. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Podajemy z ulubionym sosem i sałatką. U mnie była to sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, ogórek, ser feta i sos czosnkowy
VioletoweKucharzenieKotlety mielone z cukinią i fetą to świetna alternatywa dla tych tradycyjnych, znanych wszystkim od pokoleń. Szczerze mówiąc- zwykłe dawno mi się znudziły i jeśli w ogóle mam je robić, to zawsze coś pokombinuję 😉 . Z ostatnich… Artykuł Kotlety mielone z cukinią i fetą pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikGotową szakszukę posyp listkami świeżej bazylii lub posiekaną natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem. ➤ Rada: Zamiast ciecierzycy możesz użyć białej fasoli. Szakszuka będzie świetnie smakować posypana pokruszonym serem feta. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i OliwaSzybka z wieloma smakami. Genialna dla niespodziewanych gości. Składniki: zielone oliwki szparagi marynowane – ze słoiczka – pokrojone na kawałki ser feta pokrojony w kostkę ugotowany w osolonej wodzie brokuł ugotowany w osolonej wodzie kalafior sos: jogurt naturalny, majonez czosnek, sól, pieprz Składniki umieszczam w misce, sos podaję oddzielnie. Pycha. Polecam. Artykuł Sałatka imprezowa z marynowanymi szparagami
MojaQchnia.plwspaniałe połączenie Zachęcam serdecznie do spróbowania takiego miksu smaków. Zobacz też: Sałatka z quinoa, batatami i granatem Sałatka z kurczakiem, pomidorami i mozzarellą Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Przepis na sałatkę z cykorią, kurczakiem i pomarańczą Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki 1 cykoria 200 g piersi z kurczaka 1 pomarańcza mała czerwona cebula
Kuchnia Bazyliikostki mięsne. Pieczemy w piekarniku około 25-30 minut w temp. 180 stopni. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sałatką ze szpinaku, suszonych pomidorów i serem feta. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkim.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1 upieczony, średniej wielkości, burak -pół opakowania rukoli -50 g sera feta -garść posiekanego szczypiorku - sos winegret Upieczonego buraka kroimy w cienkie paseczki lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na talerz wykładamy rukolę, na niej układamy startego buraka, posypujemy pokruszonym
Kulinarne przemyslenia