Dynia,prawdziwa krolowa jesieni nadal zajmuje poczesne miejce w mojej kuchni.Nadaje sie nie tylko na pyszna ,rozgrzewajaca zupe,dodatek do ciast i nalesnikow,sprawdzi sie rowniez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pieczarki -pierwsze grzyby hodowlane po raz pierwszy pojawily sie w polskiej kuchni w XVIII wieku,najpierw na krolewskim stole Stanislawa Augusta,potem zadomowily sie na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Super karczek na niedziely lub inny swiateczny obiad,upieczony w rekawie.Pieczenie miesa w rekawie to gwaracja zawsze udanej pieczeni,by mieso bylo miekkie i soczyste.Upieklam je
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!3 udka z kurczaka ( duże )1 duża marchewka1 duża czerwona cebula200 g sera feta2 jajka2 łyżki bułki tartejsól do smakupieprz czarny do smakuczosnek granulowany do smakuchili
Ewa w kuchni12 twardych pomidorówFarsz :600 g łopatki wieprzowej1 duża cebula1/2 cukinii1 marchewka1 saszetka ryżu parabolicznego ( 100 g )4 łyżki fasoli mung150 g żółtego sera ( 75 g salami
Ewa w kuchniIle regionów tyle tradycji świątecznych. Mimo że mieszkamy z koleżanką w sąsiednich śląskich miejscowościach to u niej na wigilie jada się niespotykany dla mnie świąteczny deser
Bernika - moj kulinarny pamietnikNa większości stołów wigilijnych znajdzie się sałatka warzywna. Dzisiaj ją trochę urozmaicamy i podajemy zupełni inaczej. Ja już nie mogę doczekać się Świąt a Wy? :)Mam
Niezły MłynekNoce teraz zimne. Nie jedziemy na grzyby. Sami je zrobimy. Wykorzystamy oczywiście zebrane wcześniej grzyby, które czekały na nas w zamrażarce.Oczywiście
Maminek kulinarnyProste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.Składniki:-4 czerwone lub żółte papryki-10-15 dkg ryżu-1/2 kg mielonego mięsa-2 ząbki
Maminek kulinarnyBardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu dodatek do grillowanego mięsa. Farsz przypomina nadzienie pierogów ruskich, dlatego z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom tego przysmaku. Twaróg można
Smakowity Blog KulinarnyPtaszysko w całości to powrót do korzeni jeśli o domową kuchnię starszej kucharki chodzi. Siedziałyśmy i porównywałyśmy to co pojawiało się na świątecznym stole u mamy
Wypisz WymalujZiemniaki to fenomenalne warzywo! Z tej niepozornej bulwy można wyczarować mnóstwo kulinarnych wariacji :)W sezonie letnim piekliśmy wieczorami pieczonki, a zimą zastępujemy ognisko żarem kuchennego piekarnika
W kuchni KatieJeśli zawsze się zastanawiasz co zrobić z polędwiczką wieprzową, to zrobienie z niej takiej roladki to świetny pomysł, można podawać ją na ciepło jako danie
Z Majeczką w kuchniPaweł twierdzi, że zmiana miejsca zamieszkania wyszła mi na dobre. Częściej i przede wszystkim lepiej gotuję - bardziej złożone dania, a i do sesji zdjęciowych bardziej się
W kuchni Katie