Udka pozbawić kości, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, odstawić na około 30 minut. 2. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Ryż wymieszać z kawałkami jabłka, dodać cynamon i szczyptę cukru. Całość dokładnie wymieszać. 3. Udka faszerować ryżem z jabłkami i cynamonem, spiąć wykałaczkami i przełożyć do żaroodpornego
Szalona Kuchnia Ewelinymigdałami (kilka zostawić do dekoracji). Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku. Farsz z fasolą czerwoną: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku. Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek. "Agronomowie Bonduelle selekcjonują
JejKuchniałyżka oleju kokosowego - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 0,5 łyżeczki imbiru - 0,5 łyżeczki kardamonu - sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na 1 łyżce oleju. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do uzyskania jednolitego farszu. Faszerowanie: Małą szklaneczką wycinamy kółka, w środku umieszczamy czubatą łyżeczkę farszu, składamy
Be Fit Be StrongDietetyczna cukinia faszerowana pieczarkami i marchewką. Danie lekkie, ale dość sycące, dlatego idealnie nadaje się na letni obiad. Pół cukinii to tylko 77 kcal. Składniki: 3 cukinie 2 jajka 3 łyżki gęstego jogurtu pęczek szczypiorku 250 g pieczarek duża marchew cząber, oregano, papryka ostra, cebula suszona sól, pieprz Przygotowanie Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Miąższ z cukinii kroimy
e-PrzepisyKulinarnemuszę przyznać, że choć pieczarki faszerowane są bardzo popularne, dla mnie są nowością i zrobiłam je po raz pierwszy. Składniki: 10-12 pieczarek średniej wielkości 300 g mięsa mielonego /wieprzowe/ 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 -4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki posiekanej zielonej
Zakamarki mojej kuchniJajka faszerowane pachnącą wędzonką pastą pomidorową to ciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Fajnie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 250g wędzonej szynki 140g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej szczypta słodkiej papryki sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić
Szalona Kuchnia Ewelinyprezentują się na talerzu. Polecam! Patisony faszerowane mięsem i soczewicą Składniki na 4 sztuki: 4 średniej wielkości patisony 300g mięsa mielonego (dowolnego) pół szklanki czerwonej soczewicy, ugotowanej wg instrukcji na opakowaniu i wystudzonej 1 cebula, drobno posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka po łyżce posiekanej natki pietruszki
Smak mojej kuchniBataty, Uwielbiam w każdej postaci. Dziś faszerowane serem feta, żółtym, czosnkiem i zielonymi oliwkami. Szybkie i przepyszne! Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 3 słodkie ziemniaki ser- jeden i drugi wg uznania oliwki u mnie 3 na każdą połówkę, ale również wg uznania 2-3 ząbki czosnku zioła prowansalskie, papryka ostra sól, pieprz oliwa do pieczenia Przygotowanie: 1. Bataty dokładnie umyć, przekroić
FITBUuKkostkę 1 mała cukinia - pokrojona w talarki 1 papryka pokrojona w paski 3 ząbki czosnku drobno posiekane 2 marchewki pokrojone w cienkie plasterki 3/4 szklanki kuskus mały pęczek natki pietruszki papryczka chili woda Do dzieła!!! W moździerzu ucieramy ze sobą czosnek, chili i pół pęczka pietruszki i tą mieszanką faszerujemy nasze rybki. W rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią
sierotka maRysia w kuchnikurczak faszerowany kaszą z warzywami Jest to propozycja dla miłośników drobiu, którzy z pewnością chętnie wypróbują potrawę z luzowanego kurczaka, nadzianego gryczaną kaszą i warzywami. składniki dla czterech osób kurczak 100 g kaszy gryczanej (ugotowanej) 1 cukinia 1 bakłażan 1 cebula 2 papryki pół pęczka dymki sól, pieprz 1 łyżeczka papryka słodkiej 1 łyżeczka lubczyku 3 łyżki oleju
Miód i pieprzścieram ser żółty. Każdy może po swojemu :) Faszerowane bakłażany SKŁADNIKI: 2 duże bakłażany 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 4 ziemniaki średnie ugotowane (al dente) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz 3/4 łyżeczki kminu rzymskiego Pół łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka
Zainspiruj się kuchniąSchab – mięso , które u mnie gości niestety ciągle za rzadko.Z resztą mięso ogólnie rzadko u mnie gości , bo jak wiecie ja z tych , co kluchami
Ostra na Słodkogrillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami Kurczak w 5 smakach
Aga w kuchniWszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem i kapusta zmiękła. W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła, roztartych parę ząbków czosnku, słodką czerwoną paprykę,koperek i sól. Ziemniaki wyłożyłam na blachę i wstawiłam do piekarnika na około pół godziny w temp.220 stopni. Muszą przybrać złotobrązowy kolor i mieć chrupiącą skórkę. Po upieczeniu nadkroiłam(...)zrobionym wcześniej masłem z czosnkiem i nałożyłam w środek farsz. Należy podawać od razu po upieczeniu. Pychota! Polecam nafaszerować ziemniaki SURÓWKĄ COLESLAW Polecam również FASZEROWANE ZIEMNIAKI ZE SZPINAKIEM FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ
potrawyregionalnespecjalne życzenie, dzisiaj węgierskie Leczo. Choć oryginalnie, według węgierskiego tradycyjnego przepisu do Leczo nie dodaje się absolutnie cukinii i przygotowuje się je tylko z 3 warzyw: pomidorów, papryki i cebuli, w proporcji 1:1:1 plus przyprawy, to dzisiejsze życzenie było wyraźne, by do Leczo dodać jednak extra cukinię (na marginesie zwaną też kabaczkiem i mylnie brane za dwa różne(...)żółtym i białym a nawet dwukolorowy. Może być gładki i pręgowany. Ba, wcale nie musi być podłużny jak ogórek, bo hoduje się również odmiany okrągłe jak kule, specjalnie do faszerowania. Zależy od odmiany. Poniżej kilka odmian kabaczka vel cukinii z wyróżnienia zdjęcia nr. 4. To jest patison, aczkolwiek należący do tej samej rodziny co kabaczek/cukinia. Jak zwał, tak zwał
Sztuka gotowania w/g SamirySkładniki: * mięso mielone 500 g ( użyłam z szynki wieprzowej) * 100 g kaszy jaglanej * 250 g pieczarek * cebula * czosnek 2 ząbki * papryka czerwona 4 * sól 1/2 łyżeczki
Kulinarne przygodyprzez kilka minut. Środek cykorii szatkujemy, podobnie cebulę, paprykę, różyczki brokułów kroimy na drobniejsze kawałki. Wszystko podsmażamy na oliwie z pestek winogron, doprawiając do smaku - szczyptą cukru, soli, pieprzu kolorowego i cayenne, skrapiamy cytryną, dodajemy koperek, curry. Ugotowaną kaszę jaglaną łączymy z warzywami. Wyciągamy z piekarnika nasze łódeczki cykorii i faszerujemy je warzywami z kaszą jaglaną. Wierzch posypujemy mozzarellą
wege i kropkasię prezentuje i z pewnością wszystkim posmakuje. Kurczak faszerowany kuskusem ze śliwkami i rodzynkami. Składniki: 1 kurczak ok1,5 - 2 kg 3/4 szkl bulionu drobiowego 3 łyżki czerwonego wina 1/2 szklanki kuskusu 1/2 startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki rodzynek 6 suszonych śliwek kalifornijskich 1 jajko sól słodka papryka Kurczaka wytrybować z kości nie rozcinając go, zostawić skrzydełka
W kuchennej krainieBardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki
VioletoweKucharzeniepieprzu ziołowego - 1/2 łyżeczki papryki ostrej - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki lubczyku - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego - 1/2 łyżeczki przyprawy do karkówki - szczypta kminku - szczypta soli - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżeczki miodu - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Karkówkę nacinamy i faszerujemy czosnkiem. Wszystkie składniki marynaty łączymy i nacieramy karkówkę. Przekładamy
Zainspirowana w kuchniPieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy jak na zwykłe mielone smażone, ja dodaję jajko, cebulę, majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno
Pelusiowa Kuchniazapiekany bakłażan z pęczakiem. Do tej pory zawsze faszerowałam warzywa farszem mięsnym, dziś postanowiłam to odmienić, i muszę przyznać, że ta odmiana bardzo mi posmakowała. Zapiekany bakłażan z pęczakiem Czas przygotowania: Składniki: 2 średnie bakłażany 100 g suchego pęczaku 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki zielonych oliwek z papryką świeży tymianek świeże oregano oliwa z oliwek sól pieprz
Kulinarne przygody Gatitymięsa dodać odcedzoną kalarepkę paprykę i ogórki starte na tarce na dużych oczkach ora liście zmielone z reszty kapusty Dodać kostki mięsne przyprawy dusić do odparowania wody 4. - Ugotowany ryż przełożyć do miski Dodać mięso z patelni razem wymieszać w razie potrzeby doprawić pieprzem i solą faszerować liście kapusty układać na wysmarowanej olejem
W królestwie smaków BeatyWłaśnie się nimi zajadamy:) Składniki; 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki łagodnej musztardy, cebula /drobno posiekana/, sól, pieprz, Wykonanie; Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na
Anioły w kuchni