nożem wyrównujemy/odcinamy zbędne kawałki i zabieramy się do faszerowania śliwkami suszonymi. Długim nożem wycinamy wzdłuż/ pośrodku dziurkę przez całe mięso. Wkładamy śliwki i przyprawiamy mięso na zewnątrz: na dwa kg schabu dałem 1 łyzkę soli, 1 łyżkę cukru, 1 płaską łyzkę pieprzu, 1 czubatą łyżkę papryki. Dodajemy kilka łyżek smalcu i pieczemy w 200 st.C
chleba naszegoschabu , oraz inne sprawdzone przepisy z grilla , w tym Grillowane faszerowane piersi kurczaka z serem kozim. Jak przygotować najlepszy grillowany schab? Składniki: 1/2 kg schabu wieprzowego marynata: 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżka musztardy 1/2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczka suszonego tymianku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFaszerowane pomidory to doskonały sposób na oryginalną przystawkę lub kolację. Możecie zaserwować je zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Składniki: 6 średniej wielkości okrągłych pomidorów 15 dag mielonego mięsa drobiowego 15 dag pieczarek 1 cebula Pół papryki Połowę średniej wielkości pora Szklanka gorącego bulionu łyżka oleju 4 łyżki kaszy kuskus łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Pomidory dokładnie
Podróż w kulinariaprzede wszystkim MEGA TANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek i jesteśmy kwita ze zdrowowym odżywianiem:D). Bardzo polecam!SKŁADNIKI:4 cebule2 jajka1/3 szklanki mleka1 szklanka bułki tartej1 łyżeczka soli1 szklanka mąki pszennej1 łyzeczka ostrej papryki w proszkuolej do smażenia (ja użyłam rzepakowy)SKŁADNIKI NA JOGURTOWO-MAJONEZOWY DIP CZONSKOWY
Słodko-Słony Świat Ilonymakaron cannelloni faszerowany mięskiem mielonym w sosie bolońskim, a to wszystko zapiekane w sosie beszamelowym z odrobiną mozzarelli z wierzchu! Smak pycha! Musicie koniecznie wypróbować! Zapraszam po przepis! Składniki: 12 rurek cannelloni sos boloński z tego przepisu: 500 g mięsa mielonego 3 pomidory butelka passaty pomidorowej 2 - 3 małe cebule (użyłam szalotki) 3 ząbki czosnku papryka ostra, papryka słodka(...)oliwą wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszkli. Na patelnię do cebuli i czosnku wrzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso się usmaży, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką, ostrą. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następne kroimy w kostkę. Do garnka, w którym będzie sos wlewamy passatę (przecier) pomidorową, dodajemy pokrojone i obrane ze skórki pomidory
Gotuj z Mąkąwytrawnym nadzieniem z sosem sezamowym. Polecam na pyszny, zdrowy obiad. FASZEROWANE BATATY Czas przygotowania 40-50 minut Z podanych składników przygotowałam jedną porcję Batat Garść ugotowanej ciecierzycy (może być gotowa ze słoika) Kilka pomidorków koktajlowych 2-3 łyżki twarogu Pół łyżeczki pasty tahini Natka pietruszki Kumin, słodka wędzona papryka, sól, pieprz Batata przekrawamy na pół i każdą połówkę nacinamy
HealthyCreationskuchni. Leczo uwielbiamy, makarony z cukinią także. Nie dawno wypróbowałam faszerowane łódeczki z cukinii. Robiłam je pierwszy raz i do tego troszkę "na oko", ale wyszły i były pyszne ! ;) Składniki na 2 osoby 2 średnie cukinie 25 dag mięsa mielonego- u mnie wieprzowe 1 duży pomidor 1 średnia papryka 1/2 cebuli 20 dag sera żółtego sól pieprz olej przyprawy
Justa próbuje gotowaćAromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem. Składniki 1 twaróg wędzony ok. 100 g jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle szczypiorek biały pieprz papryka słodka w proszku 1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. 2. Dodajemy groszek
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywszystkiego. Teraz sezon więc trzeba korzystać :-)). Tym razem zrobiłam faszerowaną kaszą jaglaną , do tego kiełbaska (dla moich panów), przyprawy, cebula, czosnek i natka pietruszki. Lubię tak :-))). Miłego dzionka :-)) Składniki: 2 cukinie 1 szklanka kaszy jaglanej 3 kiełbaski śląskie natka pietruszki 1 cebula szalotka 2 ząbki czosnku wędzona papryka sól pieprz oliwa do posmarowania cukinii Cukinię myję, wydrążam środek (ja zawsze
kruche babeczkiczasie rozgrzać oliwę na patelni. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę. Zrumienić je i dodać mielone mięso i czosnek. Udusić mięso. Posolić i popieprzyć. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać 2min. Wlać wodę, przykryć i gotować około 10 min. Składniki sosu wymieszać. Upieczone bakłażany ułożyć w żaroodpornym naczyniu i faszerować mięsem. Udekorować pokrojonym na plaster pomidorem. Wlać sos i piec
Tureckie Przepisymaśle klarowanym, następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i na koniec cukinię –pozbawioną pestek. Do przesmażonych warzyw dodajemy śliwkę suszoną pokrojoną w cząstki. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, kolendrą i kminem rzymskim, dodajemy posiekaną natkę i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy, wkładamy do rękawa cukierniczego. Faszerujemy skórę z nóżek (w tej czynności może nam ktoś
My Culinary Artrazu w głowie zaświtał mi pomysł na zapiekaną faszerowaną cukinię. Nadziałam ją farszem mięsno- paprykowo- ryżowym. Oczywiście możecie ryż zastąpić np. kaszą jeśli wolicie;) Danie jest naprawdę bardzo smaczne i sycące:) Składniki: duża cukinia, 200g mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego), 50g ryżu pełnoziarnistego, cebula, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki, puszka krojonych pomidorów
Z miłości do słodkościfaszerowane ziemniaki. Ja do ich nadziania wykorzystałam wędzonego dorsza i sery. Składniki: kilka większych ziemniaków średnia czerwona cebula 6 ząbków czosnku dorsz wędzony parę plasterków wędzonego boczku Składniki na pastę serową: kawałek sera gruyere kawałek sera cheddar opakowanie sera białego np. typu president, mascarpone 3-5 łyżek śmietany łyżeczka musztardy dijon 1-2 łyżeczki słodkiej papryki świeżo zmielony(...)końca ugotowane na miękko, ponieważ będziemy je jeszcze piec w piekarniku. Odłożyłam ziemniaki do wystygnięcia. Pora na pastę serową. Rozdrobniłam w robocie kuchennym sery. Wsypałam słodką czerwoną paprykę. Dodałam biały ser, śmietanę i musztardę. Wszystko zmiksowałam i na koniec wsypałam szczypiorek. Pasta serowa gotowa. Dodam ją do dwóch past po połowie. Do pierwszej
potrawyregionalneKotlety schabowe w wersji z warzywami. Bez jajek i bułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do
w kuchni i w ogrodzieNaleśniki zapiekane z gyrosem Pyszne, wytrawne naleśniczki faszerowane kurczakiem w przyprawie gyros to ciekawe danie, które idealnie sprawdzą się jako szybki obiad lub też kolacja. Polecam! Składniki: 6-7 naleśników PRZEPIS TUTAJ 1 filet z kurczaka olej do smażenia przyprawa do gyrosa 1 cebula 1 czerwona papryka 15dkg żółtego sera Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ
Blog z ApetytemPatrycji i Ani . Ziemniaki faszerowane w łupinach Składniki: kilka(naście) większych ziemniaków 2-3 garście żółtego sera (lub więcej wg upodobań) 1 jajko (2 jeżeli używacie na prawdę dużej ilości ziemniaków) 1 łyżka masła (więcej jeżeli używacie dużej ilości ziemniaków) sól, pieprz ostra papryka w proszku Przygotowanie: Ziemniaki ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić
Codzienne Gotowaniegruszka 100g szynki parmeńskiej sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej 1. Gruszkę kroimy w kostkę, gorgonzolę rozgniatamy, szynkę parmeńską siekamy. Mieszamy z mozzarellą do dokładnego połączenia składników. 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Przyprawiamy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie przygotowanym farszem. Spinamy wykałaczkami tak by farsz
Szefowa kuchnisieci, trochę pokombinowałam i tak o to powstały patisony faszerowane kuskusem, pieczarkami i mięsem. Mężowi posmakowały bardzo, mi zresztą również dlatego dzielę się z Wami przepisem, może i Wy zechcecie zaskoczyć swoich bliskich tym pysznym daniem. Składniki: 7-8 średnich patisonów 30 dag łopatki wieprzowej 5 pieczarek 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 łyżek kaszy kuskus
Cynamonowe szczęścieciasto francuskie to przedstawiam przepis na pyszne jedzonko. Francuski warkocz faszerowany szpinakiem, prosciutto i oscypkiem to szybkie, efektowne i wytrawne danie. Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego 450g mrożonego szpinaku 150g szynki parmeńskiej - Prosciutto (7 plastrów) 150g wędzonego oscypka (1/2 dużego) 1 mała cebula pieprz, oregano ostra papryka 1 jajko 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Zamrożony szpinak wrzucamy
Alutka-Gotujekurczaka i pieczarek , Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Kurczak w piwie z warzywami: Składniki: ćwiartki kurczaka (2 sztuki) 1 kg ziemniaków 2 marchewki 200 g małych pieczarek 500 ml bulionu warzywnego lub 2 kostki bulionowe 4 gałązki tymianku garść kolorowej papryki pokrojonej w słupki piwo karmelowe (250 ml) Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiejsza propozycja to bakłażany faszerowane mięsem mielonym zatopionym w aromatycznym pomidorowym sosie z przepysznym ryżem. Danie jest wyśmienite, sycące i niezwykle smaczne. Zapraszamy. Czas przygotowania: 20 minut + 20 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Woreczek ryżu naturalnego 500g mięsa mielonego 4 bakłażany (optymalnie papryki) 2 szalotki Ząbek czosnku Puszka krojonych pomidorów 100 g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Pęczek
Kolizje SmakówCoś na szybko, zdrowo i kolorowo :) Składniki: 4 pomidory 10 dag sera białego 2 łyżki śmietany 2 łyżki oliwy sól do smaku pieprz do smaku papryka
Tradycyjna Kuchniatylko, żeby wszyscy hodowcy stosowali się do norm i nie faszerowali drobiu chemią byłoby idealnie. W każdym razie wracając do kwestii kulinarnych, ostatnio do przygotowania obiadu postanowiłam wykorzystać udka kurczaka oraz szafran przywieziony z wyprawy do Tajlandii przez Szwagrów. Powstało barwne, smaczne danie. Składniki: 2 udka kurczaka 1 żółta papryka 1 marchew 2 małe pomidory sól, pieprz kolorowy papryka
Kuchnia po mojemuSkładniki: 1 kaczka 3 gruszki 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oliwy z oliwek 5 goździków 5 ziarenek pieprzu 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki cynamonu
Luźna KuchniaPyszne i szybkie w wykonaniu pieczarki faszerowane. Świetne jako przystawka i równie doskonałe jako kolacja. Czas jaki poświęcam na ich przygotowanie to około 25 minut, czas w jakim znikają z talerza to mniej niż 5 minut. :) SKŁADNIKI: 10 dużych pieczarek 1 szalotka 1/3 strąka czerwonej papryki 1/2 sera Camembert 2 łyżki słonecznika (łuskanego) 2-3 łyżki startego żółtego sera
Kuchnia w opałach